در جريان بازديد از پشت صحنهي سريال «مختارنامه» جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از جمله دكتر كاظم جلالي، نماينده شاهرود حضور داشتند.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اين نماينده در سخناني كوتاه ضمن تشكر و قدرداني از رييس سازمان صداوسيما، از داوود ميرباقري بهعنوان يكي از افتخارات شهرستان شاهرود نام برد.
جلالي خاطرنشان كرد: ساخت سريالهاي بهياد ماندني «امام علي(ع) »و «مختارنامه» توسط آقاي ميرباقري تحولي جدي در شهرستان شاهرود ايجاد كرد، اميدواريم اين اثر فاخر و ماندگار دربين مخاطبان مثمرثمر شود.
نماينده شاهرود همچنين ابراز اميدواري كرد كه سيد عزتالله ضرغامي به پيشنهاد رييسجمهور درخصوص راهاندازي شهرك سينمايي در شاهرود را به مرحله اجرا در آورد.
او همچنين ابراز اميدواري كرد كه با راهاندازي استوديوي در شاهرود بخشي از برنامههاي استان سمنان بتواند از شهرستان شاهرود پخش شود.
به گزارش ايسنا در اين مراسم همچنين حجتالاسلام ملكمحمدي نماينده دامغان نيز سخنراني كرد. او بركات ناشي از ساخت سريالهايي چون مختارنامه را نشات گرفته از فكر بكر امام (ره) و خلف به حق ايشان مقام معظم رهبري دانست.
حجتالسلام ملكمحمدي خاطرنشان كرد كه صداوسيما با ساخت سريالهاي مذهبي توانست مدت مديريت ديني را در عرصهي رسانه به رخ جهانيان بكشد.
او به نمايندگي از اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس سلام و تشكر خود را از ساخت سريالهاي مذهبي در صداوسيما اعلام كرد.
نماينده دامغان يكي از مصاديق تحقق شعار اصلاح الگوي مصرف را تقويت بنيه ايماني ملت شريف ايران و همسايگان مجاور از طريق به سرانجام رساندن پروژههايي همانند مختارنامه دانست.
حجتالاسلام ملكمحمدي در پايان سخنانش بر اين نكته اشاره كرد كه با زبان هنر ميتوان تمام اهداف نظام را نهادينه و به نسل سوم و چهارم انقلاب منتقل كرد.
****
رييس صداوسيما نيز با ارزشمند خواندن تمامي آثار داوود ميرباقري يادآور شد: در جلسه قبل كه با رييسجمهور داشتيم ايشان از من پرسيدند كه به غير از «مختارنامه» كارهاي ديگر آقاي ميرباقري چيست كه من از «آدمبرفي» نام بردم. اين فيلم ارزشمند توانست پيامهاي بسياري را در دوران خود به مخاطب منتقل كند. هرچند در زمان مديريت من توفيق نيافتم اين فيلم اكران شود، اما بعدها آدمبرفي چندينبار از تلويزيون پخش شد.
رييس سازمان صداوسيما در جريان بازديد از پشت صحنه «مختارنامه» اولويت سازمان صداوسيما را در توليد برنامههاي نمايشي براي تعميق مفاهيم ديني دانست و افزود: در حوزه توليدات تك قسمتي نيز براي پركردن مناسبتها خوشبختانه سازمان صداوسيما برنامهاي كه دراين سالها داشت، ابتكار خوبي بود كه امروز به بار نشسته است.
عزتالله ضرغامي اعلام كرد كه تلويزيون در سال گذشته كه سال نوآوري و شكوفايي بوده است 188 تله فيلم از پنج شبكه تلويزيوني پخش كرد.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) از شاهرود، رييس سازمان صداوسيما با جذاب و تاثيرگذار خواندن تلهفيلمهاي پخش شده از تلويزيون خاطرنشان كرد: غير از اينكه پخش 188 تله فيلم در طول يك سال ركوردي براي تلويزيون محسوب ميشود تنها در ابتداي سال 188 تله فيلم ايراني پخش شد كه بهشدت مورد استقبال قرار گرفت.
به گفته وي، طبق نظرسنجي انجام شده توسط مركز تحقيقات سازمان صداوسيما، تلهفيلم «پسرها سرباز به دنيا نميآيند»، توليد مركز سيمافيلم رتبه اول را در بين فيلمهاي پخش شده در ايام نوروز بهدست آورده است اين درحالي است كه فيلم آمريكايي «ميليونر زاغهنشين» در اين نظرسنجي رتبه چهاردهم را به خود اختصاص داده است.
ضرغامي اين استقبال را نشانه اعتقادات و توجه مردم به توليدات خودي دانست و اعلام كرد كه نتايج نظرسنجي انجام شده توسط مركز تحقيقات طي روزهاي آينده منتشر ميشود.
او با بيان اين كه مردم به كارهاي نمايشي و هنرمندان خود اقبال دارند، اين مساله را موجب سنگينتر شدن مسوووليت صداوسيما دانست.
رييس سازمان صداوسيما سپس با اشاره به سريال درحال پخش «يوسف پيامبر (ع)» خاطرنشان كرد:خوشبختانه اين سريال رضايتمندي كاملي را كسب كرد كه جا دارد از كارگردان متعهد آن تشكر كنم.
او سپس به فيلمبرداري صحنههاي كربلا از سريال «مختارنامه» اشاره كرد و خطاب به سازندگان اين سريال گفت: اين صحنه كربلا كه امروز شما خلق ميكنيد و سعي ميكنيد گوشه كوچك از اتفاقات تاريخساز را به تصوير بكشيد نقش مهمي در دنياي امروز دارد.
رييس صداوسيما همچنين با اشاره به حضور رييس جمهور كشورمان در سوييس و خبرهاي شامگاه گذشته گفت: در حادثهاي كه ديروز در ژنو اتفاق افتاد با اينكه توطئههاي پشت صحنه استكبار سعي ميكردند تا به زعم خود ايران را تمسخر كنند، اما در نهايت ديديد كه چقدر خودشان مفتضح شدند.
سيدعزتالله ضرغامي كه پس از ديدن راشهاي گرفته شده از صحنه كربلا سخنراني ميكرد با اشاره به جمعي كه در روستاي طرود دور هم جمع شده بودند گفت: در جلسه بيريايي حضور داريم و مثل اينكه اين پروژه به قصد قربت ساخته شده است. همه عزيزاني كه ماموريت ساخت اين سريال برعهدهشان گذاشته شده در حقيقت از طرف خداوند به اين كار دعوت شدند.
وي با اشاره به حضور اساتيد سينما، تئاتر و تلويزيون در سريال «مختارنامه» در اين باره اظهار كرد: آقاي فخيمزاده با وجود آن كه دوكار بزرگ و بهياد ماندني از خود به جاي گذاشته است اما در مختارنامه بهعنوان بازيگر حضور دارند. ايشان با وجود اينكه در حال حاضر نيز ساخت مجموعه خوبي را برعهده دارند اما باز هم وظيفه خودشان ميدانند كه در سريال مختارنامه حاضر شوند. آقاي زنجانپور هم از اساتيد و مايه افتخار جامعه هنر ما هستند. بهطور كلي جا دارد از آقاي عربنيا كه نقش مختار را بازي ميكنند تا همه كساني كه در همه نقشهاي مختلف حضور دارند دراين جا تشكر كنم.
ضرغامي سپس خاطرنشان كرد: مردم ما مدت زيادي است كه تماشاي سريال مختارنامه را انتظار ميكشند و حق هم دارند فضاي حاكم خبري باعث ميشود كه مردم منتظر تماشاي اين سريال باشند.
وي اعلام كرد كه تا پخش سريال «مختارنامه» چيزي باقي نمانده است و گامهاي آخر براي ساخت اين سريال برداشته ميشود.
او در عين حال گفت: شايد يكي از دلايلي كه باعث شد ساخت سريال «مختارنامه» تا اين زمان به طول بينجامد تقاضاي من از آقاي ميرباقري بود كه خواستم بخش كربلا را مستقل بگيرند. در حال حاضر بسياري از كليپها و پروژههاي صداوسيما منتظر هستند كه كار فاخر درباره كربلا ساخته شود و آنها نيز بتوانند از آن بهره ببرند.
ضرغامي ادامه داد: من از آقاي ميرباقري تقاضا كردم كه چند شخصيت مطرح كربلا را نيز اگر مقتضي است در سريال بگنجاند كه الحمدالله ايشان آمادگي كامل دارند.
وي سپس «مختارنامه» را عظيمترين مجموعه صداوسيما در تاريخ نمايش رسانه ملي دانست و گفت: در كارهاي نمايشي بهخصوص كارهاي ديني، بودجه حرف اول را نميزند چه بسا در بسياري از كارها بودجه بسيار زيادي فراهم است ولي اگر مجموعه ارزشمند و منسجم نباشد هرگز اين اتفاق نميافتد. از نظر من بودجه اهميت دارد، ولي در مرحله بعد قرار ميگيرد.
وي با اشاره به استعدادهايي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي در عرصه هنر بروز و ظهور كرده است در اين زمينه گفت: امروز ما هنرمندان بسياري داريم كه در رسانه ملي كه همان دانشگاه عمومي است فعاليت ميكنند.
ضرغامي توليد مجموعههاي تلويزيون و راديويي با ساختارهاي مختلف را از وظايف اصلي رسانه ملي برشمرد و گفت: در اين بين ساختارهاي نمايشي خصوصا سريالها، نقشي بديل دارند چرا كه ساختاري بسيار پيچيده است و فيلمنامهاي بسيار عميق ميخواهد .
او با اشاره به حساسيتهاي موجود در كارهاي ديني خاطرنشان كرد: كارهاي ديني بهدليل آن كه برداشتهاي مختلفي از آن ها ميشود و مورخان و علما هم روايتهاي مختلفي از يك ماجرا دارند ما حساسيتهاي و چالشهاي بسيار مواجه هستند.
***
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون ايسنا، در اين بازديد كه حسن اسلاميمهر، رييس مركز (سيما فيلم) و جمعي از نمايندگان مجلس، رييس صداوسيما را همراهي ميكردند، بخشهايي از سريال «مختارنامه» با حضور خبرنگاران فيلمبرداري شد.
اداي نماز جماعت توسط قوم بنيهاشم و كشمكشهاي عمربن سعد با بازي مهدي فخيمزاده با پسرش براي براي برگزاري نماز جماعت توسط امام حسين(ع) بخشهايي از پلانهاي فيلمبرداري شده در اين روز بود.
****
بازديد از پشتصحنه سريال «مختارنامه» از ساعت 10 صبح آغاز شد و در لوكيشن محل فيلمبرداري كه در فاصله 105 كيلومتري از شاهرود بود بازيگراني چون فريبرز عربنيا (بازيگر نقش مختار) ، محمد فيلي (بازيگر نقش شمر)، اكبر زنجانپور، محمدرضا شريفينيا، مهدي فخيمزاده (بازيگر نقش عمربن سعد)، پاوه فتوحي (بازيگر نقش ابوالفضل (ع)) و فرزاد جمشيدي (مجري تلويزيون) حضور داشتند.
صحنههاي بخش كربلا صبح امروز با حضور جمعي عظيمي از هنروران در نقش ياران امام حسين(ع) و دشمنان او فيلمبرداري شد و سپس با بازديد ضرغامي از صحنههاي مربوط نهر علقمه واقع در همين لوكيشن ادامه يافت.
ضرغامي سپس با حضور در لوكيشن مربوط خيمهگاه قوم بنيهاشم با بازيگران و هنروران ديدار كرد.
به گزارش ايسنا، به هنگام بازديد لوكيشن نهر علقمه داوود ميرباقري با مقايسه سريالهاي تاريخيمان با توليدات خارجي تصريح كرد كه بخشهاي مربوط به آوردن آب توسط حضرت عباس (ع) به دليل كمبود امكانات بهگونهاي متفاوت از روايتها، متفاوت فيلمبرداري شده است.
او گفت: بهدليل كمبود امكانات، قهرمانان اغلب سريالهاي تاريخي ما در جنگها غالبا پياده تصوير ميشوند. اين درحالي است كه در نقلهاي تاريخي گفته شده كه حضرت عباس (ع) به هنگام آوردن آب سوار بر اسب بوده است.
كارگردان «مختارنامه» در عين حال خاطرنشان كرد كه مابقي صحنههاي كربلا موبهمو براساس تاريخ به تصوير كشيده شده است.
دراين بازديد داوود ميرباقري با ارائهي توضيحاتي دربارهي زمان به پايان رسيدن سريال «مختارنامه» خطاب به رييس صداوسيما گفت: فيلمبرداري بخش كربلا پايان ارديبهشتماه به پايان ميرسد و پس از آن به مدت 15 روز در تهران كار خواهيم داشت و پس از آن كار پايان مييابد.
او متذكر شد كه اين زمان تنها 15 روز با زمان برنامهريزي شده فاصله دارد.
پس از بازديد از لوكيشن بخشهاي مربوط به كربلا، رييس صداوسيما با حضور در سولهاي در روستاي طرود در جمع عوامل اين سريال بخشهايي از سريال «مختارنامه» را به تماشا نشست.
به گزارش ايسنا، سريال «مختارنامه» از سال 81 آغاز شده و پيشبيني ميشود تا اواسط خردادماه امسال فيلمبرداري آن به پايان برسد. اين سريال كه از توليدات الف ويژه سازمان صداوسيماست در مركز سيما فيلم تهيه ميشود.
انتهاي پيام
نظرات