عضو جامعهي تورگردانان ايران: طبيعتگردي در پاركهاي داخل شهر بهتر از مناطق طبيعي خارج از شهر است جرأت نميكنيم گردشگران خارجي را به مناطق شمالي كشور ببريم
عضو جامعهي تورگردانان ايران گفت: اكنون بهجاي سفر به مناطق طبيعي خارج از شهر، بهتر است تور طبيعتگردي را در پاركهاي داخل شهر راهاندازي كنيم، چون فضاي اين پاركها پاك و بهسامانتر است.
سيروس اعتمادي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به وضعيت مناطق طبيعي كشور با وجود ساختوسازهاي بيرويه، اظهار كرد: ارتفاعات شمال استان تهران بهدنبال آپارتمانسازي بهنوعي تخريب و رودها و چشمههاي جاري در درههاي شمال تهران خشك شدهاند و با محدوديتهايي كه براي رفتوآمد در ارتفاعات و درههاي شمالي تهران ايجاد كردهاند، از طبيعتگردي و كوهنوردي در اين مناطق مانع شدهاند.
وي ادامه داد: تمام مناطق شمالي كشور آلوده و با زباله پوشيده شدهاند. در اين شرايط جرأت نميكنيم گردشگران خارجي را به مناطق شمالي ببريم. هيچيك از سازمانها و وزارتخانههاي مربوط نيز خود را براي پاكسازي جنگلها و سواحل شمالي مسؤول نميدانند و پاركهاي داخل شهر از مناطق طبيعي خارج شهر پاكيزهترند.
اين تورگردان با بيان اينكه مناطق طبيعي هيچ امكاناتي ندارند، گفت: وقتي توري به مناطق طبيعي، براي نمونه به زاگرس ميرود، نميداند كجا بايد اسكان يابد. بيشتر اين مناطق ناامن هستند و حتا گاهي خانههاي محلي براي اسكان مسافر وجود ندارند. بنابراين گردشگر مجبور ميشود، پس از چند ساعت گشتن در طبيعت به محيط شهري براي اقامت بازگردد و در اين شرايط، ديگر زندگي متفاوت و بكر را تجربه نميكند.
او تأكيد كرد: بايد در مناطق طبيعي حفاظتشده يا آزاد، حريمهايي را مشخص كنند تا گردشگر مطلع باشد از چه مسيري و تا چه محدودهاي ميتواند برود و در كنار آن نيز امكاناتي براي گردشگران ايجاد شوند. منظور ما از اين امكانات فقط هتل نيست، بلكه فضاي امني را براي اسكان گردشگران ميتوانند ايجاد كنند. همچنين از ظرفيتهاي بومي در اين مناطق طبيعي بهعنوان فضاي محلي و بكري كه در اختيار گردشگر قرار ميگيرد، بايد استفاده كرد.
عضو جامعهي تورگردانان ايران دربارهي وضعيت مناطق حفاظتشده، توضيح داد: بيشتر گردشگران خارجي بهدليل محدوديتهاي موجود براي عكسبرداري، چندان علاقهاي به مناطق حفاظتشده ندارند، چون سازمان حفاظت از محيط زيست فقط اجازهي ورود به اين مناطق را ميدهد، وقتي عكسي از اين مناطق نباشد سفر به آن نقطه ديگر فايدهاي ندارد، حتا اجازهي اقامت نميدهند و گردشگران پس از چند ساعت گشتن در اين مناطق، بدون ثبت عكس و نمونهبرداري، آنجا را بايد ترك كنند. البته اين سازمان دربارهي نمونهبرداري حق دارد، اما دربارهي عكسبرداري بايد تجديد نظر كند.
اعتمادي ادامه داد: در گذشته، تمام ايران راههاي خاكي و مالرو داشت، اكنون بار ديگر اين راهها را ميتوان پيدا و از آنها براي رفتوآمد طبيعتگردها استفاده كرد. در كنار اين اقدام بايد مناطق امني را براي اسكان تعيين كرد تا گردشگران با اقامت در اين مكانها به محيطهاي طبيعي صدمهاي وارد نكنند و حتما بايد در كنار اين محدودههاي تعيينشده، محلي براي شستوشو و دفن زباله ايجاد شود. اگر در اين شرايط هر فردي خارج از اين محدوده كمپ برپا كرد، بايد جريمه شود. البته اين امكانات نبايد فقط در منطقهاي خاص ايجاد شوند.
وي بيان كرد: ايران در مسير تورهاي سافاري و گردشگران طبيعت كه با وسايل نقليهي خود سفر ميكنند، قرار دارد. اين افراد در كجا بايد توقف كنند يا ماشين خود را بشويد و روغن آنرا تعويض كنند، ما هيچيك از اين شرايط را در مناطق طبيعي كشور نداريم. بنابراين وقتي گردشگر ايراني به طبيعتي سفر ميكند كه در آن سرويس بهداشتي و سطل زباله ندارد، مجبور ميشود كه به طبيعت صدمه بزند.
اين تورگردان فعال در طبيعتگردي تأكيد كرد: سازمانهاي مربوط بايد در بخش طبيعت هزينه كنند. اين فعاليتها به بودجهي خاصي نياز دارند و اگر تمركززدايي در مناطق طبيعي كشور رخ دهد، از بروز تخريب در اين مناطق ميتوان جلوگيري كرد، البته اين كار به كنترل نياز دارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات