معاون صنايع دستي استان زنجان: اين معاونت حامي صادركنندهها ميتواند باشد تجارت صنايع دستي در نمايشگاهها از حالت فروش تكمحصولي خارج شود
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان زنجان گفت: اين معاونت حامي افرادي كه مستقيم به بخش صادرات وارد شدهاند، ميتواند باشد.
شاپور سليمانپور در گفتوگو با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: تاكنون از بخشهاي اقتصادي مرتبط درخواست شده است تا صادركنندگان فعال در حوزهي صنايع دستي را معرفي كنند؛ اما تا امروز صادركنندهي مشخصي در صنايع دستي وجود نداشته است كه معرفي شود و صادركنندهاي از بخشهاي دولتي و خصوصي كه اين وظيفه را برعهده بگيرند، نميشناسيم.
وي ادامه داد: گاهي افرادي در بخش صنايع دستي فعاليتهاي مجازي دارند كه به صادرات اين آثار وارد شدهاند؛ اما اين افراد را نميتوان صادركننده دانست.
به گفتهي او، صادركنندهاي پيش از اين با كارخانهي مس زنجان ارتباطهايي داشت؛ اما با تعطيلي اين كارخانهي سنتي، چون روند آن توجيهپذير نبود، ديگر فعاليتي در بخش صادرات انجام نميدهد.
سليمانپور با بيان اينكه مشكل فعال نبودن صادركنندهها در صنايع دستي در سطح ملي وجود دارد، افزود: فراخواني ارايه شده بود تا افرادي كه در صادرات به صنايع دستي ميتوانند كمك كنند، به اين معاونت مراجعه كنند؛ ولي تا امروز از بخشهاي حاكميتي و خصوصي، فردي اعلام حضور نكرده است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان زنجان ادامه داد: با وجود چنين شرايطي، صنايع دستي اين استان به كشورهاي حاشيهي خليج فارس و عراق صادر ميشود. در واقع صادركنندهي تخصصي وجود ندارد، بلكه افرادي از اين كشورها به زنجان سفر ميكنند و آثار مورد نظر خود را سفارش ميدهند و خريداري ميكنند.
وي اظهار داشت: به كميتهي صنعت و معدن استان زنجان پيشنهاد شد، به صادرات صنايع دستي تسهيلاتي اختصاص يابد و درخواست شد، اگر افرادي در كنار صنعت به صادرات صنايع دستي پرداختند، از نظر تسهيلاتي حمايت شوند.
سليمانپور افزود: تسهيلاتي براي صادرات صنايع دستي ميتوان درنظر گرفت، به شرط آنكه سرمايهگذار يا صادركنندگاني به اين بخش وارد شوند.
به گفتهي او، چندي پيش صادركنندهاي كه مدعي در صادرات صنايع دستي بود، براي حضور در نمايشگاهي در تركيه فرستاده شد تا ضمن ارايهي آثار خود با شركتهاي تجاري قراردادهايي ببندد، چون اين انتظار وجود دارد كه تجارت صنايع دستي در نمايشگاهها از حالت فروش تكمحصولي خارج شود و جنبهي عمدهفروشي يابد.
وي اضافه كرد: شركت در نمايشگاه بينالمللي، زمينهي صادرات صنايع دستي را فراهم ميكند؛ اما بيشتر اين افراد، صادركنندگان تكفروشياند و بايد بازارهايي براي توسعه و رونق صنايع دستي ايران پيدا شود كه اين نمايشگاهها زمينهساز آن هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات