آيين گشايش نمايشگاه صنايع دستي همدان معاون صنايع دستي: فروش كالاهاي چيني در گنجنامه نگرانكننده است استاندار همدان: معاونت گردشگري به اين استان منتقل شود
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي کشور تأكيد كرد: اجناس خارجي بايد از مكانهاي تاريخي كه محل عرضهي صنايع دستي هستند، جمعآوري شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در همدان، تهمينه دانيالي در آيين گشايش هفتمين نمايشگاه صنايع دستي در همدان، اظهار كرد: ايران به عنوان يکي از سه کشور اصلي در حوزه هنرهاي سنتي و صنايع دستي با داشتن بيش از 250 رشته و بيش از دو ميليون هنرمند، شايستگي اين را دارد که دوباره به دنيا ثابت کند هنر نزد ايرانيان است و بس.
او يادآور شد: تعداد 150 رشته از 250 رشتهي صنايع دستي موجود در كشور در استان همدان توليد ميشود كه حدودا معادل دوسوم تمام رشتههاي توليدي در كشور است.
دانيالي با اعتقاد بر اينكه همدان گنجينهي صنايع دستي است، افزود: به همين خاطر اين استان شايستگي دارد تا در سال همت مضاعف و کار مضاعف، عزمش را جزم کند و آنچه را شايستهي اين استان و هنرمندانش است، تبيين كند.
او ادامه داد: معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي بر اساس وظيفهي خود براي ترويج و اشاعهي هنرهاي سنتي و صنايع دستي اقداماتي انجام داده است. ما وظيفه داريم تا پايان امسال، 110هزار شغل ايجاد کنيم. همچنين با توجه به اينکه استان همدان در زمينهي توليد و صادرات صنايع دستي جايگاه خيلي خوبي دارد، بخش مهمي از اين اشتغالزايي بايد با کمک استاندار و مديران اين استان اجرايي شود.
وي با اشاره به 200 ميليون دلار صادارت صنايع دستي كشور در سال گذشته، اظهار كرد: همدان با 40 ميليون دلار، يکپنجم اين صادرات را به خود اختصاص داده كه نشاندهندهي ظرفيت بسيار بالا و وجود هنرمندان توانمند در رشتههاي مختلف اين استان است.
دانيالي بيان كرد: مزايايي که در استانهاي ديگر به صورت تک تک وجود دارد، استان همدان همه را به اجماع دارد. طبيعت خوب، قدمت تاريخي، قطب مناسب كشاورزي، انسانهاي فرهيخته و توانمند و تعريف و تبيين فرهنگ کار كه معتقدم با وجود اين ظرفيتها، هنوز ظرفيت زيادي براي کار در اين استان وجود دارد؛ اما در حال حاضر فقط يکدهم كل کاري که بايد انجام شود، در اين استان انجام شده است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي در ادامه با يادآوري مصوبهي ممنوعيت فروش صنايع دستي خارجي در اماکن تاريخي و محوطههاي فرهنگي كه آذرماه سال گذشته توسط رييسجمهور صادر شد، اظهار كرد: پس از بازديد از گنجنامه بسيار نگران شدم؛ براي اينکه سرتاسر بازار گنجنامه را کالاهاي چيني فراگرفته بود. البته بازارچه صنايع دستي موجود در منطقه هگمتانه وضع بهتري داشت و محصولات در آن با کيفيت بالاتر و قيمت پايينتر عرضه ميشود كه اين موضوع به اشتغالزايي در منطقه كمك ميكند.
وي گفت: از دو ميليون هنرمند صنايع دستي كشور، حدود 90درصد از اين راه ارتزاق ميکنند و 10درصد ديگر براي دلشان هنر ميآفرينند. اين 90درصد بر اساس نگاهي که دولت به عدالت اجتماعي دارد، بايد از امكانات مناسبي بهرهمند شوند؛ چون سرمايهاي جز هنر خود ندارند.
دانيالي با اشاره به 170 بناي تاريخي ثبتشده در استان همدان، تأكيد كرد: بايد با همتي والا در هر مکان تاريخي كه محل عرضهي صنايع دستي است، اجناس خارجي که از نظر من، صنايع دستي نيستند و کاردستي هستند، جمع آوري شوند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي كشور ادامه داد: استان همدان 25هزار هنرمند و 13هزار واحد کارگاهي و خانگي دارد و اين شايسته استان نيست که بهجاي استفاده از توليدات خود، توليدات چيني را مصرف کند.
او گفت: بايد در استان يک کارگروه تشکيل شود، کاري کنيم که اشتغالزايي صنايع دستي افزايش يابد و از ظرفيتهاي لازم براي ايجاد بازارچههاي خوداشتغالي استفاده شود.
دانيالي همچنين بيان كرد: سياستي که دولت دهم در حوزهي ارتقاي فرهنگ و هنر جمهوري اسلامي دارد، درخشش ايران را در حوزهي هنر و فرهنگ جهان موجب ميشود.
كرمرضا پيريايي ـ استاندار همدان ـ در آيين گشايش نمايشگاه صنايع دستي همدان با اشاره به طرح انتقال مجموعههاي وزارتخانهها، سازمانها و دستگاههاي تابع از تهران و سنخيت مجموعهي موجود (سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري) با استان همدان، درخواست كرد: معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به استان همدان منتقل شود.
وي گفت: اين موضوع را با قاطعيت و جديت از آقاي بقايي درخواست کردم كه مکاتبه نيز شده است. قبلا هم باهم صحبت کردهايم تا استاني که حقيقتا پايلوت اين موضوع است، هم از نظر ميراث فرهنگي و تاريخي و هم از نظر امکان وسيع گردشگري و جايگاه جغرافيايي و تنوع صنايع دستي، به عنوان هدف براي انتقال يكي از معاونتهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار گيرد.
استاندار همدان در ادامه گفت: وقتي مجموعهاي جامع و کامل از صنايع دستي ايران در استان همدان وجود دارد، نبايد از واردات نامرغوب و نامطلوب استفاده کنيم. حيف است هنرمندان همداني که در اين استان نارقيب پيدا کنند.
وي افزود: در اين عرصه رقابتي وجود ندارد؛ چون يک طرف اثري بااصالت است كه تمام ويژگيهاي فرهنگي و هنري را دارد و طرف ديگر، کارهايي است که ربطي به جنس دل و فرهنگ ندارد؛ بنابراين لازم است همهي مردم و مسؤولان همکاري کنند و مسير شکوفايي هنرصنعت را بيش از گذشته پيگيري کنند.
به گزارش ايسنا، اسدالله بيات ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان همدان ـ نيز در اين مراسم با اشاره به نمايشگاه برپا شده، گفت: تعداد 29 استان در بيش از 170 غرفه در رشتههاي متنوع صنايع دستي در اين نمايشگاه شرکت کردهاند.
بيات افزود: هماکنون گردشگران زيادي در استان حضور دارند و با توجه به ظرفيتهاي موجود در استان و ابعاد سهگانهاي که براي توسعه گردشگري ضرورت دارد، در بخش صنايع دستي ظرفيتهاي ارزشمندي در استان وجود دارد.
نمايشگاه سراسري تخصصي سفال، سراميک، کاشي، آبگينه، چاپ، پوشاک و رودوزيهاي سنتي از ششم مردادماه در همدان برپا شده است كه تا 11مردادماه ادامه دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات