يک روانشناس: پخش فيلمها و سريالهاي خشن به افزايش خشونت ميانجامد
يك روانشناس از تلويزيون به عنوان يکي از تاثيرگذاريترين رسانهها در بين افراد ياد كرد و افزود: رسانههاي گروهي اين توانايي را در خود دارند تا وحشت از خشونت را سادهسازي و استاندارد کنند.
مهفام شاهسواراني در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه مرکزي، به بررسي تاثيرات رسانههاي گروهي پرداخت و گفت: تاثيرات رسانههاي گروهي تا حدي است که برخي معتقدند که ميتواند نسلي تازه در تاريخ بشر پديد آورد، نسلي که با نسلهاي پيش متفاوت است.
کارشناس روانشناسي باليني جهاد دانشگاهي استان مرکزي با بيان اين مطلب که رسانههاي گروهي ميتوانند وحشت و خشونت را سادهسازي و استاندارد کنند، اظهار کرد: رسانههاي گروهي اين توانايي را در خود دارند تا وحشت خشونت را به عنوان بخشي از آداب و سنن روزمره، وارد زندگي بسياري از خانوادهها کنند.
اين کارشناس به بررسي برخي از تئوريهاي موجود در زمينه تاثيرات رسانههاي جمعي پرداخت و عنوان کرد: برخي از تئوريها بر اين باور و اساس است که فيلمهاي خشن باعث تخليه رواني فرد ميشود؛ چرا که شخص با شخصيتهاي فيلم احساس همذات پنداري کرده و سرخوردگيهايش را با رفتار و حرکات او تخليه ميکند. اين در صورتي است که روانشناسان براين موضوع تاکيد دارند که وقتي زمينههاي مساعد مثل فقر و بيکاري در جامعه فراهم باشد، پخش فيلمها و سريالهاي خشن که مرگ و شکنجه را ساده ميگيرند به افزايش خشونت و حتي الگوبرداري و تغيير شکل رفتارها ميانجامد.
وي به تاثيرگذاري رسانه بر روي کودکان اشاره کرد و افزود: يادگيري کودکان براساس ايده و شنيدههايي است که کسب کردهاند و اين را ميتوان به جرات گفت که خشونتهاي موجود در برخي از فيلمها اين توانايي را دارند که بچههاي آرام را پرتحرک کند.
شاهسواراني با بيان اين موضوع که گرايش تهيهکنندگان و سرمايهداران براي جذب مخاطب جوان به سمت فيلمهاي خشن است، تصريح کرد: با افزايش و جوان شدن سريع جمعيت، وجود بحرانهاي اجتماعي چون فقر، زمينه لازم را جهت عملياتي شدن خشونت در جامعه را فراهم ميکند.
وي به تاثيرات رسانه در کشور ايران پرداخت و خاطرنشان کرد: کمبود تفريحات سالم و عدم فرهنگسازي در خانوادهها جهت منع کودکان و نوجوانان از ديدن فيلمهاي خشن زمينه را به گونهاي فراهم کرده است که تلويزيون به يکي از تاثيرگذارترين رسانه در بين افراد تبديل شده است.
کارشناس روانشناسي باليني جهاددانشگاهي استان مرکزي در پايان با اشاره به نياز سياست گذاري در شبکههاي تلويزيوني به دليل تاثيرگذاري بالاي که دارند، عنوان کرد: با توجه به جوان بودن جمعيت ايران بايد از همين حالا دست به کار شد و نسل جوان را از عواقب سوء اينگونه فيلمها و تصاوير آگاه ساخت تا در آينده اين خشونت تبديل به هنجار نشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات