صفار هرندي در پيشخطبهي نماز جمعه: در تريبون نماز جمعه، هر هفته يك كتاب خوب معرفي شود
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تأكيد بر ضرورت گسترش مفاهيم قرآن در هفتهي كتاب، با تأكيد بر ضرورت تبليغ براي كتاب به منزلهي كالايي روحاني، از امامان جمعه و خطيبان خواست تا در تريبون نماز جمعه، هر هفته يك كتاب خوب به جامعه معرفي شود.
به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدحسين صفار هرندي كه همزمان با هفتهي كتاب، در نطق پيش از نمازجمعهي امروز (جمعه، 24 آبان) گزارشي از وضعيت كتابخواني ارائه ميكرد، عنوان كرد: برخي از دوستان غافل، خواندن قرآن را در آمار كتابخواني به حساب نميآورند؛ در حاليكه اگر قرآن خواندن با تدبر باشد، با كسب معارف بسيار همراه خواهد بود؛ بنابراين چرا نبايد آن را جزو آمار كتابخواني حساب كنيم؟
او افزود: قرآن كتابي است كه بايد روزانه به آن مراجعه و از آن كسب معرفت و نور كرد، كه در اين دوره، اين موضوع بهطور شايستهاي در حوزهي فرهنگ مورد توجه بوده است.
وي ادامه داد: اگر ميخواهيم فرهنگمان زير فشار اجنبي لگدمال نشود، كه متأسفانه در طول اين بيستوچند سال اين فشار از جانب دشمنان بيروني و برخي كجانديشان دروني كه نوكري آنان را ميكنند، افزايش پيدا كرده، ميبايست مسجد را بهعنوان پايگاهي در برابر آن هجوم درنظر بگيريم و دستورالعمل مصون كردن ما كتابي به عظمت قرآن است.
وزير ارشاد از افزايش كانونهاي فرهنگي - هنري مساجد ابراز خرسندي كرد و افزود: در دورهي جديد، تعداد اين كانونها به دوبرابر تعداد قبلي رسيده و بر اساس همين نگرش، بودجهي قرآني در وزارت ارشاد، از رقم محدود بين 640 تا 670 ميليون تومان بعد از گذشت سه سال، به 25برابر رسيده و براي فعاليتهاي قرآني در ارشاد بيش از 15 ميليارد تومان هزينه شده است.
صفار هرندي افزود: بودجهي فرهنگ و هنر مساجد هم چندينبرابر افزايش يافته است. اينها را ميگويم تا عزيزان مؤمن و متعهد اطمينان داشته باشند برادرشان در وزارت ارشاد حركتي منطبق با آرمانهاي آنان دارند و اميدواريم اين مسير همچنان محكم و استوار پيش رود، تا مايهي خشنودي خداوند و رهبر انقلاب شود.
او هفتهي كتاب را فرصت مناسبي دانست براي تذكر دادن به مردم دانست، تا از كتاب غافل نباشند.
وزير ارشاد عنوان كرد: سايههاي غفلت هر روز بيش از پيش از ذهن و دل مردم پاك ميشود، تا جاييكه آمارهاي كنوني گواه آن است كه ميزان كتابخواني در كشور ما در قياس با گذشته افزايش قابل قبولي داشته؛ هرچند هنوز با حد مطلوب فاصله دارد. در پژوهش جديد دربارهي سرانهي مطالعه، در تهران و آذربايجان شرقي، با مناطقي روبهرو شدهايم كه سرانهي كتابخواني در طول روز، بيش از يك ساعت و نيم ساعت بوده است و در ديگر مناطق نيز بيش از 10 دقيقه، كه ميانگين آن، حدود 15 دقيقه در هر روز ميشود.
صفار هرندي با اشاره به اينكه امروز بهنام «كتاب، نماز و مسجد» نامگذاري شده است، خاطرنشان كرد: وقتي هر عنصري را به مسجد پيوند ميزنيم، بركاتي بهدست ميآيد و در اين نگاه، مساجد قويترين پايگاهها در سراسر كشور هستند كه ميتوانند مسلمانان را نه تنها در يك كشور، كه حتا در دوردستترين نقاط جهان به يكديگر پيوند بزنند؛ در حاليكه قويترين احزاب دنيا تنها توانايي هماهنگي چند كانون حزبي را دارند؛ اما در حزب خدا، دلها متوجه ساحت الهي است.
او در ادامه به تشريح آمار گسترش كتابخواني در سال جاري پرداخت و افزود: از آغاز سال، مساجد پذيراي يكصدهزار قرآن، 20هزار تفسير قرآن و پنجهزار دور تفسير نمونه بودهاند. ضمن اينكه يك ميليارد تومان صرف تجهيزات كتابخانهيي براي مساجد شده است.
صفار هرندي اضافه كرد: در كتابخانههاي مساجد، كتابهاي كمكآموزشي هم گنجانده شده تا از اين راه، دانشآموزان را به آمدن به مسجد تشويق كنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات