• سه‌شنبه / ۲۶ آبان ۱۳۸۸ / ۱۵:۲۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8808-00763.135946
  • منبع : مطبوعات

«پرده‌ آخر» دوباره كليد خورد هنرمندان از نيكو خردمند و نقش‌هاي ماندگارش گفتند

«پرده‌ آخر» دوباره كليد خورد
هنرمندان از نيكو خردمند و نقش‌هاي ماندگارش گفتند

آبان ماه 88 پس از جمشيد لايق، عباس شباويز، امير قويدل، مسعود رسام؛ نيكو خردمند بازيگر قديمي سينما و تلويزيون ايران را در سن 77 سالگي از هنر ايران گرفت تا فقط نقش‌هاي ماندگارش به يادگار بماند.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،در پي درگذشت اين هنرمند تعدادي از هنرمندان درباره‌ي او سخن گفتند.

فرمان‌آرا:«مثل نيكو خردمند ديگر نخواهم ديد»

بهمن فرمان آرا مي‌گويد:«مثل نيكو خردمند ديگر نخواهم ديد و به خاطر رفاقتش، حرفه‌اي بودنش و آن زيبايي خارق‌العاده و مهم‌تر از همه خانم بودنش هرگز فراموش نخواهم كرد.»

بهمن فرمان آرا كارگردان سينماي ايران كه نيكو خردمند آخرين نقش سينمايي‌اش را در فيلم «خاك آشنا» او ماندگار كرد، در پي درگذشت اين هنرمند در يادداشتي اختصاصي به ايسنا، نوشته است:«آشنايي من با نيكو خردمند از سر دوبله فيلم «شازده احتجاب» 36 سال پيش شروع شد، او بي‌نهايت زيبا بود، شوخ و رند. اما وقتي وارد اتاق دوبله مي‌شد و جاي شخصيتي بايد صحبت مي‌كرد، آنچنان در آن نقش حل مي‌شد، كه گويي نقش فخري را خودش دارد بازي مي‌كند. به همين دليل نيز وقتي خيلي دير در زندگي حرفه‌اي‌اش در جلوي دوربين در نقشي ظاهر مي‌شد باز هم همان اتفاق مي‌افتاد و نيكو در بازيگري هم درجه يك بود.

در فيلم «خاك آشنا» من نقش خانم سالاري را براساس شخصيت خانم معصومه سيحون نوشته بودم كسي را جزء نيكو خردمند براي اين نقش در نظر نداشتم‌ و او با اينكه بيمار بود، با قلبي كه ديگر مثل سابق نمي‌تپيد تا قلب كردستان نيز با ما آمد و در حرارت 42 درجه جلوي دوربين رفت.

در واقع علتي كه من اسم اين شخصيت را خانم سالاري گذاشتم اين بود كه هم خانم سيحون و هم نيكو خردمند جزء سالار زنان اين مرز‌وبوم هستند.

مهم‌ترين صحنه بازي نيكو در فيلم «خاك آشنا» را ماموران قيچي به‌دست از فيلم من درآوردند و اين باعث اندوه فراوان من شد، بعد كه شنيدم در جشن خانه سينما براي بزرگداشت نيكو خردمند همان سكانس سانسوري را كامل نشان داده بودند، بي‌نهايت خوشحال شدم كه مردم بازي او را مي‌ديدند.

مثل نيكو خردمند ديگر نخواهم ديد و به خاطر رفاقتش، حرفه‌اي بودنش و آن زيبايي خارق‌العاده و مهم‌تر از همه خانم بودنش هرگز فراموش نخواهم كرد.

يادش را گرامي مي‌دارم و بدون هيچ رودربايستي در خلوت به يادش گريه خواهم كرد.»

 رييسيان:دو ويژگي نيكو خردمند را از هم‌نسلانش متفاوت مي‌كرد

عليرضا رييسيان گفت: دو ويژگي‌ نيكو خردمند او را از هم‌نسلانش متفاوت مي‌كرد.

اين كارگردان كه در فيلم «پرونده هاوانا» با اين بازيگر فقيد همكاري داشته است در گفت‌وگويي با ايسنا با اشاره به اين دو خصلت گفت: يكي خصلت‌هاي فردي‌اش بود كه مانند اسمش نيكو بود و در فيلم «پرونده هاوانا» با اين‌كه تازه عمل قلب كرده بود و باطري گذاشته بود، اما به خاطر قولي كه داده بود، آمد و با مهرباني تحمل كرد.

وي افزود: او صداي واقعا متفاوت و تاثير‌گذاري داشت و معتقدم خيلي خوب از صدايش استفاده مي‌كرد و لحني كه در چارچوب كلي فيلم لازم بود را ايجاد مي‌كرد و تاثير مي‌گذاشت.

رييس كانون كارگردانان سينماي ايران ادامه داد: من خاطره‌ي دو روز همكاري با او را در فيلمم هيچ وقت فراموش نمي‌كنم و در گذشت اين هنرمند را به خانواده‌اش و جامعه‌ي سينمايي تسليت مي‌گويم.

صباغ‌زاده:سينماي ايران بانوي بزرگ، خوش‌اخلاق و شريفي را از دست داد

مهدي صباغ‌زاده گفت: با رفتن نيكو خردمند سينماي ايران بانوي بزرگ، خوش‌اخلاق و شريفي را از دست داد.

اين كارگردان كه در فيلم‌هاي همچون«خانه خلوت»، «صبحانه براي دو نفر»، «روزهاي خوب زندگي» و... با خردمند همكاري داشته است، در گفت‌وگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اظهار تاسف اظهار داشت: من روزها و ساعات خوبي را با ايشان داشتم و متاسفم كه در چند سال اخير در تنهايي و انزوا در خانه‌اش در كرج بود و اين‌گونه از ميان ما رفت.

وي افزود: فيلم «خانه خلوت» يادگار اولين كارم با او بود و بسيار لذت بردم. در «دزدان مادر بزرگ» بسيار موفق بود و بازي خوبي داشت و در فيلم «ديوار شيشه‌اي» هم نقش اصلي را برعهده داشت.

اين كارگردان ادامه داد: او هنرمندي بود كه از صداي بسيار خوب و زيبايي بهره مي‌برد و جايش در سينماي ايران خالي خواهد بود. يادش بخير

نيكو خردمند كه شهريور ماه در جشن خانه سينما مورد تقدير قرار گرفت، متولد 1311 در تهران است و فعاليت هنري‌اش را از سال 1337 با گويندگي در راديو آغاز كرده و از سال 1339نيز در دوبله مشغول بوده است.

خردمند كار بازي در سينما را از سال 1369 با فيلم «پرده آخر» به كارگرداني «واروژ كريم مسيحي» آغاز كرد كه اولين نقش آفريني او در سينما سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش دوم زن در نهمين جشنواره فيلم فجر را برايش به ارمغان آورد.

وي همچنين سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش دوم زن در دوازدهمين جشنواره فيلم فجر را براي فيلم «بازيچه» دريافت كرد و براي فيلم «غزال» نيز نامزد دريافت جايزه بهترين بازيگر نقش دوم زن در چهاردهمين جشنواره فيلم فجر شده است.

نيكو خردمند پس از سالها كم‌كاري در بيست‌وچهارمين جشنواره فيلم فجر، با فيلم‌هاي « پرونده هاوانا»،«كافه ستاره»و« چند مي‌گيري گريه كني» حضور داشت.

از ديگر فيلم‌هاي او مي‌توان به «حکايت آن مرد خوشبخت» (رضا حيدرنژاد - 1369)،«خانه خلوت» (مهدي صباغ‌زاده - 1370)، «مسافران» (بهرام بيضايي - 1370)،«بازيچه» (تورج منصوري - 1372)، «راز گل شب بو» (سعيد خورشيديان - 1372)،«زينت» (ابراهيم مختاري - 1372)، «روزهاي خوب زندگي» (مهدي صباغزاده - 1373)، «نگاهي ديگر» (حسين مختاري - 1373)، «غزال» (مجتبي راعي - 1374)، «سفر پر ماجرا» (سيامک اطلسي - 1375)، «رواني» (داريوش فرهنگ - 1376)،«قاصدک» (قاسم جعفري - 1376)، «قاعده بازي» (عبدالرضا نواب صفوي - 1376)،«هفت سنگ» (عبدالرضا نواب صفوي - 1376)، «شراره» (سيامک شايقي - 1378)،«کاغذ بي خط» (ناصر تقوايي - 1380)، «قلب هاي ناآرام» (مجيد مظفري - 1381)،«صبحانه اي براي دو نفر» (مهدي صباغزاده - 1381)، «پرونده هاوانا» (عليرضا رئيسيان - 1383)، «کافه ستاره» (سامان مقدم - 1383)،«پيشنهاد پنجاه ميليوني» (مهدي صباغزاده - 1383)، «چند مي گيري گريه كني» (شاهد احمدلو - )، «راننده تاكسي»(مهدي صباغ زاده - ) و «خاك آشنا»(بهمن فرمان آرا - ) نام برد.

درپي درگذشت نيكو خردمند،انجمن بازيگران سينماي ايران متن پيامي را منتشر كرد.

در اين متن آمده است:«بانوي مهربان، دوست داشتني و خوش‌نواي سينماي كشورمان پس از طي دوران سخت بيماري، با صلابت و پرغرور و با كوله‌باري انبوه از افتخار و شكوه از ميان ما رفت.

انجمن بازيگران سينماي ايران فقدان بزرگ از دست‌دادن يكي از اعضاي طلايي خود و چهره‌ي شاخص عرصه‌ي نقش‌آفريني را به حضور تمامي دوستداران اين هنرمند فقيد، جامعه‌ي سينمايي كشور، هنرمندان و خانواده‌ي محترم ايشان تسليت عرض مي‌نمايد و به اطلاع مي‌رساند پيكر اين هميشه زنده ياد ساعت 9 صبح روز پنج‌شنبه 28 آبان ماه از مقابل خانه‌ي سينما به سمت قطعه‌ي هنرمندان تشييع مي‌شود.»

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha