عضو هيأت مديرهي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شوش: ادارهي برق تعرض به محوطهي ايوان كرخه رفع ميكند
عضو هيأت مديرهي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي شهرستان شوش بيان كرد: بهتازگي ادارهي امور برق اين شهرستان، بدون گرفتن استعلام و كسب مجوز از ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري شوش، اقدام به حفر بيش از 50 چاله و نصب پايههاي برق در چند متري ديوارهي شرقي ايوان كرخه كرده است.
مهدي اميدفر ـ باستانشناس ـ به خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان، گفت: با پيگيريهاي صورتگرفته توسط ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري شوش، قرار بر اين است كه ادارهي برق نسبت به برچيدن پايههاي بتوني يادشده و رفع تعرض آشكار به محوطهي باستاني ايوان كرخه، اقدامات لازم را انجام دهد.
وي ادامه داد: محوطهي باستاني ايوان كرخه جزو بزرگترين محوطههاي مربوط به دورهي ساساني در كشور است كه متأسفانه تاكنون توجه كمي به آن شده تا جايي كه همواره مورد تعرض و تخريب كشاورزان و نهادهاي مختلف تحت عناوين گوناگون قرار گرفته و بخشهاي قابل توجهي از آن درحال نابودي است.
اميدفر يادآوري كرد: با اينكه محوطه و شهر باستاني ايوان كرخه در سال 1313 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده و تحت حفاظت و نظارت دولت است، ولي برخلاف قوانين و ضوابط، بخشهاي وسيعي از ايوان كرخه و نزديك به بيش از 100 هكتار آن از سال 1371 تا كنون تحت عنوان مزرعهي آموزشي دانشگاه آزاد اسلامي واحد دزفول تسطيح شده است و به زير كشت ميرود. افزون بر اين، بخشهاي ديگر آن بهدست كشاورزان محلي درحال كشت و تسطيح است.
اين باستانشناس افزود: شاپور دوم ساساني (379-309 ميلادي) در 25 كيلومتري غرب شوش بر ساحل راست رودخانهي كرخه يك شهر جديد شاهي بنا كرد كه امروزه آن را ايوان كرخه مينامند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات