ايران درودي به تازگي تابلوهاي نقاشياش را براي هميشه از فرانسه به ايران آورده است و در آستانه 74 سالگي آرزو دارد با راهاندازي بنياد و موزهاي دائمي اين آثار را براي هميشه به مردم كشورش تقديم كند.
بانوي هنرمند نقاش مدرنيست ايراني كه پنجشنبه 74 ساله ميشود به خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: اين بار و براي هميشه تمام كارهايم را كه شامل 9 تابلو ميشود به ايران آوردهام و آرزو دارم با راهاندازي موزهاي بزرگ اين آثار را به صورت رايگان به ملت ايران هديه كنم.
وي ادامه داد:راهاندازي اين موزه به حمايت مالي و معنوي نهادهاي علاقمند به اين كار نياز دارد و اميدوارم مجموعههايي همچون شهرداري مرا در رسيدن به اين هدف بزرگ ياري بدهند.
اين هنرمند نقاش درباره چگونگي راهاندازي بنياد و موزهاي دائمي توضيح داد:در حال انتخاب اعضاي هيات مديره بنياد هستم، اين افراد شامل كساني ميشوند كه واقعا به كارهايم علاقه دارند و ميتوانند بعد از خودم فعاليتهاي آن را به صورت پيوسته ادامه دهند و درعين حال برايشان مهم باشد كه اين ايده تحقق پيدا كند. البته تا زماني كه خودم زنده هستم در كنار اين اعضا كار بنياد را پي خواهم گرفت.
ايران درودي كه در سفرش به ايران تابلوي بزرگ و متفاوتي را براي هموطنانش هديه آورده است، يادآور شد: 35 سال پيش اين تابلوي بزرگ را بر روي در اتاقي كه ميان سالن پذيرايي و اتاق خواب به صورت چرخان قرار داشت، نقاشي كردم.
وي تصريح كرد: با وجود مذاكراتي كه با شركتهاي هواپيمايي داشتم، متوجه شدم كه به دليل بزرگ بودن تابلو نميتوانم آن را از در هواپيما داخل برد ولي خوشبختانه در اين سفر شرايطي برايم فراهم شد تا توسط كاميوني اين تابلوي بزرگ را به ايران بياورم و تصميم گرفتم براي نخستين بار در يك گالري بزرگ و به صورت تكي اين اثر را به نمايش عمومي بگذارم. با اين كار رسم جديدي را براي نمايش انفرادي يك اثر باب خواهم كرد.
درودي اين تابلو را 35 سال پيش طي دو روز و به پيشنهاد خواهرش نقاشي كرده و از آنجا كه تابلو شكوه تخت جمشيد را كه گلباران شده نشان ميدهد، معتقد است: اين تابلو براي خانه شخصي لطفي ندارد و به همين دليل تاكيد داشتهام براي نخستين بار در ايران رونمايي شود و اميدوارم يكي از همين نهادهاي فرهنگي هنري اين تابلو را بخرد تا براي هميشه درايران باقي بماند، زيرا اين تابلو متعلق به اين سرزمين است.
اين هنرمند نقاش يادآور شد:در صورتي كه اين تابلو در ايران خريداري نشود، مجبورم آن را براي شروع فعاليتهاي بنياد در يكي از حراجيهاي بزرگ چكش بزنم تا با عوايد حاصل از فروش آن،بتوانم بنياد را راهاندازي كنم.
ايران درودي به ايسنا گفت:معمولا در تمام دنيا رسم براين است كه شهرداريها به حمايت هنرمندان ميآيند تا ايدههايي همچون راهاندازي موزه را به نتيجه برساند. من هم اميدوارم در كشورم شهرداري با امكانات و فضايي كه در اختيار دارد به كمك من بيايد تا در اين فرصت كمي كه دارم شرايط راهاندازي بنياد فراهم شود.
وي همچنين گفت:در آستانه 74 سالگي از بازخوردي كه در اين سالها از هموطنانم داشتهام احساس رضايت خاطر دارم و تنها آرزويم در اين روزها كه به لحاظ جسمي هم اوضاع مساعدي ندارم راهاندازي اين بنياد و نمايش اين تابلوي بزرگ تخت جمشيد است.
به گزارش ايسنا،«ايران درودي» يكي از نقاشان برجسته معاصر ايران و جهان است که به عقيده برخي پيرو مکتب فراواقعگرايي (سورئاليسم) است. او همچنين در عرصهي کارگرداني، نويسندگي، منتقد هنري و استاد دانشگاه در رشته تاريخ هنر هم فعال بوده است.
اين هنرمند 11 شهريور 1315 در مشهد به دنيا آمد. خانوادهي پدرياش، نسل در نسل از بازرگانان صاحب نام خراسان بودند و خانواده مادري او از بازرگانان قفقاز که در اوايل انقلاب روسيه به ايران مهاجرت کرده بودند.
درودي در سال 1954 براي تحصيل در رشته نقاشي در دانشکده بوزار در پاريس به اين شهر سفر كرد و در سالهاي 54 تا 58 به يادگيري هنر در آموزشگاهها و دانشکدههاي گوناگون پرداخت. مدرسه هنرهاي زيباي پاريس (بوزار)، مدرسه لوور پاريس، دانشکده سلطنتي بروکسل (ويتراي) ، انيسيتوي آر.سي.آي نيويورک (رشته تهيه و کارگرداني برنامههاي تلويزيون) از جمله مراكزي بود كه درودي در آن كسب تجربه كرد.
او همچنين کارگردان و تهيهکننده چند فيلم مستند و کوتاه براي تلويزيون بود و در سال 1970 به درخواست دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف به تدريس تاريخ هنر در اين دانشگاه پرداخت.
اين هنرمند نقاش عضو كنگره بينالمللي هنرمندان و منتقدان ريميوروکيو و سان مارينو است و برپايي نمايشگاههاي متعدد انفرادي و گروهي در ايران و جهان را ميتوان از ديگر فعاليتهاي او دانست.
گفتني است: ارديبهشت ماه سال گذشته نمايشگاه منتخب آثار «ايران درودي» به بهانه انتشار كتاب « قصه انسان و پايدارياش؛ شناختنامه ايران درودي» در نگارخانه شيرين برپا شد و تير ماه سال جاري نيز تابلويي بدون عنوان از اين هنرمند كه از 36 سال پيش در پژوهشكده علوم انساني قرار داشته،در موزه «جهاننما»ي كاخ «نياوران» رونمايي شد.
انتهاي پيام
نظرات