مصطفي عليپور: نصف تبليغ چيپس هم براي كتاب باشد، بسيار خوب است
مصطفي عليپور معتقد است كه مشكل ما در برخورد با كتاب، مسألهي فرهنگي است تا اقتصادي؛ زيرا ما هيچوقت كتاب را در سبد اقتصادي خود قرار نميدهيم.
اين شاعر و پژوهشگر در گفتوگو با خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: قيمت كتاب در نمايشگاه كتاب تهران و به صورت كلي بسيار ارزان است؛ اما در مقايسه با سطح درآمد قشر متوسط كه فرهنگيان و دانشجويان را شامل ميشود، كمي بالاست.
او همچنين قيمت كتاب را با توجه به گراني قيمت كاغذ و هزينههاي چاپ و نيز قيمت جهاني آن، مناسب ارزيابي كرد و افزود: البته شايد افراد فرهنگي و معلمان و دانشجويان نتوانند همهي كتابهاي مورد نياز خود را تهيه كنند.
عليپور گفت كه قيمت كتاب به نسبت سالهاي گذشته هم افزايش چنداني نيافته و اين موضوع در قدرت خريد افراد هم مؤثر نبوده است.
او مسألهي خريد كتاب را فرهنگي ارزيابي كرد و گفت: اصولا كتاب در كشور ما در سبد خريد خانوادهها و هزينهي زندگي آنها قرار ندارد و ما براي خريد كتاب پولهاي يدكي و پساندازشده را كه به آن نياز نداريم، اختصاص ميدهيم.
اين شاعر در ادامه اذعان كرد كه دولت و رسانههاي عمومي بايد بر اين موضوع تأكيد كنند كه افراد كتاب را جزو نيازهاي ضروري خود قرار دهند.
او همچنين گفت: به اين بهانه كه كتاب گران است، نميشود از خريد آن صرف نظر كرد؛ زيرا كتاب همچنان در مقايسه با ساير كالاها بسيار ارزان است و بسيار مظلوم واقع شده است.
عليپور همچنين به شيوهي تبليغ براي كتاب در كشور انتقاد كرد و گفت: آنقدر كه براي كالاهايي مانند چيپس و يخچال تبليغ ميشود، اگر نصف آن هم براي كتاب تبليغ شود، بسيار خوب است.
او كتاب را در زمينهي تبليغ بسيار مظلوم خواند و افزود: اگرچه شايد در برنامههاي فرهنگي تلويزيون در شبكهي چهار برخي كتابها تبليغ شوند؛ اما اين بسيار كم و ضعيف است و با توجه به محدوديتهايي كه وجود دارد، حداقل برخي از كتابها كه امكان تبليغ دارند، بايد تبليغ شوند تا شايد كتاب از اين مظلوميت و انزوايياي كه دارد، خارج شود.
عليپور همچنين دربارهي ارزيابياش از نمايشگاه كتاب تهران عنوان كرد: نمايشگاه امسال نسبت به سال پيش جلوه و امتياز خاصي نداشت و تنها امتياز آن كه البته در سالهاي اخير در برگزاري نمايشگاه در مصلا وجود داشته، جمع شدن همهي كتابها در يك سالن بزرگ در مصلاست كه دسترسي به آنها را براي مخاطبان ساده كرده است.
او استقبال از نمايشگاه را بسيار خوب ارزيابي كرد و افزود: من هم در روزهاي آغازين نمايشگاه و هم در روزهاي پاياني به نمايشگاه كتاب رفتم و در هر دو زمان مخاطبان بسيار خصوصا از قشر جوان و دانشجو در نمايشگاه شركت كرده بودند.
او افزود: نقدي كه من بر نمايشگاه دارم، به زمان برگزاري نمايشگاه كتاب است. زمان برگزاري نمايشگاه بسيار كم است و بهتر است نمايشگاه در روزهاي بيشتري برگزار شود و حتا در شهرستانها هم برگزار شود.
اين شاعر تأكيد كرد كه نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران بايد با همين كيفيت در شهرستانها و حداقل در مراكز استانها، صرف نظر از نمايشگاههاي محلي و بومي، برگزار شود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات