در آستانهي نخستين سالگرد درگذشت آذرنوش يك باستانشناس: آذرنوش در نوشتهها و تحقيقاتش كمالطلب بود
با فرا رسيدن هفتم آذرماه، يكسال از درگذشت كارشناس پيشكسوت حوزهي باستانشناسي ايران، دكتر مسعود آذرنوش ميگذرد. باستانشناسي كه سال پيش، بر اثر سكتهي ناگهاني دار فاني را وداع گفت و جامعهي باستانشناسي را در اندوه فروبرد. اندوهي كه پس از گذشت يكسال در ميان همكاران او وجود دارد.
خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به ياد اين باستانشناس و در آستانهي نخستين سالگرد درگذشت آذرنوش، با چند نفر از همكاران او گفتوگو كرد.
يوسف مرادي اينچنين از آذرنوش ياد كرد: او زندگي را چنان ميزيست كه هر ديدار و اتفاقي را هرچند كوتاه و گذرا، به خاطرهاي سرشار و ماندگار بدل ميكرد.
اين باستانشناس اظهار داشت: پس از گذشت يكسال، معتقدم نه فقط جامعهي باستانشناسي آذرنوش را از دست داد، بلكه فرهنگ و تمدن ساساني نيز او را از دست داد، زيرا آذرنوش دايرةالمعارف جامعي در زمينهي باستانشناسي دورهي ساساني و حتا دورهي اشكاني بود.
او با اشاره به اينكه آذرنوش در نوشتهها و تحقيقاتش كمالطلب بود و هيچ كوتاهي و نقصي را نميپذيرفت، ادامه داد: آذرنوش داراي جاهطلبي علمي و اعتماد به نفس بالايي بود و در تمام امور، فردي منضبط، وقتشناس و سختگير بهشمار ميرفت.
مرادي كه سالهاي زيادي از همراهان نزديك و صميمي آذرنوش بوده است، اظهار كرد: آذرنوش دانشمندي خردگرا بود كه اشتياق پرشوري براي آگاهي از ديدگاههاي علمي ديگران داشت و هميشه ميگفت، بايد بياموزيم و بياموزانيم.
به گفتهي او، اين باستانشناس مظهر بارز يك محقق آكادميك در بحثهاي تئوري و عملي بود.
مرادي همچنين يادآوري كرد: آذرنوش با وجود اينكه به چند زبان مسلط و آشنا بود، فارسي را بهدرستي صحبت ميكرد و در ميان صحبتهايش كلمات بيگانه به كار نميبرد. پارسيگويي او زبانزد خاص و عام بود و به معناي واقعي به ايران عشق ميورزيد.
آذرنوش ـ باستانشناس و رييس پيشين پژوهشكدهي باستانشناسي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ هفتم آذرماه 1387 پس از آنكه از مأموريت اداري در هگمتانهي همدان به تهران بازگشت، بر اثر سكته درگذشت.
او در سال 1352 كارشناسي ارشد باستانشناسى و تاريخ هنر را از دانشگاه تهران و در سال 1368 دكترى باستانشناسى را از دانشگاه كاليفرنيا گرفت. آذرنوش از سال 1379 تا 1385 در سازمان ميراث فرهنگي كشور، رياست پژوهشكدهي باستانشناسي را برعهده داشت. اين باستانشناس دهها مقاله در حوزهي باستانشناسى در نشريات تخصصى داخلى و خارجى به زبانهاى فارسى، انگليسى و فرانسه منتشر كرده است و در زمان رياست خود در پژوهشكدهي باستانشناسي، تغييراتي اساسي را در اين حوزه ايجاد كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات