مراسم تقدير و تجليل از عوامل سريال «مختارنامه» با مشاركت دانشگاه علوم پزشكي تهران و فرهنگسراي رسانه عصر ـ 28 ارديبهشت ماه ـ در تالار دانشگاه علوم پزشكي تهران با حضور كارگردان و جمعي از بازيگران اين سريال برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم داوود ميرباقري (كارگردان) و ژاله علو، انوشيران ارجمند، فريبا كوثري، نسرين مقانلو، ماهچهره خليلي، محمد صادقي، حبيب دهقان نسب، محمد فيلي و رضا رويگري (بازيگران) حاضر بودند.
همچنين مصطفي محقق معاون دانشجويي فرهنگي دانشگاه علوم پزشكي تهران و امير خوراكيان رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران نيز در مراسم تقدير از عوامل سريال «مختارنامه» شركت داشتند كه به ايراد سخن پرداختند.
داوود ميرباقري نيز در اين مراسم از سختيهاي روايت در سريالهاي تاريخي و مذهبي سخن گفت و جاذبههاي داستاني «مختارنامه» را عاملي دانست كه وي را به ساخت اين سريال تشويق كرده است.
كارگردان سريال «مختارنامه» همچنين با اشاره به مشكلاتي كه دربارهي نمايش چهره حضرت ابوالفضل(ع) در اين سريال به وجود آمد، توضيح داد: قصه حضرت ابوالفضل(ع) اوج داستان كربلاست. ما در اين زمينه به مشكلاتي برخورديم كه در زمان ساخت به من گفته نشد تا اين صحنهها را طوري كه قابل نمايش باشد تصويربرداري كنيم. در حال حاضر نيز مذاكراتي داريم كه البته روند اين مذاكرات اميدواركننده نيست و اگر همين طور پيش برود بايد از نمايش چهره حضرت ابوالفضل(ع) قطع اميد كنم، زيرا در قسمت آخر سريال نيز بحث باز است و ميتوانيم به كربلا گريزي داشته باشيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش با مقايسه سريال «مختارنامه» با مجموعهي داستاني «معصوميت از دست رفته» و مجموعهي «گرگها» عنوان كرد: «مختارنامه» را بايد به شكلي بينالمللي ميساختيم. سكانسهايي در مختارنامه وجود دارد كه با پروژههايي كه با امكانات زياد در هاليوود ساخته شدهاند قابل مقايسه هستند.
ميرباقري همچنين دربارهي انتخاب «فريبرز عربنيا» در نقش مختار گفت: او انتخاب سوم من براي مختار بود. زماني كه اين سناريو را مينوشتم مختار را بر اساس شخصيت «جمشيد هاشمپور» نوشتم اما به دليل مشكلاتي كه پيش آمد و حجم سنگين كار هاشمپور اين نقش را قبول نكرد. در ابتدا نيز عربنيا را به منظور ديگري كه خودش نميدانست به مختارنامه دعوت كردم، اما به محض اين كه او را ديدم خواستم كه براي نقش مختار تست دهد.
وي در ادامه با انتقاد به شرايط تصويري كردن چهرهي معصومان در سريالهاي ايراني گفت: ما نميتوانيم به شخصيتهاي تراز اول اسلام نزديك شويم، چرا كه عمدهترين راه ارتباط با يك شخصيت و كاراكتر چهره اوست، ولي وقتي چهره ندارد 60، 70 درصد ارتباط از او گرفته ميشود. اما من معتقدم سينما قدرت اين را دارد كه وارد حوزههاي قدسي شود. با اين حال اين يك بحث ديني و فقهي است كه علما بايد آن را حل كنند.
ميرباقري در بخش ديگري از سخنانش از آماده بودن فيلمنامه و متن سريال «سلمان فارسي» خبر داد و گفت: اگر توفيق و انرژي فراهم شود سلمان فارسي را كه تحقيقات آن به اتمام رسيده خواهيم ساخت.
به گزارش ايسنا، نسرين مقانلو، محمد صادقي، ژاله علو و رضا رويگري و انوشيران ارجمند از بازيگران سريال «مختارنامه» بودند كه گفتوگوي كوتاهي با جمعيت حاضر در تالار داشتند.
در بخش ديگري نيز رضا استادي مدير روابط عمومي سريال «مختارنامه» از خراب شدن ناگهاني دكورهاي اين سريال خبر داد و گفت: محمود فلاح تهيهكننده اين سريال هماكنون براي مذاكراتي در احمدآباد مستوفي است تا شايد از سرنوشت غمانگيز اين دكورها يعني خراب شدن توسط بلدزر جلوگيري شود.
در پايان نيز از برخي بازيگران و عوامل سريال «مختارنامه» تقدير شد و فرزاد جمشيدي كه اجراي اين مراسم را بر عهده داشت، پيشنهاد كرد تا برخي از ديالوگهاي مختارنامه وارد كتابهاي درسي دوره مقطع متوسطه شود و بوستان يا پاركي به نام «مختار» نامگذاري و نمايشگاه دائمي در آن مكان برقرار شود.
انتهاي پيام
نظرات