جواد شمقدري با بيان اينکه امسال مردميترين سال جشنوارهي فيلم فجر بود، افزود: امسال در 10 مركز استان و 130 شهرستان جشنواره انتقال داده شد كه با استقبال بسيار خوب مردم همراه بود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، وي كه در مراسم اختتاميه هفتمين جشنواره فيلم فجر در سينما «قدس» مشهد سخن ميگفت با اشاره به وجود فيلمسازان مشهدي در سينماي ايران گفت: وظيفه همه مسوولين است كه گامهاي زيادي را در راه ارتقاء فيلمسازي در اين شهر بردارند.
شمقدري در خصوص ارتباط سينماي ايران با مردم اظهار داشت: فيلمهاي منتخب مردم اكثرا بهعنوان بهترين فيلمها از ديد كارشناسان انتخاب شد و اين نشان از بينش بالاي مردم درگزينش بهترينها است.
وي با ابراز نارضايتي از اكران فيلمهاي ضعيف در سطح شهر مشهد گفت: متاسفانه اكنون بهعنوان مثال در سينما «هويزه» فيلمهاي ضعيفي اكران شده كه اين امر منجر به نارضايتي مخاطبان شده است.
معاون سينماي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه افزود: در سالهاي آتي در حوزه مجوز نمايش فيلمها ابتدا بايد تكليف فيلم در حوزه اكران مشخص شود؛ يعني فيلمهايي كه براي خانوادهها مناسب هستند را عنوان كنيم تا خانوادهها حق انتخاب داشته باشند.
وي با تاکيد بر اين که بايد فضاي امني را براي خانوادهها در حوزه سينما ايجاد كنيم، گفت: حمايت ما از اين پس شامل فيلمهايي مي شود كه بتوانند مخاطب را به سالن نمايش بكشاند.
همچنين در ادامه اين مراسم حسين مسگراني، دبير جشنواره 5 دوره فيلم فجر اظهار داشت: از سال 84 تاكنون با كمك اداره ارشاد اسلامي اين جريان در مشهد شكل گرفت و در هيات دولت نيز تصويب شد كه ادامه يابد.
دبير هفتمين جشنواره فيلم فجر در مشهد افزود: امسال علاوه بر اكران فيلم بلند و نقد فيلم، 9 تله فيلم و فيلم كوتاه نيز در جشنواره امسال به نمايش در آمد.
سيد جواد جعفري، مديركل فرهنگ وارشاد اسلامي خراسان رضوي نيز در ادامه گفت: ما در طي اين سالها با مطالبات مردم مشهد براي برگزاري هم زمان فيلم فجر در مشهد روبهرو شديم كه اين مطالبه بسيار بر حق است.
وي افزود: صنعت سينما در اين شهر بسيار گسترده است و سالانه يك ميليون و 600 هزار نفر مخاطب دارد كه امروزه در زمره استانها پيشتاز به شمار ميآيد.
وي تصريح کرد: سالانه بيش از 300 فيلم كوتاه و بلند ساخته ميشود به طوري كه در سال 87، 5 فيلم بلند سينمايي نيز دراين استان توليد شده است.
مديركل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوي با بيان اين که هنرمندان سينما خواهان ايجاد يك بنياد سينمايي معنوي در كنار بنياد سينمايي فارابي در مشهد هستند، گفت: دومين درخواست سينماگران خراسان نيز ايجاد جشنواره بين المللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) و عرضه توليدات سينمايي سالانه در اين جشنواره مي باشد.
همچنين استاندار خراسان رضوي نيز در اين مراسم اظهار داشت: هنرمندان خراسان رضوي بايد صاحب سبك شوند و فيلمهاي معناگرا با مضمون معنوي و هنري بسازند.
محمود صلاحي افزود: استان خراسان رضوي سالانه ميزبان 25 ميليون زائر امام رضا است و البته غير از آن اين استان، مركز منطقه شرق كشور است و از قديم داراي سبك ويژهاي در هنر وادب بوده است.
****************
معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: در استان سيستان و بلوچستان نزديک به سه تا چهار سالن سينما بايد ساخته شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان جواد شمقدري در اختتاميه جشنواره فيلم فجر در زاهدان افزود: در حال حاضر بيش از400 سينما در سطح كشور نياز است و با توجه به نياز مردم، در اين استان نزديک به سه تا چهار سالن سينما بايد ساخته شود،که اميدواريم اين امر تحقق پيدا کند.
وي اظهار داشت: يکي از اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فرصتهاي حوزه سينما است تا به طورمشترک در بين مردم ايران تقسيم کنيم.
معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: شور و اشتياق مردم در استقبال از سينما در زاهدان بينظير بوده است و جاي هنرمندان سينماي ايران در اين جمع خالي است تا از اين همه محبوبيت در بين مردم استان انرژي بگيرند.
وي در ادامه گفت: نبودن سينما در شهر زاهدان و مركز استان سيستان و بلوچستان بسيار تأسف بار است و بزودي با همت و ياري مسئولين استان زاهدان به زودي صاحب سينما خواهد شد.
شمقدري خاطر نشان كرد: مهمترين ويژگي جشنواره امسال مردمي بودن آن بوده و اين در حالي است كه داوري جشنواره نيز با نگاه مردم يکسان بود.
معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه گفت: جامعه ايراني امروز نيازمند يک رويکرد جديد است اميدواريم اين رويکرد در سينما منعکس شود.
وي اظهار داشت: سينماي ايران با تمام توان در تلاش است تا بتواند لذت هنر را با اقشار مختلف مردم قسمت کند و اميدواريم تا در سالهاي آينده فيلمهاي بيشتري متناسب با نيازهاي خانوادهها با عنوان مشخص در جشنواره بينالمللي فيلم فجر ارائه شود.
جواد شمقدري افزود: فيلمسازان استانها بايد خودشان وارد صحنه شوند، چرا كه ما در کار توليد فيلم به مدد آن ها خواهيم رفت.
وي خاطر نشان كرد: از استانهاي مرزي مي خواهيم تا با داشتن صادرات فرهنگي با سرزمينهاي همجوارخودشان در آن سوي مرزها ظرفيت آنها معرفي شود.
معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت: سيستان و بلوچستان با غناي فرهنگي پنج هزار ساله، داشتن مکانهاي تاريخي مانند شهر سوخته يکي از نقاط کليدي تمدن ايران محسوب ميشود.
شمقدري در پايان گفت: مردم سيستان و بلوچستان بسيار فهيم و هنر دوست هستند و استقبال بسيار پرشوري از بيست و هشتمين جشنواره بين المللي فيلم فجر در زاهدان به عمل آوردند و اين خود نشان از غناي فرهنگي اين استان دارد.
انتهاي پيام
نظرات