دبير جامعهي هتلداران لرستان: هتلداري موفقي با واگذاري هتلها به افراد تحصيلكرده خواهيم داشت
دبير جامعهي هتلداران استان لرستان دربارهي اقامتگاههاي آمادهي واگذاري به بخش خصوصي در اين استان، گفت: اكنون هتلها و مهمانسراهاي شهرداري در چند شهر اين استان هستند كه مديريت دولتي دارند، اما به بخش خصوصي واگذار نميشوند. بخش دولتي مدير است و همهي كارهاي مربوط به هتلها را انجام ميدهد.
سعيد قاسمي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: در مسير خصوصيسازي، اگر هتلها به افراد تحصيلكرده و آنهايي كه از هتلداري اطلاعات فني دارند، واگذار شوند، هتلداري موفقي خواهيم داشت؛ اما اگر به اين شكل نباشد، با مشكل روبهرو خواهيم شد. اكنون نيز بيشتر صنايع به افرادي در بخش خصوصي واگذار شدهاند كه در آن زمينه، تخصصي ندارند و اين براي صنعت كشور يك آسيب است.
او ادامه داد: در برخي هتلهاي دولتي، مديران افراد اداري هستند كه تخصصي در اين زمينه ندارند و نيروي كاري آنها نيز توانايي انجام فعاليتهاي خدماتي را در هتلها ندارند و نهتنها آموزشديده نيستند، بلكه كاملا با مباحث هتلداري بيگانهاند.
وي تأكيد كرد: هتلداري يك فن خدماتي است و فردي كه در اين حوزه فعاليت ميكند، بايد شيوهي خدماتدهي را بداند، آموزشهاي لازم را ببيند و در اين زمينه تحصيل كند.
او بيان كرد: هتلهاي دولتي پيش از رسيدن به اين جايگاه مناسب، يك دوره را طي كردهاند، يعني از صفر شروع كرده و به موقعيتي رسيدهاند كه اكنون كارگاههاي آموزشي هتلداري را برپا ميكنند. با اين وجود، بخش خصوصي هميشه برتر بوده است.
قاسمي گفت: در هتلداري هميشه بايد فراتر از استانداردها بود. بخشهايي كه به دولت مربوط هستند، هميشه در مسايل اداري و اجرايي مشكل دارند. به علاوه، هتلهاي دولتي با درجه و ستارهي بالا فقط در حد هتلهاي ايران خوب هستند، وگرنه قابل مقايسه با هتلهاي ديگر در كشورهاي پيشرفته نيستند.
دبير جامعهي هتلداران استان لرستان ادامه داد: بهدليل آنكه هتلهاي دولتي بهصورت زنجيرهيي اداره ميشوند، هتلهاي درآمدزا، هزينهي هتلهاي كمدرآمد را جبران ميكنند، اما در بخش خصوصي هتل بايد تلاش كند كه زيان ندهد؛ اما اگر به هر دليلي زيان دهد، مجبور به بستن هتل ميشوند.
وي توضيح داد: بخش خصوصي نيز توان ادارهي هتلها را بهصورت زنجيرهيي دارد و افراد توانمند از لحاظ علمي و مالي بسيار داريم كه دولت بايد آنها را پيدا كند و به آنها پيشنهاد سرمايهگذاري بدهد. اكنون بسياري از مديران موفق دنيا، ايراني هستند و اولويت را در بخش سرمايهگذاري ابتدا بايد به ايرانيان مقيم خارج از كشور بدهيم و در مرحلهي بعد از سرمايهگذاران خارجي دعوت كنيم. براي ايرانيان مقيم خارج بايد امنيت سرمايهگذاري مهيا، بسترهاي سرمايهگذاري آماده و به آنها در زمينهي سرمايهگذاري پيشنهادهاي خوبي داده شود.
قاسمي اظهار داشت: در خصوصيسازي بايد اصل 44 قانون اساسي بهصورت دقيق اجرا شود و زماني موفق ميشود كه بخش دولتي در جريان واگذاري، دخيل و ذينفع نباشد. وقتي هتلهايي را براي خصوصيسازي در يك مزايده قرار ميدهند، بايد آنها را به افراد خارج از اين سيستم بدهند. در غير اين صورت، مزايده صوري و دور از عدالت است.
دبير جامعهي هتلداران استان لرستان افزود: فردي كه بخش دولتي را در جريان خصوصيسازي در اختيار ميگيرد، بايد متخصص، متعهد و داراي امكان مالي باشد، در غير اين صورت، توانايي كنترل و مديريت آن بخش را ندارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات