رسول آباديان: نمايشگاه كتاب تهران به يك اداي دين اداري تبديل شده است
رسول آباديان معتقد است كه نمايشگاه كتاب تهران به يك اداي دين اداري تبديل شده است.
اين داستاننويس و منتقد ادبي در گفتوگو با خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: مسؤولان ميخواهند به هر قيمتي كه هست، نمايشگاه كتاب برگزار شود و به كيفيت نمايشگاه توجهي ندارند. نمايشگاه را برگزار ميكنند تا چند روز بعد از نمايشگاه بگويند كه چندهزار نفر از نمايشگاه بازديد كردهاند و توجهي ندارند كه چند نفر كتاب خريدهاند و يا اينكه چند نفر مخاطب كتاب بودهاند.
او به بخش كتابهاي خارجي نمايشگاه كتاب تهران اشاره كرد و افزود: ناشران بخش خارجي، ناشراني هستند كه كيفيت كتابهاي آنها بر همگان معلوم است.
او تصريح كرد: از آنجا كه نمايشگاه كتاب تهران نام نمايشگاه بينالمللي را يدك ميكشد، بايد فكري براي حضور ناشران بزرگ جهاني در نمايشگاه بشود.
اين منتقد ادبي اذعان كرد: گويي بينالملل از ديد ما چند كشور حاشيهي خليج فارس و كشورهاي آسياي ميانه را شامل ميشود و اين كشورها معني جهان را براي ما دارند. از نظر من، ادامهي اين روند در آينده ضربهزننده خواهد بود.
آباديان همچنين برنامههاي جانبي نمايشگاه كتاب را ضعيف ارزيابي كرد و با انتقاد از اين موضوع، گفت: چند روز قبل از نمايشگاه، مسؤولين به فكر ميافتند كه قرار است رويداد فرهنگي بزرگي در كشور رخ دهد و ميخواهند برنامهريزي كنند؛ بنابراين چند روز از نمايشگاه ميگذرد و هنوز سراي اهل قلم افتتاح نشده است. اين مسأله نشانهي سردرگمي مسؤولان نمايشگاه كتاب است.
او نشستهايي را كه در نمايشگاه كتاب برگزار ميشود، يكسويه خواند و تأكيد كرد كه نشستها بايد يك بار فرهنگي داشته باشد كه مخاطب بداند در طول يك سال چه اتفاق فرهنگياي در كشور رخ داده است.
او گفت: در اين نشستها گاه به يك ناشر خاص زياد پرداخته ميشود؛ در حاليكه كتابهاي چاپ او اصلا ارزش پرداختن ندارد؛ اما احتمالا يك رانت دولتي به او اختصاص داده شده است و بايد از او حمايت شود. اين در حالي است كه از ناشران خصوصي حمايت نميشود و اصولا به آنها غرفههاي كوچك اختصاص ميدهند تا آنجا كه ناشر از آمدن و شركت در نمايشگاه منصرف ميشود.
اين نويسنده همچنين به امنيت بازديدكنندگان در نمايشگاه اشاره كرد و امنيت بازديدكنندگان در نمايشگاه را مهمترين مسأله در نمايشگاه خواند و تأكيد كرد: قبل از هر چيز، براي نمايشگاه بايد امنيت بازديدكنندگان را تأمين كرد و متأسفانه اين مسأله هيچوقت عملي نشده است.
او گفت كه اين مسأله در برگزاري نمايشگاه در محل قبلي هم مطرح بود و اكنون كه نمايشگاه در مصلا برگزار ميشود، اين خطر به مراتب بالاتر رفته است.
آباديان مصلا را مكاني در حال ساخت خواند و تاكيد كرد كه در اين بنا هنوز كابل و سيمهايي را ميتوان ديد كه خطرزا هستند.
اين نويسنده در عين حال اظهار اميدواري كرد كه در نمايشگاه امسال اين مسائل برطرف شده باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات