يك روانشناس با بيان اينكه برخي از سريالهاي جديد درحال پخش، آسيبهاي جديد اجتماعي را ترويج ميكنند، گفت: متاسفانه هيچگونه حساسيتي از سوي نهادهاي نظارتي درباره نحوه پخش سريالها وجود ندارد.
دكترحسن رفيعي درگفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه برخي از مسايل و ناهنجاريها نبايد از دريچه رسانه ملي نمايش داده شود، افزود: نشان دادن برخي از ناهنجاريها و آسيبهاي اجتماعي سبب موجه جلوه دادن آنان ميشود و قبح اين ناهنجاريها در جامعه ريخته ميشود.
وي مدعي شد: حساسيتي درباره نحوه نمايش و موضوع فيلمها و سريالها در تلويزيون وجود ندارد كه فراواني نمايش فيلمها و سريالهاي مروج ناهنجاري و آسيبهاي اجتماعي گواهي بر اين ادعاست.
رفيعي با اشاره به سريال «جراحت» كه از ابتداي ماه مبارك رمضان از شبكه سوم سيما پخش ميشود، گفت: در اين فيلم سعي شده است تا با تلطيف رابطه قبل از ازدواج ميان دختران و پسران، فيلمي ساخته شود؛ درحالي كه تصوير معصومي كه از بازيگران اين فيلم به نمايش گذاشته شد سبب موجه جلوه دادن اين امر شده است.
وي در آسيبشناسي اين سريال گفت: در اين فيلم نشان داده ميشود دختر و پسري در حالي كه به صورت شرعي همسر يكديگر محسوب ميشوند برخلاف عرف جامعه قبل از ازدواج با يكديگر ارتباط برقرار ميكنند كه نمايش اين واقعيت اجتماعي از سوي رسانه ملي علاوه بر اينكه سبب از بين رفتن قبح اين ناهنجاري ميشود، نوعي تشويق اين نوع رفتار نيز است.
نمايش مشكلات با راهحلهاي آن از وقوع آسيبهاي ناگوارميكاهد
توجه به سلامت اجتماعي بايد دغدغه فيلمسازان شود
رفيعي گفت: نشان دادن آسيبها و انحرافات اجتماعي از سوي رسانه ملي در حالي كه اين آسيبها در جامعه عموميت نيافتهاند و افراد كمتري مرتب آن ميشوند، سبب از بين رفتن قبح اين انحراف ميشود.
وي نحوه نمايش و به تصوير كشيدن مسايل و جرايم از سوي فيلمسازان را مهم ارزيابي و تصريح كرد: فيلمسازان بايد مشكلات را با راهحلهاي آن به تصوير كشند تا آسيبهاي ناگواري كه در اثر پخش سريالها بوجود ميآيد، كاهش يابد.
اين روانشناس با تاكيد بر اينكه توجه به سلامت اجتماعي بايد به دغدغهاي براي فيلمسازان تبديل شود تا آنان به توليد سريالهاي اينچنيني روي نياورند، گفت: آموزش فيلمسازان، آنان را از عواقب نمايش اينگونه فيلمهاي انحرافي آگاه ميكند.
انتهاي پيام
نظرات