روز گذشته برپا شد: نشستي به مناسبت اعطاي نشان گنجينهي مقدس ژاپن به عبدالرحيم گواهي
نشستي به مناسبت اعطاي نشان گنجينهي مقدس از سوي امپراتور ژاپن به عبدالرحيم گواهي - سفير پيشين ايران در ژاپن - (به پاس خدمات طولاني و گستردهي فرهنگي او) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش ايرانشناسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گواهي - دبير فرهنگستان علوم - قبل از سال 1365 به مدت پنج سال سفير ايران در كشور ژاپن بوده و پس از آن، اقدامات فرهنگي زيادي را در حوزهي فرهنگ ايران و ژاپن انجام داده است. او بنيانگذار انجمن دوستي ايران و ژاپن است كه حدود 15 سال آن را اداره كرده است. در اين راستا، مسؤولان كشور ژاپن به پاس خدمات دكتر گواهي در دوران مسؤوليت خود در سفارت و پس از آن و نيز براي خدمات فرهنگي گستردهاي كه در راستاي معرفي فرهنگ ژاپن انجام داده است، بالاترين درجهي نشان گنجينهي مقدس را به او اهدا كردند.
نشان گنجينهي مقدس بالاترين نشاني است كه در ژاپن به يك فرد خارجي داده ميشود و گواهي اين نشان را به همراه چهار فرد ديگر از آمريكاي شمالي، آمريكاي جنوبي، بلژيك و اندونزي دريافت كرده است.
عبدالرحيم گواهي در محفل دوستانهاي كه روز پنجشنبه (30 ارديبهشتماه) به مناسبت دريافت اين نشان با حضور رضا داوري اردكاني - رييس فرهنگستان علوم -، مصطفي محقق داماد، رؤساي مركز مطالعات ارتباطات اسلامي و دانشكدهي اديان دانشگاه تهران و نيز تعدادي از استادان فلسفه و اديان و نمايندگان پيشين مجلس برگزار شد، به برخورد و فرهنگ خوب ژاپنيها اشاره كرد و گفت: امسال كه اين نشان را به عنوان يك ايراني دريافت كردم، همزمان بود با يكصدوسيامين سالي كه يك ژاپني به دربار ناصرالدين شاه رفته بود تا پيكي براي برقراري ارتباط با ايران از سوي ژاپن باشد و در آن زمان، ناصرالدين شاه نيز به او نشاني اعطا كرده بود.
گواهي كه رييس مركز پژوهش اديان نيز هست، در گفتوگويي با ايسنا عنوان كرد، دست كم حدود 50 مقاله دربارهي پيشرفت كشور ژاپن ارائه كرده و نيز كتاب دين شينتوئي را با عنوان «شنيتوئيزم» كه دين رسمي كشور ژاپن است، تأليف كرده است.
او در ادامه اضافه كرد، علاوه بر اينها، سخنرانيهاي زيادي را در ژاپن دربارهي سوابق فرهنگي دو ملت ايران و ژاپن كه به دوران جادهي ابريشم مربوط ميشود، مشتركات ادبي دو ملت با مقايسهي داستانهاي گلستان سعدي و كتابهاي ژاپني و بزرگي و اهميت تمدن دو ملت ارائه كرده است.
او همچنين در پاسخ به سؤال خبرنگار ايسنا مبني بر كه ايران چه ميزان در معرفي فرهنگ خود موفق بوده است، اظهار كرد: فرهنگ روح يك ملت است؛ ولي طبيعي است كه وقتي در جامعهاي تحولي رخ ميدهد، مسائل جديدي پيش آيند. ايران كشوري است كه قبل از اسلام و پس از آن داراي فرهنگ بوده؛ ولي پس از انقلاب اسلامي يكسري از اولويتهايمان تغيير كردند و اكنون نيز گرچه تلاشهايي انجام ميشود؛ ولي تلاش دستگاههايي مانند سازمان ميراث فرهنگي بايد به ثمر برسد. با اين حال، جامعهاي كه دستخوش انقلاب نبوده و آرامش بيشتري داشته، همانند ژاپن، در معرفي فرهنگ خود نيز استمرار بيشتري داشته و موفقتر بوده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات