مسعود كيمياگر: فضا بيشتر براي طنزهاي سياسي مهياست
مسعود كيمياگر گفت: در حال حاضر، فضا بيشتر براي طنزهاي سياسي مهياست و اين موضوع اگر با خشم و كينه نباشد و منصفانه باشد، چه عيب دارد؟
اين طنزپرداز در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهي ميزان گرايش طنزنويسان به طنز اجتماعي و فرهنگي در مقابل طنز سياسي، در عين حال عنوان كرد: البته بهتر است ما گاهي هم خودمان را نقد كنيم. چه اشكالي دارد بنويسيم در جامعهمان بر سر مسائلي مثل جاي پارك ماشين و يا تصادفهاي خياباني چه ميكنيم؟ خوب است بتوانيم دربارهي آنها بنويسيم و تعادل برقرار كنيم.
او همچنين يادآور شد: بيشتر يا كمتر بودن توليد طنزهاي سياسي و اجتماعي به مقطعهاي مختلف در هر حكومتي برميگردد. در جامعهي خودمان، در برهههايي، گاهي طنز سياسي بيشتر ميشد و گاهي طنز اجتماعي و برعكس. به نظر ميآيد دليل آنهم نوع خاص زمينههاي طنز اجتماعي است كه در جامعهي ما وجود دارد. مثلا در گذشته، محدوديتي در برخي زمينهها نبود و ميشد با آنها شوخي كرد؛ ولي حالا نميشود.
كيمياگر در ادامه گفت: از اينرو طنزنويس ميآيد روي رفتارهاي سياسي و يا تصميمگيريهاي سياستمداران، كه به لحاظ نبود آن محدوديتها در شوخي كردن، كار آسانتري است، دست ميگذارد و طنز مينويسد. مثلا من طنزنويس هرچقدر هم دربارهي گراني بنويسم، مردم خوششان ميآيد و از اين موضوع استقبال ميكنند.
او سپس متذكر شد: البته اينكه فقط به سياستمداران بپردازيم، يك ضعف است و اينكه گفته شود همهاش هم نبايد به آنها بند كنيم و مردم را هم بايد نقد كنيم، درست است؛ ولي مردم خيلي خوششان نميآيد و دوست دارند طنزنويسان كمي دربارهي شخصيتهاي سياسي بنويسند. گرايش طنزنويس هم چنين است؛ براي اينكه بايد براي كارش خريدار پيدا كند؛ در حاليكه در گذشته اينطور نبوده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات