يك فعال حوزهي گردشگري: تنزل سازمان ضربهي بزرگي به صنعت گردشگري و ميراث فرهنگي ميزند
يك مدرس دانشگاه گفت: افراد زيادي ممكن است در سمت رياست سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار گيرند و بعد هم بروند؛ اما اين سازمان بايد قويتر و مقتدرتر فعاليت كند تا گردشگري ايران را بتواند ارتقا دهد و كاستيهايي را كه كشور در مسير توسعهي گردشگري با آن روبهروست، برطرف كند.
اسرافيل شفيعزاده در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بايد به مجموعهاي كارا، خلاق و قدرتمند تبديل شود كه رقباي منطقهيي و بينالمللي خود را زير نظر بگيرد، نه اينكه به معاونتي زير دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تبديل شود. وزارتخانه ارشاد مسؤوليتهاي متنوع و متفاوتي دارد، در گذشته نيز ثابت شده است كه اين وزارتخانه از عهدهي مديريت اين حوزه برنميآيد.
وي اظهار داشت: طبق قانون و مصوبات مجلس، از رييسجمهور ميتوان پرسش كرد، چون اين نوع اقدام، نشانهاي از دموكراتيك بودن شرايط سياسي در ايران است. به هر حال، عقل حكم ميكند كه بهجاي انحلال سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رييسجمهور پرسش شود.
او ادامه داد: اگر ميخواهند با رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري برخورد كنند، اين موضوع به خود سازمان ربطي ندارد و نبايد در شرايطي احساسي اين سازمان را قرباني كرد، چون مأموريتي روشن براي توسعهي ميراث فرهنگي و گردشگري دارد.
شفيعزاده بيان كرد: من موافقم كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در دورهي رياست رحيممشايي موفق عمل نكرده است، اما ارتقاي اين سازمان در گذشته بهلحاظ جايگاه تصميمي كاملا بهجا، كارشناسي و صحيح بوده و تنزل آن ضربهي بزرگي به صنعت گردشگري و ميراث فرهنگي كشور ميزند.
اين فعال حوزهي گردشگري گفت: اگر با بخش خصوصي، انجمنهاي تخصصي و انجمنهاي صنفي گردشگري صحبت كنيد، آنها نيز موافق پيشنهاد برخي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نيستند، چون اين امر، موضوعي نيست كه يك دفاع علمي و عقلاني محكم پشت آن باشد. نمايندگان مجلس بايد اين موضوع را مورد توجه قرار دهند و برخورد با رييس فعلي سازمان را از برخورد با خود سازمان تفكيك كنند.
وي اظهار كرد: نميدانم به چه دليل در كشور ما، تلقي افراد اين است كه از مقام رييسجمهور نميتوان پرسش كرد. درحاليكه در پارلمانهاي دنيا هميشه از مسؤولان و رؤساي جمهور بدون آنكه هيچ خدشهاي به نظام حاكميتي وارد شود، پرسش ميشود.
مدرس دانشگاه جامع علمي كاربردي افزود: ادغام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري يك آسيب جدي و تصميمي است كه ما را برگشت ميدهد و شرايط دشوارتري را ايجاد ميكند. اين اقدام غيركارشناسي به تنزل امكانات و اختيارات، كاهش قدرت تصميمگيري و تأثيرگذار نبودن در بازارهاي جهاني منجر ميشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات