ديدار رايگان از مقبرهي عطار همزمان با روز بزرگداشتش
به مناسبت گراميداشت روز بزرگداشت عطار نيشابوري، 25 فروردينماه، علاقهمندان ميتوانند به صورت رايگان از مجموعه فرهنگي - تاريخي عطار ديدن کنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خرسان رضوي، آرامگاه عطار نيشابوري در ميان باغي در جنوب شرقي نيشابور و در محوطهاي خارج از شهر واقع شده است. در بولوار خيام و درست روبهروي باغ و آرامگاه خيام، خياباني به نام خيابان عرفان واقع شده كه انتهاي آن به آرامگاه عطار و كمالالملك ميرسد.
بنا بر اين گزارش، نخستين بناي آرامگاه عطار اندكي بعد از مرگ او به وسيله شخصي به نام قاضي القضاه يحيي ابن صاعد ساخته شد كه پس از گذشت 200 سال رو به ويراني نهاد و به وسيله اميرعلي شيرنوايي - از وزراي سلاطين تيموري - بناي ديگري در جاي آن ساخته شد كه بناي دوم نيز تا دوره قاجاري باقي بود؛ اما به تدريج خراب شد، تا اينكه در سال 1341 شمسي توسط انجمن آثار ملي و به دست مهندس هوشنگ سيحون، آرامگاه عطار بازسازي و در تاريخ 12 فروردين 1342 افتتاح شد. بناي كنوني هشتضلعي و داراي چهار غرفهي كوچك در خارج و چهار شاهنشين در داخل است. مساحت زيربناي مقبره 119 مترمربع و ارتفاع آن حدود 8 متر است.
از جمله نفايس موجود در آرامگاه عطار، فرش هشتضلعي آن است كه درست قواره ساختمان بافته شده و به گونهاي طراحي شده كه سنگ مزار عطار وسط آن قرار گرفته است. همچنين بالاي سر مزار عطار، سنگي تاريخي به چشم ميخورد كه متعلق به سال 891 قمري است كه بر روي آن 20 بيت شعر به خط ثلث نوشته است.
مراسم بزرگداشت عطار در محل آرامگاه او، چهارشنبه (بيستوپنجم فروردين) ساعت 16 برگزار خواهد شد كه از جمله برنامههاي اين مراسم به اجراي موسيقي سنتي، شعرخواني و گلباران آرامگاه عطار ميتوان اشاره كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات