ضرورت پرداختن به پيشينهي ايران در رسانه معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري يزد: صداوسيما تأثير زيادي در حفظ ميراث فرهنگي ميتواند داشته باشد
به اعتقاد معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان يزد، صداوسيما تأثير زيادي در حفظ ميراث فرهنگي از جمله نزديك شدن ارتباط بين متوليان حفاظت از ميراث فرهنگي و مردم ميتواند داشته باشد.
ذاتالله نيكزاد در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي پرداختن به آثار تاريخي در برنامههاي مختلف صداوسيما، اظهار داشت: پرداختن به اين مسأله در صداوسيما بهعنوان يكي از فراگيرترين و مؤثرترين رسانههاي ايران كه در بين خانوادهها بهصورت مستقيم ميتواند پيام خود را به همه برساند، مسألهي مهمي است.
وي ادامه داد: قاعدتا برنامههايي كه در صداوسيما در حوزهي ميراث فرهنگي بهصورت خبري كارشناسي، علمي يا هر صورت متنوعي تدوين و ارائه ميشوند، اثرهاي خود را ميتوانند داشته باشند.
او با تأكيد بر اينكه رويكرد رسانهاي مانند صداوسيما در ارتباط با ميراث فرهنگي و حفظ آثار تاريخي بسيار مهم است، بيان كرد: شايد قبلا به اين قضيه بهصورت معمول پرداخته ميشد، ولي از سال 1376 به بعد، بحث معرفي ميراث فرهنگي رشد بيشتري پيدا كرد، برنامهسازيها در اين زمينه بيشتر شدند، توجهها به اين بحث افزايش يافتند و برنامههاي خاصي براي ميراث فرهنگي تدوين شدند كه در اوضاع منطقهيي و كارشناسي تأثيرهاي خوبي داشتند.
وي با اشاره به متنوع بودن موضوع ميراث فرهنگي، اظهار كرد: اين امكان و پتانسيل لازم وجود دارد كه صداوسيما نسبت به اين مسأله، برخورد خوبي داشته باشد، چون ايران يك سرزمين تاريخي است و از نظر ميراث فرهنگي بسيار غني است و هر كاري كه بخواهيم انجام دهيم، از بخشهايي به بحث ميراث فرهنگي مربوط ميشود.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان يزد ادامه داد: اگر نگاهي هوشيارانه به اين مسأله شود و پيام حفاظت از ميراث فرهنگي را بتوان در لابهلاي فيلمها و خبرها بهصورت مستقيم و غيرمستقيم به مردم منتقل كرد، قابليت بسيار زيادي در ميراث فرهنگي وجود دارد كه ميتواند مسألهي حفاظت از ميراث فرهنگي را تشديد كند.
نيكزاد گفت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز در اين ارتباط، كارهايي را مانند برگزاري سالانهي جشنوارهي فيلمهاي ميراث فرهنگي انجام ميدهد و انجام اين كار در ارتباط با بحث فيلمهاي مستند در حوزههاي مختلف ميراث فرهنگي سبب تشويق علاقهمندان به اين حوزه و توسعهي بيشتر ارتباط در اين زمينه ميشود.
وي بيان كرد: بخشهاي زيادي از بافتهاي تاريخي ما مسكونياند و مردم در آنها زندگي ميكنند. به همين دليل، آنها بهصورت مستقيم با آثار تاريخي سروكار دارند، چون بحث ميراث فرهنگي و آثار تاريخي فقط بحث آثار شاخص نيست، بلكه آثاري در بافتها و شهرهاي تاريخي وجود دارند كه مردم در آنها زندگي ميكنند و مالك آنها هستند.
او افزود: از طريق صداوسيما اين ارتباط را ميتوان نزديكتر كرد و ضرورتهاي حفاظت از ميراث فرهنگي را به مردم و كساني كه در اين بناهاي تاريخي زندگي ميكنند، منتقل كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات