• سه‌شنبه / ۱۴ اسفند ۱۳۸۶ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8612-07197

شهرام ناظري: هنرمندان بزرگ و متعهد به مردم عشق مي‌ورزند هديه‌هاي امسال باران رحمت مولانا بودند

شهرام ناظري:
هنرمندان بزرگ و متعهد به مردم عشق مي‌ورزند 
هديه‌هاي امسال باران رحمت مولانا بودند

شهرام ناظري گفت: هنرمندان بزرگ و متعهد به مردم عشق مي‌ورزند و مهم‌ترين انگيزه‌ي زندگي هنري من اين است كه براي مردم كار كنم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شواليه‌ي آواز ايران كه روز گذشته لوح تقدير همايش «هست پنهان» را با حضور محمدعلي اسلامي ندوشن و بهاءالدين خرمشاهي - از اهالي ادبيات - و احمد جلالي - رييس كتابخانه‌ي مجلس شوراي اسلامي و نماينده‌ي پيشين ايران در يونسكو - در دانشگاه اميركبير دريافت كرد، پس از خواندن آواز، در سخناني درباره‌ي جايزه‌هايي كه در سال مولانا گرفته است، گفت: اين هدايا باران رحمت مولانا و هديه‌ي مولوي به من بودند. من از كودكي تا امروز بر سر خوان مولانا بزرگ شده‌ام، كه اول‌ مرد بشريت است. اين جوايز صرفا به‌خاطر موسيقي به من ارايه نشدند؛ بلكه به‌خاطر نوع تفكر و عمل من در زندگي، كه هميشه سعي كرده‌ام با مولانا در ارتباط دايم باشم، به من اهدا شدند. من اين را يك هديه‌ي آسماني مي‌دانم و هميشه سپاسگزارم كه مرا به‌عنوان يك فرزند كم‌ترين براي دريافت اين هديه لايق دانسته‌اند.

ناظري حضور در جمع دانشجويان را افتخاري بزرگ براي خود دانست و گفت: حضور در جمع شما حس روان‌تري به من مي‌دهد؛ زيرا دانشجويان قلب تپنده‌ي جامعه هستند. هدف اصلي هنرمند، ارتباط با اجتماع است و دانشجويان به‌عنوان قلب تپنده و موتور حركت جامعه در اولين رده‌ي انتخاب‌ها قرار دارند.

به گزارش ايسنا، او افزود: از من خواسته‌اند درباره‌ي خداوندگار مولانا سخن بگويم؛ اما گفتار از من قشنگ نيست؛ زيرا استادان بنام در اين باب سخن‌ها گفته‌اند. من ترجيح مي‌دهم با اين قضيه موسيقيايي برخورد كنم.

ناظري در پاسخ به اين پرسش كه درك شخصي‌اش از شعرهاي مولانا تا چه حد به انتقال حس شعرهاي مولانا كمك كرده است، گفت من از دوران نوجواني كه به آموزش موسيقي مشغول شدم، متفاوت از ديگران انديشيدم. سعي كردم تا لحن حماسي گم‌شده‌اي را كه در موسيقي ما وجود داشت، زنده كنم. دغدغه‌ي من اين بود كه چرا اين لحن حماسي در فضاي موسيقي سنتي ما حضور ندارد. از اين راه اشعار مولانا به من ياري رساندند. من از كودكي به‌علت شرايط خانوادگي با مولانا مأنوس بوده‌ام.

اين هنرمند در ادامه افزود: شعر مولوي با من سازگارتر است. موسيقي سنتي ما 95درصد بر روي اشعار سعدي كار مي‌كند؛ اما فردوسي و مولانا در موسيقي سنتي ما حضور ندارند. احساس كردم شعر مولانا با روح و طرز تفكر من سازگارتر است. با برنامه‌ريزي‌هايي كه در سال‌هاي اخير صورت گرفته است و به مدد تلاش‌هاي مولوي‌پژوهان ايراني، مولانا در سطح جهان شناخته شد. من هم در بخش موسيقي سهم كوچكي داشتم.

شهرام ناظري اظهار كرد: زماني كه كار فوق‌العاده‌اي از من تراوش مي‌كند، لحظه‌ي زيبايي براي من است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha