مرتضي اميري اسفندقه: امنيت و آرامش بيستوسومين نمايشگاه كتاب تهران بينظير است
مرتضي اميري اسفندقه بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران را پرشورتر از سالهاي گذشته ارزيابي كرد و گفت: چيزي كه در نمايشگاه امسال بيشتر از سالهاي گذشته مشهود است، آرامش و امنيت نمايشگاه است.
اين شاعر در گفتوگو با خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: در روزهاي پاياني هفته، عليرغم هجوم خيل عظيمي به نمايشگاه كتاب، امنيت و آرامش نمايشگاه بينظير بود و تمامي غرفهها به خوبي پاسخگوي مراجعهكنندگان بودند.
او اظهار كرد: وقتي به نمايشگاه كتاب مراجعه كردم، خود را در يك كتابخانهي عظيم و باشكوه تصور كردم كه در آن افرادي كه به كتاب احترام ميگذارند و ارزش آن را ميدانند، در كنار يكديگر قدم ميزنند.
اميري اسفندقه كيفيت و تنوع كتابهاي بيستوسومين نمايشگاه كتاب تهران را خوب ارزيابي كرد و گفت: در بيستوسومين نمايشگاه كتاب، در زمينهي تمامي علوم و همهي موضوعات، كتاب به وفور وجود دارد، بويژه در حوزهي كودك و نوجوان، فلسفه، عرفان و ادبيات، تنوع كتابها بسيار چشمگير است.
او در ارزيابي خود از قيمت كتابها و تأثير آن بر ترغيب مردم به كتاب و كتابخواني، اظهار كرد: در كشور ما قيمت كتاب از قيمت هر كالاي ديگري ارزانتر است؛ مهم آن است كه مردم براي كتاب اهميت قائل شوند.
اسفندقه افزود: يك كتاب 40هزار توماني در مقايسه با يك پيراهن 30هزار توماني قيمتي ندارد؛ اما لباس به مرور زمان از بين ميرود؛ در حاليكه كتاب تا سالها باقي ميماند و افراد مختلف ميتوانند از آن بهره ببرند.
به عقيدهي او، شكايت كساني كه نسبت به افزايش قيمت كتاب گلهمندند، بيمورد است.
اين شاعر با اشاره به برپايي غرفهي ديدار با اهالي فرهنگ، هنر و ادب در نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران به همت معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، نمايشگاه كتاب را مكان مناسبي براي تعامل و تبادل نظر ميان اهالي قلم عنوان كرد و گفت: در اين غرفه، شاعران، نويسندگان و اهالي قلم پس از ديدار از نمايشگاه، ساعتي را به استراحت و تبادل نظر دربارهي كتابهاي نمايشگاه و آثار تازهي خود ميپردازند.
او افزود: من تاكنون شاهد حضور افرادي چون محمدجواد محبت، بيژن ارژن، سينا عليمحمدي، حسامالدين جليلي، علي زند، هاشمي امامزاده، مجيد رضازاده، عليرضا معيني، فرامرز عربعامري، مرتضي حنيفي، ناصر عزيزخاني، حسن صنوبري، دكتر فيروزي و دكتر علي موسوي گرمارودي در اين غرفه بودهام و قرار است شرح اين ديدارها و گفتوگوها در فرصتي مناسب منتشر شود.
اين شاعر نمايشگاه كتاب را بهترين مكان براي معرفي كتاب دانست و اظهار كرد: هر كتابي كه در طول سال معرفي نشده باشد و اهل كتاب از آن مطلع نشده باشند، در نمايشگاه عرضه ميشود و علاقهمندان ميتوانند با مراجعه به نمايشگاه، از كتابهاي تازه منتشرشده مطلع شوند.
او افزود: نمايشگاه كتاب فرصتي است تا علاقهمندان كتاب، گمشدههايشان را پيدا كنند.
او در ادامه خطاب به خبرنگاراني كه در نمايشگاه بينالمللي كتاب مستقرند، گفت: به اين خبرنگاران توصيه ميكنم آنچه را كه مسؤولان ميگويند، به درستي منعكس كنند؛ چرا كه حتا اگر يك واو نيز حذف شود، موضوع قلب ميشود و سوءتفاهمهايي را در پي دارد.
او افزود: اهل دانش و علاقهمندان كتاب بايد بدانند مسؤولان برگزاري نمايشگاه كتاب زحمات بسياري براي برگزاري اين نمايشگاه كشيدهاند. كسي نميتواند به دانش احترام بگذارد؛ ولي براي كساني كه به منظور برپايي نمايشگاه كتاب زحمت كشيدهاند، احترامي قائل نشود.
به گفتهي اسفندقه، اين افراد توقع هيچ سپاسگزارياي را ندارند؛ اما در كنار آن، انتقادهاي بيمورد و بيمبنا دور از دانش و ادب است.
او همچنين گفت: تمام تلاش مسؤولان بر اين بوده است كه بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب هرچه بهتر و باشكوهتر برگزار شود، ضمن اينكه آنها آمادهي پذيرش هرگونه انتقاد منطقي و دانشي بوده و هستند.
اين شاعر با اشاره به اينكه اگر كمبودي در نمايشگاه كتاب وجود دارد، با تعامل، انديشه، همياري و همدلي برطرف ميشود، گفت: همهي ما با هم نمايشگاه را برگزار ميكنيم و مسؤولان صرفا مديران اجرايي نيستند؛ بلكه خودشان نيز اهل مطالعه و قلم هستند.
او در پايان گفت: خبرنگاران، با انعكاس صحيح اخبار، آيينهي شفاف بيستوسومين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات