به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، طی سخنانی در آیین اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی (سرو سیمین)، ضمن اشاره به نقش بیبدیل میراث فرهنگی و صنایع دستی در ارتقاء تمدنی ایران اسلامی، اظهار کرد: ما مسئولان و کارگزاران نظام بیش از سخن گفتن نیاز به شنیدن داریم؛ امروز نیاز داریم که جامعه خود را بیشتر بشناسیم و با ظرفیتها، استعدادها و ابتکارات آحاد جامعه بیشتر آشنا شویم. ما کارگزاران نظام باید هرچه بیشتر، موانع و چالشهای پیشروی تمامی اقشار جامعه را بشناسیم تا بتوانیم هر چه بهتر به مسئولیت خود عمل کنیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ظرفیت و استعداد بالای زنان عفیف ایران اسلامی بعنوان قشری مهم و تاثیرگذار در کشور گفت: امروز نیمی از افراد جامعه ما را زنان تشکیل میدهند؛ حال سؤال این است که آیا ما کارگزاران نظام نسبت به همه استعدادها و تواناییهای زنان ایران اسلامی، شناخت داریم؟
رئیس دستگاه قضا با اشاره به اهمیت بالای شناساندن میراث فرهنگی و تمدنی غنی سرزمین ایران به جهانیان، بیان داشت: باید میراث فرهنگی و تمدنی چند هزار ساله ایران و همچنین یک میلیون آثار فرهنگی و باستانی این سرزمین را هرچه بیشتر به جامعه خودمان و مردم دنیا و نسل فردا معرفی کنیم و بشناسانیم. باید در حفاظت و حراست از میراث غنی فرهنگی و تمدنی سرزمینمان جهد و کوشش بیشتری داشته باشیم. باید کاری کنیم که نسل آتی به میراثداری ما مباهات کند.
وی با اشاره به نقش صنعت گردشگری و صنایع دستی در تقویت بنیه اقتصادی کشور تصریح کرد: امروز اقتصاد و معیشت مردم، مسئله اول کشور است؛ گردشگری از آن دسته صنایعی است که در تقویت بنیه اقتصادی کشور و ایجاد اشتغال پایدار، نقش قابل توجهی دارد. باید هرچه بیشتر از ظرفیتهای صنعت گردشگری در افزایش منابع ارزی کشور بهره بگیریم. البته در اینجا ذکر این نکته مهم ضروری است که ما نمیخواهیم به قیمت پایمال شدن ارزشهای فرهنگی و دینی کشور و نفوذ فرهنگ بیگانه، صنعت گردشگری را توسعه و رونق دهیم.
وی اظهار داشت: رونق گردشگری و صنایع دستی میتواند به ایجاد اشتغال پایدار بینجامد؛ به تبع آن، ایجاد اشتغال پایدار نیز در کاهش و تقلیل ناهنجاریهای اجتماعی نیز بسیار موثر است.
محسنی اژهای در ادامه به ارزش بالای صنایع دستی در غنای تمدنی و فرهنگی ایران اسلامی پرداخت و بیان داشت: صنایع دستی نیز مجموعهای از هنرها، استعدادها، علمها و حتی فضایل انسانی است؛ بهگونهای که شاید لفظ صنایع دستی برای این هنر، لفظی تقلیلیافته باشد و باید نامی بلندمرتبهتر برای آن انتخاب کرد. هنرمندان صنایع دستی به مانند یک مهندس و ریاضیدان، آثار هنری خود را به کمال میرسانند و من به عینه لمس کردهام و دیدهام که قالیبافان چگونه از فن ریاضی برای تکمیل آثار خود بهره میگیرند؛ من در دوران طفولیت با خواهرانم، قالیبافی کردهام و هنرها و استعدادهای به کار رفته در صنعت قالیبافی را به خوبی میدانم.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: ما مدام تاکید داریم که اقتصاد باید مردمی باشد؛ خب کدام اقتصاد مردمیتر از صنایع دستی است. از سویی دیگر راهاندازی هنرهای متنوع صنایع دستی نیز سرمایه اندکی میخواهد. مهمتر از همه اینها آن است که رونق صنایع دستی به تحکیم بنیان خانواده نیز میانجامد.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بالای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان داشت: ظرفیتهای وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بسیار بالا است؛ از این ظرفیتها میتوان برای شناساندن بهتر ایران اسلامی و مقابله با ایرانهراسی بهره گرفت. وقتی ورود گردشگر به ایران اسلامی فزونی میگیرد، همین امر بهنوبهخود تبلیغات سوء دشمنان و معاندین در راستای ایرانهراسی را خنثی میکند.
وی با اشاره به کمکها و مساعدتهایی که قوه قضاییه در راستای رونق صنعت گردشگری و صنایع دستی کشور میتواند داشته باشد، اظهار داشت: ما در قوه قضاییه اعلام آمادگی میکنیم که با کمک و مساعدت مسئولان و دستاندرکاران وزارتخانه مزبور، در جهت رفع و تقلیل موانع و چالشهای پیشروی صنعت گردشگری و صنایع دستی کشور، گامهای بلندتری را برداریم. ما اعلام آمادگی مینماییم که در راستای حفاظت و حراست بیشتر از میراث فرهنگی و تمدنی غنی کشور، کمکهای بیشتری را به دستاندرکاران مربوطه ارائه دهیم.
محسنی اژهای با اشاره به ضرورت رفع مسائلی که ممکن است برای گردشگران خارجی در ایران پدید آید، بیان داشت: وقتی یک گردشگر خارجی وارد کشور ما میشود ممکن است بهواسطه عدم شناخت قوانین و هنجارهای موجود در ایران اسلامی، با مسائلی حقوقی مواجه شود؛ فلذا ما این آمادگی را داریم که با همکاری وزارتخانه مربوطه، در جهت رفع مسائل حقوقی گردشگران خارجی گام برداریم. البته در گام نخست ضروریست که مقدمات آشنایی هرچه بیشتر گردشگران خارجی با قوانین و هنجارهای کشورمان را فراهم آوریم؛ در این زمینه نیز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میتواند منشاء اثر باشد. از سویی دیگر ما برای تأمین و تحکیم امنیت گردشگران خارجی نیز میتوانیم اقدامات بیشتر و پردامنهتری را ترتیب دهیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: متولیان و دستاندرکاران صنایع دستی و صنعت گردشگری، نمایندگانی را برای برپایی نشستهای هماندیشی با مسئولان قوه قضاییه معرفی کنند تا در خلال نشستهای مزبور، در جهت رفع مشکلات و موانع حوزه کاری آنها، گامهای بلندتر و بیشتری را برداریم.
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: بارها تاکید کردهایم که امکان رفع مشکلات اقتصادی کشور بدون مشارکت بخش خصوصی و مردمی، کم و حتی ناممکن است و قوه قضاییه کمک به بخش خصوصی و رفع موانع تولید و مساعدت در جهت جهش تولید را وظیفه و مسئولیت خود میداند و برهمین مبنا هرگونه کمکی را به فعالان حوزه صنایع دستی و صنعت گردشگری ارائه میدهد.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه در این مراسم، «صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طی سخنانی اظهار کرد: امروز حوزه صنایع دستی به مثابه یک هنر، سبک زندگی و ساختار خانواده محور قلمداد میشود.
وی افزود: امروز در سراسر کشور ۵۷۰ هزار هنرمند صاحب کارنامه در حوزه صنایع دستی داریم و این آمار جدای از آمار یک میلیون بانویی است که در محیط خانه، مشغول تولید صنایع دستی هستند.
صالحی امیری گفت: ما نهایت اهتمام و تلاش خود را برای تسهیل روند صادرات صنایع دستی به کار گرفتهایم و معتقدیم که صادرات صنایع دستی به معنای صادرات فرهنگ و هویت کشورمان است.
وی عنوان کرد: امروز کشور ما بزرگترین ظرفیت گردشگری منطقه را در اختیار دارد و تمام ۲۰ نوع جذابیتی که در دنیا برای حوزه گردشگری تعریف شده، در ایران وجود دارد.
صالحی امیری گفت: باید نهایت سعی خود را برای خنثیسازی تصویر دروغین ایرانهراسی ساخته شده توسط دشمنان و ارائه تصویر امن ایران به جهانیان انجام دهیم.
وی با بیان اینکه امروز بیش از ۲۷۰۰ پروژه گردشگری در سراسر کشور کارگاه فعال دارند، گفت: ضرورت دارد همه دغدغههای جامعه گردشگری ایران را برطرف کنیم.
صالحی امیری همچنین گفت: چهار دهه است که حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای را میشناسم و ایشان را فردی به شدت مدافع حقوق مردم و حامی بخش خصوصی میدانم.
وی تاکید کرد: سرمایهگذاران ما باید از انجام سرمایهگذاری خود در داخل کشور اطمینان خاطر داشته باشند و سرمایههای خود را در این کشور برای توسعه فرهنگ، صنایع دستی و گردشگری هزینه کنند و در این میان ما مسئولان نقشی مهم و تعیینکننده داریم.
در ادامه این مراسم، خانم «جلالی» معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنایع دستی ایران در طول تاریخ نه جا و نه درجا زده است.
وی با بیان اینکه هر خانه ایرانی یک موزه صنایع دستی است، گفت: هنرمندان صنایع دستی، پاسبانان فرهنگ کشور هستند و هیچگاه معرفت را فدای منفعت نمیکنند.
جلالی تصریح کرد: هنرمندان صنایع دستی، بزهکاری را تبدیل به هنر میکنند و ما باید از این ظرفیت نهایت استفاده را ببریم.
همچنین خانم «حبیبی» نماینده تشکلهای هنرمندان صنایع دستی طی سخنانی خواستار اتخاذ سازوکاری جهت جذب و بکارگیری کارشناسان تخصصی حوزه صنایع دستی در پروندههای مربوط به این حوزه شد.
وی افزود: متاسفانه خطاهای کارشناسی و عدم ارزیابی تخصصی آثار، آسیبهای جدی به حوزه صنایع دستی کشور وارد کرده است.
همچنین «مادرشاهیان» نماینده سرمایهگذاران حوزه گردشگری نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: امروز بسیاری از هتلهای کشور نیازمند بازسازی هستند؛ همچنین نیازمند ساخت هتلهای جدید هستیم؛ با وجود این تفاسیر، جذب سرمایهگذاری در حوزه گردشگری از ضروریات است.
وی افزود: چنانچه ما با سرمایهگذار داخلی رفتار مناسبی داشته باشیم نیازمند جذب سرمایهگذار خارجی نخواهیم بود.
حمزهزاده نماینده جامعه هتلداران نیز طی سخنانی بر ضرورت برخورد قضایی با واحدها و افراد غیر مجاز در حوزه گردشگری و همچنین تشکیل شعب ویژه برای رسیدگی به پروندههای این حوزه تاکید کرد.
«یزدانی» نماینده راهنمایان گردشگران نیز طی سخنانی با بیان اینکه حضور رئیس قوه قضاییه در این مراسم نشان دهنده توجه و اهتمام حاکمیت به رفع مشکلات حوزه گردشگری است، گفت: گردشگران خارجی هنگامی که وارد کشور میشوند علاوه بر مشاهده جاذبههای گردشگری ایران، با آداب، رسوم، هویت و فرهنگ ایرانی نیز آشنا میشوند.
وی در ادامه خواستار جرم انگاری اقدامات افرادی شد که با سخنان خود اذهان گردشگران خارجی را مخدوش میکنند.
یزدانی در ادامه بر ضرورت تسریع در رسیدگی به پروندههای گردشگرانی که به هر دلیلی دستگیر میشوند تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات