يك مرمتگر: پل ثبت جهاني شادروان در شوشتر مرمت ميشود انتقاد در كار مرمت عامل پيشرفت است
مرمت پل ثبت جهانيشدهي شادروان در شوشتر از مهرماه امسال آغاز ميشود.
صدرالدين شيردل ــ معمار و مرمتگر آثار تاريخي ــ با اعلام اين مطلب در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، بيان كرد: از مهرماه امسال، مرمت پل تاريخي شادروان شوشتر با اختصاص حدود 145ميليون تومان اعتبار و با نظارت اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان آغاز ميشود. البته مرمت اين پل نيازمند انجام يكسري مطالعات اوليه و تصويب طرح از سوي اين سازمان است كه در حال انجام است.
وي ادامه داد: با وجود درخواست مسؤولان ميراث فرهنگي خوزستان مبني بر آغاز سريعتر مرمت اين پل بهدليل گرماي هوا و مناسب نبودن فصل تابستان كه سبب خودگيري سريع ملات و ضعيف شدن آن ميشود، مجبور به موكول كردن مرمت به فصلي با هواي معتدلتر شديم. البته اكنون قرارداد مرمت پل را براي اين فصل از سال با اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان بستهايم.
او اظهار كرد: بهدليل ثبت بودن پل شادروان در فهرست ميراث جهاني يونسكو، بايد طرح مرمتي آن از سوي هيأت راهبردي اداره كل ميراث فرهنگي خوزستان تأييد شود تا بتوان مرمت آن را بهعنوان يكي از پلهاي مهم استان، با دقت زيادي انجام داد. همچنين متخصص بودن مجري طرح و مطلوب كار كردن آن، در موفقيت طرحهاي مرمتي بسيار تأثيرگذار است.
شيردل گفت: مرمت پل تاريخي شادروان شوشتر در يك فصل به پايان نخواهد رسيد و اين امر نيازمند بستن قراردادهاي متعدد با سازمان ميراث فرهنگي است. بهدليل وجود دورههاي مختلف تاريخي در معماري آثار باستاني خوزستان و از جملهي آنها، پل شادروان لازم است تا اعلام نتايج مطالعاتي اساتيد و استادكاران اين رشته دربارهي آثار صبر كنيم و پس از گرفتن اطلاعات درست، با دقت بسيار كار كنيم، زيرا در غير اين صورت، تاريخ و اصالت دورههاي متعدد موجود در آثار از بين ميرود.
اين مرمتگر توضيح داد: پل تاريخي شادروان از نظر تاريخي، ارزش بسيار بالايي دارد. هر كسي بخواهد اين پل را فقط مرمت كند، اشتباه كرده است و بايد از آن محافظت هم شود. البته حفاظت از اين پل تاريخي بسيار سخت است. همچنين بيان انتقاد و ايراد، در روند مرمت پل بسيار مؤثر است و در پيشبرد بهتر كار و مرمت با هدف برطرف كردن ايرادها تأثيرگذار است.
وي معتقد است: شايد كشور ما در زمينهي مرمت آثار تاريخي پس از ايتاليا مقام نخست را در دنيا داشته باشد. من در بازديدهايي كه از شيوهي مرمت در ديگر كشورها داشتم، به اين نتيجه رسيدم كه مرمت آنها بسيار ضعيفتر و عقبتر از مرمت در ايران است. در حقيقت، مرمت آثار باستاني در ايران بهدليل دقت بالاي مرمتكاران، يك سروگردن از ديگر كشورها بالاتر است.
شيردل تأكيد كرد: براي مرمت آثار تاريخي بايد نظارت و دقت بسيار بالايي وجود داشته باشد تا كار بهدرستي انجام شود. همچنين بايد به انتقاد در كار مرمت اهميت داد، زيرا سبب پيشرفت ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات