يك راهنماي طبيعتگرد: با ثبت جنگل هيركاني ابر تخريبها را با حساسيت بيشتر ميتوان پيگيري كرد
يك راهنماي طبيعتگرد گفت: با ثبت جنگل هيركاني ابر بهعنوان اثر طبيعي ملي ميتوان تخريبهايي را كه در آن اتفاق ميافتند، با حساسيت بيشتري پيگيري كرد.
علي جعفرنژاد در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به وقايع اخير در جنگل ابر، اظهار كرد: آنهايي كه دنبال ساخت جاده در جنگل ابر هستند، بيشتر از ديگران به تخريب اين جنگل فكر ميكنند. آنها در جريان جادهسازي، دهها درخت بزرگ را آتش زدهاند و من اين مسأله را در آخرين سفري كه حدود يكماه پيش به جنگل ابر داشتم، مشاهده كردم.
وي ادامه داد: درست است كه اكنون جادهي خاكي با حدود شش هفت متر شنريزي مناسب وجود دارد، اما حاشيههاي اين جاده گاهي به 15 تا 20 متر ميرسد و آمادهي آسفالت شدن است كه با اين كار، بخش زيادي از اين جنگل تخريب شده است.
اين طبيعتگرد معتقد است: جنگل ابر از جمله نقاطي است كه افراد دنبالكنندهي تصرف و تبديل اراضي سبز و جنگلي، به آن فكر ميكنند و اگر پاي آنها به اين جنگل برسد، قطعا ابر تا ده پانزده سال ديگر به سرنوشت كلاردشت دچار ميشود.
به گفتهي او، اگر پشت پردهي جادهسازي و تصرف زمينهاي جنگل ابر، منافع مادي مطرح نبود، اينقدر روي اقدام خود تأكيد نميكردند. آنها به راه جديد نياز ندارند، چون اكنون جادهي بزرگ شاهرود ـ آزادشهر وجود دارد و ساخت جادهي جديد واقعا ارزش تخريب جنگل هيركاني و تاريخي ابر را ندارد.
جعفرنژاد تأكيد كرد: ثبت جنگل ابر توسط سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خوب است، چون دست كم حساسيتها را نسبت به آن زياد ميكند، مانند اتفاقي كه در قلهي دماوند افتاد و با اقدامي كه براي جادهسازي صورت گرفت، چون اين قله ثبت ملي شده بود، حساسيتها هم نسبت به آن بيشتر شدند.
وي ادامه داد: اگرچه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان محيط زيست بازوي اجرايي و نگهداري ندارند و در عوض، سازمانهاي ديگر بودجههاي كلان و تجهيزات تخريب را در اختيار دارند، اما آن سازمانها (ميراث فرهنگي و گردشگري و محيط زيست) در مقابل، تجهيزات حفاظتي كمي دارند.
او در ادامه به تخريبهايي كه بر اثر افزايش سفر به جنگل ابر اتفاق افتادهاند، اشاره و اظهار كرد: در اين جنگل، امكانات اسكان وجود ندارد. بنابراين حجم زيادي از مردمي كه به جنگل ابر هجوم ميآورند، در هر گوشهاي اقامت و زبالههاي خود را رها ميكنند. در اين جنگل، تعداد كمي سطل زباله وجود دارد كه معمولا با فاصلهي زماني خيلي طولاني تخليه ميشوند. بنابراين زبالههاي زيادي در سطح اين جنگل پراكنده شدهاند.
اين راهنماي طبيعت افزود: مسافران اين جنگل معمولا با خود هيزم نميآورند. بنابراين به درختان ابر پناه ميبرند و آنها را ميشكنند تا آتش بزنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات