اسفنديار رحيممشايي: گردشگري قد انسان را بالا ميبرد وظايف دولت دهم در حوزهي گردشگري خطير است
همايش و نمايشگاه دستاوردهاي فرصتهاي سرمايهگذاري در مناطق نمونهي گردشگري با وجود اعلام قبلي، بدون حضور رييسجمهور افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اسفنديار رحيممشايي ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ امروز (دوشنبه، 18 خردادماه) در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي، در سخناني با اشاره به ظرفيتها و مزيتهاي توسعهي صنعت گردشگري در كشور، بيان كرد: مهمترين مزيت توسعهي گردشگري، تعامل بين ملتها و دولتها و افزايش روابط جهاني ميان كشورهاست. اين امر، حق مسلم ايران و حق همهي مردان، زنان و جوانان اين سرزمين و حق همهي مردم جهان است كه از ظرفيتهاي نهفته در اين صنعت بيش از گذشته بهره ببرند.
وي هدفدار كردن زندگي را يكي از مزيتهاي صنعت گردشگري دانست و گفت: ما معتقديم، تفاوت زندگي انساني و حيواني در لايههاي بالادست، مختص بشر است و هر آنچه فرصت فكر كردن را پديد ميآورد، موجب ميشود، انسان با نگاه عميقتر به درك زيباييها و ظرافتها، بر توسعهي دامنهي خود بيفزايد.
او با بيان اينكه لذت بردن يك متفكر از ديگران متفاوت است، ادامه داد: گردشگري، ارتقاي زندگي و افزايش تفكرات را بهدنبال دارد و از سوي ديگر، ترويج آن و توسعهاش در تمام مناطق مختلف جهان، در واقع مواجهه با صورتها و سيرتهاي نو و متفاوت را همراه دارد.
معاون رييسجمهور اظهار كرد: گردشگري، انسان را وسيع ميكند، قد انسان را بالا ميبرد و خلاصه، او را بزرگ ميكند. گردشگري با توسعهي آرامش زندگي انسانها، قدرت بهرهوري و سرمايهگذاري را بالا ميبرد.
رحيممشايي گردشگري را زمينهي مناسبات عارفانه و عاشقانه بين انسانها دانست و گفت: محصول تضميني معرفت و محبت، توسعهي گردشگري است، چراكه هر كار و برنامهاي كه به توسعهي جهتها و هدفها منجر نشود، منطق معرفتي ندارد.
وي با اشاره به موضوع تهاجم فرهنگي بهعنوان امري كه در آن، يك فرهنگ جايگزين فرهنگ ديگر ميشود، بيان كرد: اگر انسان به اين نقطه رسيده باشد، بهروشني درمييابد كه دامنهي تعلقات او مرزهاي جغرافيايي را پشت سر ميگذارد و به تعلقاتي جهاني تبديل ميشود. همين احساس و فكر است كه ظرفيت رشد و تعالي دارد و در مقابل آن، بقيهي نگاهها محكوم به شكستاند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه بهرهوريهاي امروز در 50سال گذشته وجود نداشتند، گفت: اگر امكانات و ابزارهاي پيشرفتهي امروز نبودند كه ما بتوانيم زندگي زيباي اعماق اقيانوسها و درياها را ببينيم، لذتي كه بشر امروز از اين پديدهها ميبرد نيز هيچگاه بهدست نميآمد. ديدن زندگي خرچنگها به زندگي انسانها نشاط و شادي ميبخشد و تفكر در زندگي ماهيها، روح او را شاداب و مسرور ميكند.
وي با بيان اينكه فلسفه و روح صنعت گردشگري، تغيير افقهاي بلند در نگاه بشر است، ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران به صنعت گردشگري فراتر از صنعتي كه فقط چرخهي اقتصادي را به حركت درآورد، نگاه ميكند و معتقد است، به هر بهانهاي و با استفاده از هر ابزاري بايد رابطهي بين اقشار مختلف كشور را به واسطهي همين صنعت تغيير داد.
رحيممشايي سرمايهگذاري را امري مقدس و مشابه بانك خون دانست و گفت: سرمايهگذاران هميشه كارآفرين، خلاق و فرصتساز بوده و همين عوامل، اميد به زندگي را بالا بردهاند.
وي با بيان اينكه همهي دولتها موظف به حمايت از سرمايهگذاران هستند، اظهار داشت: اگر دولتها و ملتها سرمايهگذاري متقابل را از منظر تعامل بينالمللي در دستور كار خود قرار دهند، امنيت كشورهاي خود را فراهم كردهاند. به همين دليل است كه من همواره تأكيد كردهام، سازمان جهاني جهانگردي بايد با نگاهي فصيحتر به صنعت گردشگري نگاه كند.
او ايجاد درآمد و توزيع عادلانهي آن را از مزيتهاي برتر صنعت گردشگري دانست و گفت: امروز ايران مكلف به افزايش سهم خدمتگذاري به جامعهي جهاني است. ايران براي توسعهي الفت و محبت ميان جامعهي جهاني، وظيفهاي سنگين را احساس ميكند.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از پردهبرداري كوشك نخبگان ايراني در مقابل مقر سازمان ملل در وين خبر داد و بيان كرد: براي نشان دادن عظمت ايرانيان و شكوهمندي آنها با مجوز سازمان ملل چهارتاقي نخبگان ايران با تنديسهايي از ابوريحان بيروني، ابوعلي سينا، زكرياي رازي و حكيم عمر خيام فردا در مراسم باشكوهي پردهبرداري ميشود.
وي پردهبرداري از اين كوشك را نشانهاي از ظرفيتهاي يك ملت دانست و گفت: ملت ايران افتخار دارد، با ارائهي اين چهار فرزند خود، عظمت و شكوهمندي فرهنگ، دانش و علم خود را بار ديگر به جهانيان نشان دهد.
رحيممشايي با خطير دانستن وظايف دولت دهم در حوزهي گردشگري، اظهار كرد: دولت دهم بايد در سايهسار تلاش گستردهاي كه دولت نهم در توسعهي صنعت گردشگري و تعيين سياستهاي كلان آن صرف كرد، ادامهدهندهي اين سياستها باشد.
وي با بيان اينكه پنجميليارد تومان اعتبارات عمراني صنعت گردشگري در دولت نهم به مرز 500ميليارد تومان رسيده است، گفت: پس از انتخابات رياست جمهوري، انبوه سرمايههاي فراوان روبه ايران دارند. بنابراين ما از نظر تأمين منابع، مشكلي نخواهيم داشت و فقط به عزم مردان و زنان بزرگي براي پذيرفتن اين مسؤوليت خطير مديريتي نيازمنديم.
معاون رييسجمهور همچنين با اشاره به نزديك شدن روز جهاني صنايع دستي، اين حوزه را ظرفيتي عظيم براي گردشگري كشور دانست و ادامه داد: برنامههاي بسيار بزرگي از جمله راهاندازي بازارچههاي صنايع دستي در كشور ترسيم شدهاند كه ما را به هدف نهايي خود براي ارتباط متقابل بين توليد و توزيع صنايع دستي همراهي ميكنند.
وي بيان كرد: صنايع دستي ايران بايد در همهي شهرهاي مهم دنيا، مركزي را براي توزيع و فروش داشته باشد و از سوي ديگر، شركتهاي بزرگ سرمايهگذاري علاوه بر گردشگري و ميراث فرهنگي، ظرفيت عظيم صنايع دستي را نيز پويا كنند.
او با بيان اينكه عزت و ذلت در كنار هم جمع نميشوند، افزود: ملت ايران هميشه عزيز است و بايد عزيز هم بماند.
به گزارش ايسنا، پيش از اين اعلام شده بود، براي برگزاري اين همايش و نمايشگاهها حدود يكهزار مهمان دعوت شدهاند؛ اما امروز تعداد كمي از مهمانان در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي حضور داشتند. همچنين برخي مهمانان نسبت به حضور نيافتن رييسجمهور اعتراض ميكردند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات