يك تعزيهخوان: بايد از تعزيهخواني و تعزيهخوانان حمايت شود در تعزيه ابعاد سياسي، اجتماعي و فرهنگي نيز دخيل است
يك تعزيهخوان گفت: تعزيهخواني تاثير بيشتري از سخنراني يك مبلغ دارد و بهتر مفهوم را ميرساند، در نتيجه اگر از آن حمايت شود از جايگاه خوبي برخوردار خواهد شد.
علي اكبر افتاده در گفت وگو با خبرنگار هنري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)_منطقه خراسان، در خصوص وضعيت تعزيهخواني اظهار داشت: تعزيه در كنار مداحي، سينهزني و مراسم عزاداري يقينا تاثير بيشتر و جذابتري بر مردم خواهد داشت.
وي با اشاره به اينكه تعزيه حالت سوگ و عزاداري دارد، تصريح كرد: در تعزيه، ابعاد سياسي، اجتماعي و فرهنگي هم دخيل است. همچنين پند و اندرزهايي مانند خواندن نماز، در آن وجود دارد كه براي همه به خصوص جوانان مناسب است.
افتاده با بيان اينکه هدف از اجراي تعزيه خواني يادآوري قيام خونين امام حسين(ع) است، تصريح كرد: هرسال اين واقعه تاريخي مردم را به جوش و خروش مياندازد؛ مردم علاقه زيادي به تعزيه دارند و از آن استقبال ميكنند.
اين تعزيه خوان در ادامه افزود: از آنجايي كه ادارات و سازمانهاي مربوطه در استان خراسان رضوي هيچ حمايتي از تعزيه خواني و تعزيهخوانان نميكنند، تعزيه خوانان از خود مايه گذاشته و تعزيههايي راه
مياندازند.
وي بيان داشت: بايد ادارات و سازمانهاي مرتبط مثل اداره ارشاد و فرهنگ اسلامي از تعزيه خواني و تعزيه خوانان حمايت كنند. خوب است که مكاني مخصوص براي اين امر ساخته شود، در بعضي از شهرهاي كشور مثل اصفهان، حسينيهها مخصوص تعزيه ايجاد شده ولي متاسفانه در خراسان حسينهها فقط براي مداحي، نوحه خواني، زنجير زني و سينهزني مورد استفاده قرار ميگيرند.
افتاده تصريح کرد: امروزه به دليل آنكه وسايل ارتباط جمعي مانند راديو و تلويزيون برنامههاي خوبي براي مردم دارند و مورد استقبال آنها قرار گرفتهاند، تعزيه تا حدودي كم رنگ شده و توجه لازم به آن نميشود.
وي با بيان اينكه در مشهد تعزيه خواني زياد برگزار نميشود، يادآور شد: در گذشته حسينههاي خوبي براي اين كار وجود داشت ولي اکنون آن حسينيهها جمع آوري شده است و يا در كنار حرم امام رضا(ع) به دليل ايجاد سد معبر، تعزيه خواني صورت نميگيرد.
افتاده خاطرنشان کرد: تعزيهخواني در قديم در مكانهاي باز و دور از رفت و آمد وسايل نقليه اجرا ميشد كه در آنجا مردم دايره مانند نشسته و به تعزيه گوش ميدادند. تعزيهخواني در گذشته بدون تجهيزات از جمله بلندگو، طبل برگزار ميشد و حال و هواي خوبي هم داشت اما امروزه تعزيه خوانان به چنين مكانهايي دسترسي ندارند كه بتوانند تعزيهخواني كنند و بيشتر تعزيهخوانيها در حسينيهها اجرا ميشود.
اين تعزيه خوان با بيان اينكه در تعزيه كلمات و اشعار طبق روايت تاريخ و به صورت دكلمه و شعر خوانده
ميشود، گفت: تعزيهخواني براي مناسبتهاي مختلف از جمله عيد قربان، ايام محرم، شهادت مسلم بن عقيل، احياي بيست و يكم و ضربت خوردن امام علي(ع) در ايام ماه مبارك رمضان برگزار ميشود.
افتاده در خصوص تغييرات ايجاد شده در تغزيهخواني ابراز داشت: در گذشته، امكانات و تجهيزات زيادي در مراسم تعزيه خواني وجود نداشت اما امروزه وسايل و تجهيزات نسبت به آن زمان متفاوت و بهتر شده است، نسخهها، همان نسخههاي قديمي است كه البته تاريخهاي ضعيف و غلطهاي آن مشخص و تصحيح شده است.
وي افزود: در گذشته با خواندن اشعار و مداحي در پشت بام مساجد، مردم را از اجراي تعزيه با خبر ميكردند، البته گاهي نيز در كنار آن از طبل و ني هم استفاده ميشد و امروزه مردم از طريق بلندگوي محل يا بلندگوي تعزيهخوان از اجراي تعزيه آگاه ميشوند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات