يك آسيب شناس مسائل اجتماعي با بيان اينكه برخي توليدكنندگان سعي دارند با طرح مضامين خشن و لوده، نظر مخاطبان را جلب كنند، گفت : شوراي سياستگذاري سلامت صدا و سيما بايد بر محتواي سريالهاي تلويزيوني نظارت كند.
مجيد ابهري در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در كشور ما تلويزيون جايگاه ويژهاي در پركردن اوقات فراغت و انتقال اخبار ومفاهيم آموزشي دارد، گفت: متاسفانه امروزه شاهد آن هستيم كه برخي از توليد كنندگان فيلمها و سريالها اقدام به تهيه و عرضه فيلمها و سريالهايي ميكنند كه تنها سبب اتلاف سرمايه و انرژي است.
اين آسيب شناس با انتقاد به برخي از گلايهها مبني بر گرايش مردم به شبكههاي ماهوارهاي از جمله شبكه فارسي 1، افزود: واقعيت اين است كه مسوولان و توليد كنندگان نتوانستند اوقات فراغت مردم را به نحو احسن پر كنند.
به گفته وي استقبال مردم تنها از شبكههاي ماهوارهاي به دليل پر كردن اوقات فراغت است چراكه صدا و سيما نتوانسته است اين زمان را به نحو احسن براي مردم پوشش دهد.
ابهري افزود: با توجه به تلاش روزافزون دشمنان براي شبيه خون فرهنگي به جامعه ما، رسالت هنرمندان براي جلوگيري از آسيبهاي و ناهنجاريهاي رفتاري دو چندان ميشود اما امروزه شاهد هستيم، پخش برخي فيلمها و سريالها در رسانه ملي موجب ترويج جرم و بزهكاري شده است.
وي با آسيبشناسي سريال «زير هشت» گفت: اين سريال مملو از صحنههاي دردناك، سوزناك و زندان است كه نتيجهاي غير از افسردگي براي جامعه جوان ما نداشته است.
مشاور اجتماعي كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه جامعه جوان به دنبال نشاط و شادي است و براي كسب آن به شبكههاي ماهوارهاي پناه برده است، گفت: متاسفانه برخي سازندگان سريالهاي ايراني تفاوت نشاط، لودهگي و تمسخر را درك نكردند و به ساختن سريالهاي سراسر تمسخر و لودهگي روي آوردند.
بزرگنمايي رفتاري، آفت سريالهاي مناسبتي است
وي از برخي سريالهاي غمناك و مناسبتي انتقاد كرد، افزود: اخيرا ساخت اين سريالها در شبكههاي سيما مد شده است كه مضموني تكراري دارند، به طوري كه تماشاچي در همان قسمت اول انتهاي سريال را پيشبيني ميكند.
اين آسيب شناس افزود: امروزه شاهد آن هستيم كه موضوع سريالها بسيار تكراري است. يا كسي ميميرد و روحش دوباره به دنيا بازگشته يا مجرم سابقهداري تحت شرايط يكي از ماههاي رمضان، محرم و صفر ناگهان انسان شريفي ميشود!
وي افزود: اين گونه بزرگنمايي رفتاري باعث ميشود كه نكات واقعي براي تماشاچيان غيرقابل قبول به نظر رسد و بعد از مدتي تماشاچيان اين سريالها ديگر پذيراي درسهاي اخلاقي نيستند.
توليدكنندگان با دستمايه قراردادن دفاع مقدس، ناهنجارها را تبليغ ميكنند
نمايش ارتكاب جرايم از سوي بازيگران مطرح، سبب ترويج جرم ميشود
ابهري با انتقاد از برخي از سازندگان سريالها، گفت: اخيرا شاهد آن هستيم كه برخي از سازندگان با دست مايه قرار دادن ثروتمندان و نشان دادن چند صحنه از دفاع مقدس به خود اجازه ميدهند انواع ناهنجارها و آسيبهاي اجتماعي را به نمايش بگذارند.
وي افزود: جامعه امروز به طنز فاخر و سريالهايي با موضوعات ملموس و فاخر نياز دارد؛ نه سريالهايي كه سعي دارند با تمسخر زبان و لهجه يا نشان دادن خشونت بيش از حد و دست مايه قرار دادن آسيبهاي اجتماعي مخاطبان را جلب كنند.
اين مشاور اجتماعي كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در ادامه به ايسنا گفت: برخي از سريالها با نشان دادن قانونگريزي يا اجراي قانون با توسل به زور و تهديد، سعي دارند فيلمها و سريالها را جذاب نشان دهند، در حالي كه به تصوير كشيدن جرايم از سوي بازيگران مطرح و پخش از شبكه ملي سبب تشويق و ترويج جرايم ميشود.
وي به فيلمسازان توصيه كرد كه قبل از تهيه سريال از نظرات كارشناسان و صاحبنظران اجتماعي استفاده كنند تا آنان نكاتي را كه سبب افزايش خشونت و جرايم ميشود را به فيلمسازان گوشزد كنند.
اين آسيب شناس از شوراي سياستگذاري سلامت صدا و سيما خواست تا به اين فيلمها و سريالها توجه بيشتري داشته باشند و افزود: اعضاي شوراي سياستگذاري سلامت بايد در نظر داشته باشند كه پخش اينگونه سريالها علاوه بر تضعيف صنعت فيلمسازي، در دراز مدت سبب بروز آسيبهاي متعددي در جامعه ميشود.
خداحافظي باهنر سينما و سريالها در صورت عدم نظارت دقيق در سالهاي آتي
وي با بيان اينكه برخي سعي دارند براي جلب مخاطبان و انحراف نظر آنان از ماهوارههاي خارجي سريالهاي متفاوت با موضوعات متنوعي را بسازند، گفت: اين موضوع نبايد بهانهاي شود كه فيلمسازان به ساختن فيلمهاي در جهت ترويج خشونت و جرايم روي آورند.
ابهري در پايان گفت: اگر بر روند ساختن فيلمهاي بيمحتوا كه تنها با تكيه بر ستارههاي معروف و يك بار مصرف سعي دارند با طرح مضامين خشن و لوده مخاطب را جلب كنند، نظارت دقيقي صورت نگيرد، بايد تا چند سال ديگر با هنر فاخر سينما و سريالها خداحافظي كرد.
انتهاي پيام
نظرات