«اخذ مجوز بسيار زمانبر است» آلبوم موسيقي «ُخم خانه» بعد از دو سال رونمايي شد
آلبوم موسيقي «خم خانه» بهآهنگسازي و خوانندگي رامين كاكاوند ظهر امروز ـ 30 شهريورماه ـ در خانه هنرمندان ايران رونمايي شد.
به گزارش خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رامين كاكاوند كه در زمينهي آهنگسازي همكاريهاي بسياري را با حسامالدين سراج داشته است، بيان كرد: اين آلبوم را به اساتيدم، هوشنگ ظريف، حسين عليزاده، صديق تعريف، محمدرضا درويشي، فرهاد فخرالديني و مرحوم رضوي سروستاني تقديم ميكنم.
اين هنرمند معرفي در ادامه توضيح داد:در آلبوم «خم خانه» شش قطعه در دو بخش وجود دارد كه در بخش اول از ساز تنبور استفاده شده است كه شامل قطعات «خم خانه»، « غمخوار» و «دل سرمست» ميشود و بخش دوم اين آلبوم نيز در بافت موسيقي سنتي است كه شامل قطعات « دل من»، « باران» و « آب زندگاني» است.
كاكاوند توضيح داد: در انتشار اين آلبوم، محمود فرهمند با تنبك، شهرام ميرجلالي با عود، كوروش بابايي كمانچه و سازهاي سمپل، داوود ورزيده ني، آزاد ميرزاپور با تار، حسين رضايينيا دف ، خشايار كاكاوند با تنبور و آبرادات كاكاوند با تنبور مرا همراهي كردهاند و من نيز در كنار آواز و آهنگسازي در اين آلبوم تار، سه تار،بم تار، تنبور و ديوان نواختهام.
اين آهنگساز دربارهي تاخيري دوساله انتشار اين آلبوم بيان كرد: متاسفانه اخذ مجوز از ارشاد بسيار زمانبر است اين در شرايطي بود كه در جريان اخذ مجوز هيچ قسمتي ازآلبوم سانسور نشد و هيچ تغيير پيدا نكرد.
كاكاوند در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره اينكه چرا از خوانندهاي براي بخش آوازي آلبوم استفاده نكرده است و خودش آن را خوانده است،گفت:من سالها در زمينه آواز فعاليت كرده بودم و دورههاي مختلفي را از سال 70 گذراندهام و دوست داشتم كه يك آلبوم را در زمينه آواز و آهنگسازي منتشر كنم.
او درباره اشعار اين آلبوم بيان كرد: پنج تصنيف از مولانا و يك تصنيف نيز از شفيعي كدكني در اين آلبوم نيز قرار دارد و يك آلبوم ديگر نيز با نام اهورايي كه درآن از موسيقي مقامي تنبور استفاده شده است، نيز براي انتشار آماده كردم.
كاكاوند با گلايه از وضعيت حمايت دولت از هنرمندان گفت:دولت هيچگونه حمايتي از هنرمندان نميكند و موسيقيدانان ايران در كشور خود و نزد دولت غريب هستند، چون هيچ حمايتي ازآنها نميشود و وضعيت موسيقي مقامي، سنتي و ملي ايران يك درد است.
او ادامه داد: يكصدم بودجهاي كه براي فوتبال در كشور در نظر گرفته ميشود به فرهنگ اختصاص نمييابد و من موسيقي را جدا نميكنم، بلكه اين ميزان بودجه به كل بخش فرهنگي داده نميشود. به هر حال انتشار يك آلبوم نيازمند يك انگيزه قوي است چون تا روانه بازار شدن آن دو سال طول ميكشد.
كاكاوند درباره حضور جوانان در عرصه موسيقي گفت: جوانان بسياري كارهاي خوبي انجام دادهاند و ذوق هنري دارند، ولي متاسفانه بازار كاري براي آنها نيست و تنها چند گروه محدود هستند كه دائم كنسرت برگزار ميكنند.
كاكاوند كه از اعضاي گروه حسامالدين سراج است دربارهي لغو كنسرت كرمانشاه گفت: اين كنسرت براي يك موسسه خيريه بود و ما از تهران مجوز گرفته بوديم و همه چيز خوب بود و بليتها هم فروش رفته بود و تقريبا يك ساعت قبل از اجرا كه براي چك صدا رفتيم، ديديم كه صد نفر با زنجير و بنزين جلوي ورودي در ايستادهاند.
اين آهنگساز ادامه داد: متاسفانه در مملكتي زندگي ميكنيم كه وقتي يك كنسرت از وزارت ارشاد، استانداري و فرمانداري مجوز دارد باز توسط گروهي فعاليتش قطع ميشود و هيچ كس هم جرات نميكند كه چيزي بگويد.
در ادامه اين نشست حسينخاني مديرانتشارات «ايرانگام» نيز از تاخير در انتشار اين آلبوم انتقاد كرد و گفت: در تمام اين مدت سرمايهي سرمايهگذار آلبوم ميخوابد و اين توجيه اقتصادي ندارد. به علاوه يكبار بعد از اخذ مجوز شعرها پرونده آلبوم « خم خانه» در ارشاد گم شد و زماني كه قرار بود به مرحله كارشناسي موسيقي سپرده شود گفتند كه پرونده شعر اين آلبوم گم شده است و مجبور شديم كه اين مرحله را دوباره از ابتدا طي كنيم.
مدير انتشارات ايران گام بيان كرد: خوانندگان و موسيقيداناني هستند كه با قرار گرفتن در روند طولاني اخذ مجوز از اين كار پشيمان ميشوند و تصميم ميگيرند كه آثارشان را غير مجاز منتشر كنند و قطعاتشان به راحتي در ماهواره و اينترنت قرار ميگيرد و با تيراژ بالا نيز در خيابانها عرضه ميشود.
او با اعتقاد بر اينكه؛چنين كارهايي باعث پايين آمدن شان موسيقي ميشود، بيان كرد: اين روزها در پمپ بنزين هم آلبوم موسيقي ميفروشند و سيديهايي عرضه ميكنند كه 200 تراك موسيقي در آنها است و از تمام كساني كه پيش از اين اسفند دود ميكردند، اين روزها به فروش موسيقي روي آوردند.
حسينخاني يادآور شد: بسياري از افرادي كه اين روزها بدون مجوز كار ميكنند، بسيار دوست داشتند كه آثارشان با مجوز منتشر ميشد، ولي هيچگاه به آنها راه ندادند.
كاكاوند درباره نداشتن رسانهي براي عرضه موسيقي در كشور بيان كرد: براي فرهنگسازي در عرصه موسيقي نيازمند يك رسانه هستيم. اين روزها موسيقي از هيچ رسانهاي شنيده نميشود و معرفي يك آلبوم جديد نيازمند شنيده شدن قطعات آن است.
او در پايان از انتشار آلبومي از آخرين همكاري آندره آرزومانيان و ماني رهنما در مهرماه خبر داد و افزود: دو آلبوم نيز از نيما مسيحا و عليرضا افتخاري نيز به زودي منتشر خواهد شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات