معاون سرمايهگذاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: توليد ناخالص ايران از گردشگري 8/2 درصد در سال 2009 خواهد بود
معاون سرمايهگذاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: سهم توليد ناخالص داخلي ايران از گردشگري در سال 2009 ميلادي معادل 8/2 درصد خواهد بود. بهطور كلي، صنعت گردشگري بهشكل مستقيم سه درصد از كل توليد ناخالص كشور را تشكيل ميدهد.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسين فاضلي امروز (دوشنبه، 18 خردادماه) در مراسم افتتاح همايش و نمايشگاه دستاوردهاي فرصتهاي سرمايهگذاري مناطق نمونهي گردشگري در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي، بيان كرد: آمار و ارقام برگرفتهشده از گزارش شوراي جهاني سفر و گردشگري (WTTC) نشان ميدهند، در سال 2009 ميلادي، 7/3 درصد از اشتغال در ايران به فعاليتهاي گردشگري مربوط خواهد بود، يعني از 13 شغل، يك شغل مربوط به صنعت گردشگري خواهد بود. البته اين شاخص در كل جهان معادل 9 درصد است.
وي ادامه داد: اين آمارها همچنين نشان ميدهند، درآمد حاصل از گردشگران ورودي در سال 2009 ميلادي 11/7 درصد صادرات كشور را دربرخواهد گرفت. از سوي ديگر، ميزان سرمايهگذاري در زيرساختهاي گردشگري 3/7 درصد از كل سرمايهگذاري كشور را تشكيل ميدهد كه اين امر، برابر با 39/7ميليار دريال خواهد بود. مخارج دولتي در اين بخش نيز معادل 2/9 درصد كل مخارج دولتي كشور است.
معاون سرمايهگذاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه امروزه در جهان بيش از 220ميليون شغل وابسته به گردشگري وجود دارند، اظهار داشت: سرمايهگذاري بخش دولت و خصوصي با نسبت 9/4 درصد از كل سرمايهگذاري در بخش گردشگري در سال 2009 ميلادي، معادل 12/20ميليارد دلار خواهد بود.
به گفتهي او، در سال 2009 در خاورميانه 11/9 درصد از كل سرمايهگذاري در بخش گردشگري، معادل 47ميليارد دلار خواهد بود. همهي اين شاخصها نشان ميدهند، ظرفيت بالايي در ايران براي دستيابي به ميانگينهاي منطقهيي و جهاني در زمينهي سرمايهگذاري، مخارج دولتي، ايجاد اشتغال و درآمد وجود دارد.
وي با ارائهي گزارشي از دستاوردهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در زمينهي گسترش زيرساختهاي گردشگري، گفت: از ابتداي دولت نهم تا انجام آخرين مرحلهي دور دوم سفرهاي استاني هيأت دولت، بيش از 1100 منطقهي نمونهي گردشگري تصويب شدهاند كه سهم دور نخست، 503 منطقه و سهم دور دوم سفرها حدود 600 منطقه است.
او اين اقدام را فرصتي را براي ذخيره كردن ظرفيتهاي گردشگري با هدف سرمايهگذاري در آنها دانست و بيان كرد: تاكنون بيش از 150 منطقهي نمونهي گردشگري به انجام فرآيندهاي پيشبينيشدهي عمليات اجرايي در زمينهي تأمين زيرساختها و پروژههاي مصوب منجر شدهاند. تا بهحال بيش از 381ميليارد ريال براي اجراي زيرساختهاي مناطق نمونهي گردشگري اختصاص يافته است.
فاضلي همچنين به اعتبارات تخصيصيافته از سوي بانك كشاورزي در قالب قرارداد اين بانك و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اشاره كرد و گفت: در قرارداد اين بانك، تضمين اعطاي يارانهي سود و كارمزد تسهيلاتي حدود 1700ميليارد ريال از سال 1385 تا كنون به بيش از 720 پروژهي سرمايهگذاري در بخشهاي صنايع دستي و گردشگري اختصاص داده شده است و بخشي از اين پروژهها به بهرهبرداري رسيدهند. در مذاكرهها با بانك كشاورزي، مقدمات اختصاص دوهزارميليارد ريال ديگر در قالب استمرار قرارداد اين بانك و سازمان تأييد شده است.
معاون سرمايهگذاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ادامه داد: از سال 1384 تا بهحال، از محل اعتبارات عمومي حدود 620ميليارد ريال براي يارانهي سود و كارمزد تسهيلات اعطايي به طرحهاي گردشگري و نيز 4382ميليارد ريال براي اجراي زيرساختهاي طرحهاي گردشگري و صنايع دستي اختصاص يافته است. از سوي ديگر، براي گسترش سفرهاي ارزانقيمت نيز با هدف ساخت 158 كمپينگ و اردوگاه اقامتي، تأمين اعتبار شده است.
به گفتهي او، در قالب بنگاههاي زودبازده استاني بيش از 2407 طرح با اعتبار تسهيلات حدود 4066 ميليارد ريال مصوب شدهاند كه بالغ بر 2581ميليارد ريال آن پرداخت شده است.
وي اظهار كرد: از محل تسهيلات متمركز اختصاصيافته از خط اعتباري بانك مركزي در سال گذشته، بيش از 305 طرح به بانكها با تسهيلاتي بيش از 25هزارميليارد ريال معرفي شده كه 132 طرح با اعتباري معادل 12/300ميليارد ريال در دست بررسياند و تا بهحال حدود 700ميليارد ريال آن پرداخت شده است.
او همچنين يادآور شد: اكنون بيش از 120 طرح با تسهيلاتي حدود 1350ميليارد ريال در حال انجاماند كه از پيشرفت فيزيكي مناسبي نيز برخوردارند و پروندهي آنها براي معرفي به بانكها آماده شده است.
به گفتهي فاضلي، 580 تقاضاي سرمايهگذاري معادل 46هزارميليارد ريال از سوي سرمايهگذاران كه بعضي از پروژههاي آنها از پيشرفت فيزيكي برخوردارند، به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري فرستاده شدهاند كه تشكيل پروندهي آنها در حال انجام است.
وي در ادامهي سخنان خود اضافه كرد: برقراري معافيات مالياتي، برقراري معافيات عوارض تغيير كاربري، تأمين تسهيلات ارزي و ريالي تا 80 درصد سرمايهگذاري، هزينهي سرمايهگذاري خارجي و برقراري يا تأمين در گردش نيز از جمله اقداماتي بودهاند كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي ايجاد سهولت و روانسازي امور سرمايهگذاران در دستور كار خود قرار داده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، خسرو ايرانپور ـ دبير جامعهي هتلداران ايران ـ كه بهعنوان يكي از سرمايهگذاران مناطق نمونهي گردشگري سخنراني ميكرد، به آمارهايي از بانك جهاني دربارهي 10 شاخص مهم اقتصادي كشورها اشاره كرد و گفت: براساس آمار بانك جهاني، ايران از نظر اين 10 شاخص در سال 2005 ميلادي در رتبهي 108 قرار داشت. بنا بر همين آمار، رتبهي ايران در سال 2007 ميلادي به 119 رسيده است.
وي بيان كرد: سهولت كسبوكار، استخدام و اخراج نيروي كار، دريافت وام و اعتبارات، ميزان حمايت از سرمايهگذاران و سهولت آنها از جمله شاخصهاي بانك جهاني براي ارائهي اين آمارها هستند.
او با بيان اينكه مناطق نمونهي گردشگري مديريت محصولدهي را در گردشگري ممكن ميكنند، گفت: استعدادهاي فراواني در ايران وجود دارند كه براي توسعهي صنعت گردشگري بسيار مفيد هستند. بنابراين ما بهعنوان سرمايهگذاران خصوصي اين تقاضا را داريم كه در موضوع زيرساختهاي مناطق نمونهي گردشگري، علاوه بر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، شهرداريها و ديگر دستگاههاي دولتي نيز مشاركت داشته باشند.
وي همچنين خواستار سهولت قوانين سرمايهگذاري شد و اظهار داشت: از مجلس شوراي اسلامي ميخواهيم تا با تصويب قوانين معين و شفاف، سهولت سرمايهگذاري را براي صاحبان سرمايه فراهم كند تا در اين حوزه، وجود يك بستهي حمايتي را از سرمايهگذاران شاهد باشيم.
او همچنين به ضرورت تدوين بستههاي كوتاهمدت سرمايهگذاري اشاره كرد و گفت: مديريت تقاضا و عرضه در حوزهي منابع نمونهي گردشگري و ايجاد هماهنگي بين آنها با ساير ابعاد و حوزههاي صنعت گردشگري نيز از عوامل مهمياند كه بايد مورد توجه قرار گيرند.
ايرانپور اضافه كرد: بررسي بازارهاي ملي و منطقهيي براي سهولت كسب و كار گردشگري و همچنين ايجاد كانالهاي توزيع براي فروش محصولات گردشگري و تبليغات نيز سرمايهگذاري را در صنعت گردشگري بيش از گذشته پايدار ميكند.
به گزارش ايسنا، در ادامهي برنامهي همايش و نمايشگاه دستاوردهاي فرصتهاي سرمايهگذاري در مناطق نمونهي گردشگري، سرمايهگذاران خصوصي دو منطقهي نمونهي گردشگري شيركوه يزد و زرنديه كرمان نيز سخنراني كردند.
در اين مراسم، سامانهي اطلاعات الكترونيكي و نمايشگاه جانبي فرصتهاي سرمايهگذاري مناطق نمونهي گردشگري با حضور رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و حاضران افتتاح شدند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات