حميد بقايي: هيچ محدوديتي در دادن تسهيلات بانكي وجود ندارد
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه در دادن تسهيلات بانكي هيچ محدوديتي وجود ندارد، گفت: اكنون بحث روي نرخ است، وگرنه بسياري از بانكها آمادهي دادن وام هستند و فقط بايد با برگزاري جلسات به تفاهم برسيم. اكنون نرخ بهره بالاتر از هشت درصد است.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميد بقايي امروز (شنبه، 15 آبانماه) در حاشيهي آيين واگذاري عمارت تاريخي مسعوديه در تهران، كاروانسراي وكيل در كرمان و خانهي عامريها در كاشان در جمع خبرنگاران، اظهار كرد: وقتي يك بنايي را به دولت متعلق بدانيم، روي آن حساب ريالي ميكنيم. اين واگذاريها كه انجام ميشود، ارزش افزودهي ملي دارند.
او ادامه داد: دست كم هزينههايي كه بايد به مرمت اين بناها تخصيص دهيم، در پروژههاي ديگر استفاده ميكنيم. همچنين اين سبب ميشود، چرخهي اقتصادي فعال شود و با ايجاد اشتغال، حوزهي گردشگري تحت تأثير قرار گيرد.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري دربارهي تحويل كاروانسراي وكيل در سالهاي گذشته به يك سرمايهگذار و مشكلاتي كه در آن زمان ايجاد شد، گفت: همهي كارها بهصورت كارشناسي انجام و بعد از آن، در طرحها تغيير و تحول ايجاد ميشود. اكنون چند بنا را با يكديگر به يك سرمايهگذار ميدهيم كه بتواند سود و زيانهاي خود را با هم پوشش دهد.
بقايي بيان كرد: سرمايهگذاري كه بهتازگي مدنظر داريم، بايد برند خارجي نيز داشته باشد تا بتواند از بيرون مسافر بياورد. اين شركت كه بهرهبرداري از اين سه بناي تاريخي را برعهده گرفته است، توانايي انجام اين كار را دارد.
به گزارش ايسنا، معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز در پاسخ به پرسش خبرنگاري دربارهي وضعيت اجارهبهاي اين سه اثر تاريخي كه به يك سرمايهگذار واگذار شدهاند، گفت: اين سه بنا با 11ميليارد تومان اعتبار براي سرمايهگذاري اوليه واگذار شدهاند و روند مرمت آنها سه سال و بهرهبرداري از آنها هفت سال خواهد بود.
مسعود علويانصدر ادامه داد: هزينههايي كه از طريق بهرهبرداري ميشود، بهصورت كارشناسي تعيين خواهد شد. ميزان سرمايهگذاري از محل سود حاصل از اين بناها سرشكن ميشود و پس از 10 سال، براي اجارهي دوبارهي بناها كار كارشناسي انجام خواهد شد.
به گفتهي او، نظارت، كنترل و اجراي مرمت بناها زير نظر معاونت حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي خواهد بود.
علويانصدر با اشاره به اينكه مالكيت اين سه بناي تاريخي در اختيار سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خواهد ماند، افزود: از سوي سازمان، يك كارشناس و ناظر مقيم در پروژهها حضور دارد. همچنين شوراي راهبردي براي هدايت، كنترل و نظارت دائم بر طرحها و اجرا، از پروژهها ديدن ميكند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات