• جمعه / ۱۴ اسفند ۱۳۸۸ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8812-08185

گزارش ايسنا از مراسم پاياني جشنواره‌ي موسيقي فجر حسيني: دفتر موسيقي بايد بيش از شكل به محتوا توجه كند

گزارش ايسنا از مراسم پاياني جشنواره‌ي موسيقي فجر
حسيني: دفتر موسيقي بايد بيش از شكل به محتوا توجه كند

بيست‌وپنجمين جشنواره موسيقي فجر شامگاه گذشته ـ 13 اسفند ماه ـ با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و معرفي برگزيدگان و تجليل از هنرمندان در تالار وحدت به كارخود پايان داد.

به گزارش خبرنگار موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيين اختتاميه جشنواره با اجراي قرآن و تواشيح گروه هم‌آوايان اهل‌بيت (ع) به سرپرستي هادي آرزم آغاز شد و سپس گروه موسيقي ايراني «مهتاب‌رو» به‌ سرپرستي وصال عرب‌زاده به اجراي برنامه پرداختند.

در ابتداي برنامه از پيشكسوتان موسيقي كشور با حضور سيدمحمدحسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، محمدحسين ايماني خوشخو معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، محمدعلي خبري رييس دفتر موسيقي، مصطفي كمال پورتراب و حسن رياحي تجليل شد.

در اين برنامه ابتدا از عاشيق يوسف‌اوهانس به عنوان هنرمند موسيقي مقامي آذربايجان تقدير شد.

او كه در تمام مدت برنامه سازش را در دست داشت،گفت: اين ساز از پدر پدرم به من رسيده است و پس از آن‌كه روزها از كشاورزي به خانه بازمي‌گردم شب‌ها در گوشه‌اي مي‌نشينم چاي مي‌ريزم و براي خود مي‌نوازم.

سپس از دكتر منوچهر صهبايي رهبر اركستر سمفونيك تهران و آذر هاشمي بانوي موسيقيدان ايران هم تجليل شد.

آذر هاشمي در پشت تريبون آمد و گفت: هركسي كه موسيقي را شروع مي‌كند بايد عاشق باشد و براي آن زحمت بكشد و تا عشق نباشد و عاشقانه به موسيقي نپردازد به جايي نمي‌رسد. به علاوه خواستم موفقيت‌ام را با تمام زناني كه در عرصه هنر همكاري مي‌كنند تقسيم كنم و از اين‌كه يك بانوي هنرمند ايراني هستم افتخار مي‌كنم.

در ادامه تمام هنرمنداني كه تجليل شده بودند برروي سن منتظر ماندند تا استاد عبدالوهاب شهيدي ـ خواننده و نوازنده پيشكسوت نيز مورد تجليل قرار گيرد كه پس از اعلام نام او تمام حاضران در سالن به افتخار او ايستادند و كف زدند.

سپس سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پشت تريبون قرار گرفت و با خواندن چند بيت شعر و حكايتي از گلستان سعدي گفت: زماني‌كه امام خميني (ره) سرود «اي مجاهد شهيد مطهر» را در رساي استاد شهيد مطهري شنيد، مهر تأييدي بر آن موسيقي زد كه باعث حليت آن شد و بايد گفت كه موسيقي دو نوع دارد،‌ آن‌كه دل را بلرزاند و آن كه تن را بلرزاند و موسيقي فاخر آن است كه جانت را فرا برد و نفست را فرو كشد.

او با اشاره‌ به جشنواره‌ي موسيقي فجر سپري شده ادامه داد: در اين جشنواره تنوع، تكثر، ابداع، ابتكار و حضور كشورهاي مختلف از جمله اعضاي عضو سازمان فرهنگي اكو و گروه‌هاي موسيقي نواحي مورد تمركز قرار گرفت تا نگاه‌مان را به موسيقي وسعت ببخشد.

وزير ارشاد ادامه داد: مبادا كه قطار موسيقي در كشور به راه بيافتد و باد حمل كند و اسفبارتر آن‌كه بادش مسموم باشد. چون كه با اندكي سهل‌انگاري به اين هنر خدشه وارد مي‌شود و خدشه‌ي آن آسيب‌زا خواهد بود چون پوسته روح از پوست تن نازك‌تر است و دفتر موسيقي وزارت ارشاد بايد بيش از شكل به محتوا توجه كند.

حسيني در بخش ديگري از سخنانش گفت:موسيقي در كشور در مواردي پاسخگوي نياز جامعه نيست و به‌ موضوعات سياسي و اجتماعي كمتر مي‌پردازد. جنگ نرمي كه رهبر معظم انقلاب به آن اشاره دارد بيش‌تر ناظر بر اين حوزه است و جاي اين پرسش هست كه چرا بايد موسيقي زيرزميني ميان جوانان مسلمان ايران جاي داشته باشد. ما بايد همت را به كار گيريم و منت پيشكسوتان را بپذيريم تا حركتي به سوي موسيقي فاخر داشته باشيم.

سپس در سالن مراسم نوروزخواني برگزار شد كه ابتدا عاشيق يوسف اوهانس از نوازندگان موسيقي مقامي آذربايجان با سازش نواخت و از ميان جمعيت با آواز به روي سن آمد.

سپس محمد حبيبي استاد آوازهاي آييني شهر تالش با يك فانوس از ميان جمعيت در كنار يوسف اوهانس با آواز ايستاد.

محمد طاهوني پيشكسوت نوروزخوان كاشمر خراسان رضوي نيز با ريختن گل در ميان جمعيت به نوروزخواني ادامه داد و سپس ناصر وحدتي استاد آواز و پژوهشگر موسيقي گيلان در كنار اين سه پيشكسوت موسيقي قرار گرفت تا مراسم نوروزخواني كامل شود.

در ادامه مراسم هم نيما مسيحا و گروهش به روي سن آمد و به ياد فرهاد مهراد ترانه «مرد تنها» و «والا پيام‌دار محمد» را اجرا كرد.

شاهين فرهت در اين مراسم به عنوان نماينده‌ي هيات داوران درباره‌ي فرهاد گفت: او خاله‌زاده و همبازي من در دوران بچگي بود و كارهايش تا حدودي غيرمعمول بود. براي مثال شاد بود و با بچه‌ها بازي مي‌كرد اما يك‌مرتبه جمع را ترك مي‌كرد و به گوشه‌اي مي‌رفت و بعدها از نوع كارها و زندگي‌اش فهميديم كه اين غيرمعمول بودن او چه بوده است.

او همچنين درباره استاد عبدالوهاب شهيدي نيز كه در اين مراسم از او تجليل شد،مطرح كرد:همه ما استاد شهيدي را بزرگ‌ترين خواننده معاصر مي‌شناسيم، اما او از بزرگ‌ترين نوازندگان ساز عود و ملودي‌پرداز ترانه‌هاي جاويدان ايران است.

سپس كليپ سفر اركستر سمفونيك تهران به اروپا پخش شد و در ادامه شاهين فرهت نماينده هيأت داوران‌ يست‌وپنجمين جشنواره موسيقي فجر بيانيه‌ي هيأت داوران را قرائت كرد.

در بخش‌هايي از اين بيانيه آمده است:«هركدام از داوران به‌صورت جداگانه آثار را بررسي و انتخاب كردند و در انتخاب‌شان تخصص، توجه به گروه‌هاي شهرستاني به دليل عدم برخورداري از امكانات، شناسايي استعدادهاي جوان، دقت بر قواعد و اصول، كيفيت بالا، تركيب موفق و مناسب با كلام، كيفيت بالاي نوازندگي و سليقه خوب در تنظيم را معيار قرار دادند كه البته بايد اين گروه‌ها در سال‌هاي آينده با تمرين بيشتر موفق‌تر ظاهر شوند.»

او سپس داوران جشنواره را اين‌گونه معرفي كرد: محمدجواد بشارتي، سعيد ثابت، منصوره ثابت‌زاده، هوشنگ جاويد، محمدرضا چراغعلي، حسن رياحي، محمد سرير، كريم صالح عظيمي، شاهين فرهت‌، اسفنديار قره‌باغي، مصطفي كمال‌ پورتراب، كيوان ميرهادي، محمد ميرزماني، آذر هاشمي و محمد كيارس .... معرفي كرد.

در بخش رقابتي گروه‌هاي برتر شاخه موسيقي نواحي با حضور هوشنگ جاويد معرفي شدند.

جايزه و تنديس رتبه اول مشتركا به دو گروه «آبيدر» در بخش اصالت به سرپرستي يدالله نوراني از شهر سنندج و گروه «جولان» در بخش نوآوري به سرپرستي موسي‌الرضا ولي‌نژاد از شهر شيروان اهدا شد.

جايزه و تنديس رتبه دوم مشتركا به دو گروه «سهند» در بخش اصالت به سرپرستي عسگر مسن بناب از شهر تبريز و گروه «گيل و آمارد» در بخش نوآوري به سرپرستي ناصر وحدتي از شهر تهران اهدا شد.

جايزه و تنديس رتبه سوم اين بخش نيز مشتركا به گروه «درنا» در بخش اصالت به سرپرستي فرهاد باغچي از شهر بجنورد و گروه «نغمه هرمزگان» در بخش نوآوري به سرپرستي غلامرضا رحيميان از بندرعباس اهدا شد.

در بخش موسيقي سنتي با حضور آذر هاشمي تنديس و جايزه رتبه اول به گروه «ژي» به سرپرستي شهباز شاهين‌پور از شهر مهاباد، رتبه دوم مشتركا به گروه «فغان» به سرپرستي ميلاد علي‌پور از تهران و گروه«دلكش» به سرپرستي محمداسماعيل علي‌زاده از شهر اهواز اهدا شد.

تنديس و جايزه رتبه سوم نيز به گروه «نداي هاتف» به سرپرستي سينا علم از شهر تهران اهدا شد.

در بخش موسيقي كلاسيك گروه‌هاي برتر بخش رقابتي جشنواره داوران جايزه اول را به گروه «آرس نووا» به سرپرستي آرمين قرتاسي از تهران، جايزه دوم را به گروه «دوئت زهي» جوان به سرپرستي ميلاد عالمي ازتهران و رتبه سوم را به دوئت و تليو ويولن و پيانو به سرپرستي پانيذ فريوسفي از شهر تهران اهدا كرد.

برگزيدگان شاخه آهنگسازي با حضور حسن رياحي معرفي شدند كه رتبه اول به امير پورخلجي براي اثر «آرش كمانگير» اهدا شد كه موضوع آن با هزاره فردوسي در ارتباط بود و به همين دليل دو سكه بهار آزادي نيز دريافت كرد.

جايزه رتبه دوم اين بخش مشتركا به پژمان خليلي براي قطعه «خلسه خيال» و ربكا آشوقيان براي قطعه «فستيوال» اهدا شد و رتبه سوم اين بخش نيز به محمد كرباسي ولاشاني براي قطعه «بهاران را باور كن» و جمال سامري براي قطعه‌ي «ضحاك» اهدا شد.

در بخش رقابتي شاخه آواز جمعي گروه كر هنرستان موسيقي دختران به رهبري شهلا ميلاني از تهران رتبه اول، گروه كر آرپا به رهبري آربي بابوميان از اصفهان و رتبه سوم مشتركا به دو گروه كر فرهنگسراي انديشه (ديسونانس) به رهبري مهدي جاور و گروه كر فرهنگسراي بهمن به رهبري آرش گوران از تهران اهدا شد.

در بخش رقابتي موسيقي پاپ نيز هيأت داوران جايزه رتبه اول را به گروه «كادانس» به سرپرستي سيدعلي حسيني از شهر تهران، جايزه رتبه دوم را به گروه «هارموني» به سرپرستي عباس لطيفي از تهران و جايزه سوم را به گروه ديروز- امروز به سرپرستي محمد ابراهيميان از اصفهان اهدا كردند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha