معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: طرح استانداردسازي اجباري در واحدهاي اقامتي اجرا ميشود امكان بررسي دوباره نرخ هتلها در برخي استانها وجود دارد
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از اجراي طرح استانداردسازي اجباري واحدهاي اقامتي كشور از اول اسفندماه خبر داد.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدشريف ملكزاده در نشست تخصصي نظارت بر اماكن اقامتي كشور كه با حضور معاونان گردشگري سازمانهاي ميراث فرهنگي و گردشگري سراسر كشور و نمايندگاني از ستاد تسهيلات سفرهاي نوروزي تشكيل شده بود، با اعلام استانداردسازي اجباري واحدهاي اقامتي كشور، گفت: استانداردسازي داوطلبانهي هتلها و واحدهاي اقامتي كه از 15 تيرماه امسال آغاز شد و قرار بود، در مدت يك سال و با هزينه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري انجام شود، مورد تاييد رييس سازمان قرار نگرفت.
وي بيان كرد: رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ رحيممشايي ـ نتايج استانداردسازي داوطبانه را خوب ارزيابي نكرده و تاكيد كرده است كه استانداردسازي، داوطلبانه و غير داوطلبانه ندارد. بنابراين براساس تاكيد و بخشنامهي او، استانداردسازي واحدهاي اقامتي از اول اسفندماه در واحدهاي اقامتي كشور اجباري است.
او از تشكيل يك گروه كارشناسي با حضور اعضاي جامعهي هتلداران براي استانداردسازي خبر داد و افزود: شيوهنامهي استانداردسازي و آييننامهي اجرايي آن ابلاغ شده است و تا 10 روز آينده، كارشناسان مربوط به تمام استانها مراجعه ميكنند.
ملكزاده دربارهي نرخگذاري واحدهاي اقامتي نيز اظهار داشت: خوشبختانه شرح وظايف و تكاليف در حوزهي گردشگري ازسوي قانون و برنامههاي اداري بهطور كامل تعيين و تكليف شده است.
وي ادامه داد: مركز امور اصناف كشور در نامهاي به استانها بخشنامهي 14 مهرماه 1386 را مبني بر حذف نرخ ارزي در هتلها تاييد كرده و آنرا قانوني لازمالاجرا دانسته است.
او به ابلاغ نرخ هتلها در 29 استان كشور بهجز استان تهران اشاره كرد و گفت: وزارت بازرگاني در نامهاي، نرخگذاري را از وظايف اصلي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام كرده است. بنابراين موضوع نرخگذاري هتلها و متولي آن حل شده است.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همچنين به ديدار تعدادي از نمايندگان جامعهي هتلداران با رييس سازمان در اعتراض به برخي نرخگذاريها اشاره و بيان كرد: براساس تاكيد رييس سازمان، نرخهاي تعيينشده همچنان به قوت خود باقي هستند، اما امكان ارايهي نظرات كارشناسيشده و بررسي دوبارهي نرخهاي برخي از استانها با تاكيد كارشناسان وجود دارد.
وي با اشاره به برگزاري همايش سفركارت ملي براي ارايهي بيش از دو ميليون سفركارت به دستگاههاي متقاضي، گفت: سفركارت ملي از جمله اقدامات مثبت و خاص در حوزهي توسعهي سفرهاي داخلي بود كه خوشبختانه با استقبال دستگاههاي دولتي نيز روبهرو شد.
او به اختصاص برخي تخفيفها ازسوي دستاندركاران حمل و نقل به دارندگان سفركارت ملي اشاره كرد و افزود: تخفيف 50 درصدي بازديد از موزهها و تخفيف 10 تا 15 درصدي برخي از تورها و شركتهاي هواپيمايي به دارندگان سفركارت ملي تعلق گرفته است كه اميدواريم با مذاكرهي هرچه بيشتر با ديگر دستاندركاران صنعت گردشگري، بويژه در حوزهي حمل و نقل ريلي، هوايي و جادهيي، تخفيف بيشتري را براي متقاضيان بتوانيم دريافت كنيم.
ملكزاده با بيان اينكه 160 آژانس مسافرتي بهعنوان مجري سفرهاي ارزانقيمت معرفي شدهاند، ادامه داد: سفرهاي ارزانقيمت از ديگر برنامههاي قابل توجه در حوزهي گردشگري است كه با هدف توزيع مناسب سفر و فرهنگسازي در عرصهي گردشگري اجرا شد. اميدواريم براساس آييننامهها و اهداف تعيينشده، مجريان بيشتري را براي اين سفرها بتوانيم فعال كنيم.
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دربارهي ستاد تسهيلات سفرهاي نوروزي نيز اظهار كرد: تمام دستگاههاي اجرايي و دولتي در اين ستاد به همكاري با سازمان ميپردازند و خدمات لازم را به گردشگران و مسافران نوروزي ارايه ميكنند.
وي اعلام كرد: رييس پليس راهنمايي و رانندگي ـ سردار رويانيان ـ بهعنوان معاونت ترافيك و حمل و نقل ستاد نوروزي، معاون امنيتي ناجا ـ سردار اشتري ـ به سمت معاون امنيتي دانشگاهي اين ستاد، معاون فوريتهاي اورژانسي و بهداشتي ـ دكتر حسني ـ بهعنوان معاون بهداشت و درمان، احمديمقدم بهعنوان معاون هماهنگي و پشتيباني و دكتر جهانيان بهعنوان معاونت عمومي ستاد كل تسهيلات سفرهاي نوروزي ازسوي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري منصوب شدهاند.
او به ابلاغ وزارت كشور براي رياست ستاد تسهيلات سفرهاي نوروزي استانها ازسوي استانداران اشاره كرد و افزود: رؤساي سازمانهاي استاني ميراث فرهنگي و گردشگري بهعنوان دبير ستاد تسهيلات نوروزي استانها فعاليت ميكنند.
به گفتهي ملكزاده، در تفاهمي با شهرداران شهرهاي مختلف، امكان استفاده از ظرفيتهاي اين مراكز براي اطلاعرساني، بازاريابي و تبليغات رايگان نوروزي در سطح شهرها فراهم شده است.
وي با بيان اينكه اين تفاهمنامه با 10 شهردار تاكنون امضا شده است، گفت: برگزاري يك همايش ملي در سال آينده و معرفي جاذبههاي گردشگري و تاريخي استانها از جمله ديگر مفاد مطرحشده در تفاهمنامههاي يادشدهاند.
او توضيح داد: از تمام ظرفيتها و پتانسيلهاي دستگاههاي دولتي بايد براي توسعهي گردشگري و خدماتدهي به گردشگران استفاده شود كه اين امر، مستلزم تعامل و هماهنگي هرچه بيشتر مديران و معاونان گردشگري سازمانهاي استاني با مديران دولتي ديگر دستگاههاست.
به گزارش ايسنا، اكبر فرهيخته ـ مدير كل امور مراكز، خدمات و استانداردسازي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ كه بهعنوان معاون نظارت و ارزيابي عملكرد در ستاد كل تسهيلات سفرهاي نوروزي منصوب شده است، به اعمال نظارتها در سه سطح استاني، منطقهيي و ملي اشاره كرد و گفت: ملاك و معيار ما براي نظارت، آييننامههاي تدوينشده و ضوابط اجرايي است.
وي بر تعامل و هماهنگي هرچه بيشتر بين سازمانهاي ميراث فرهنگي و گردشگري و بخش خصوصي تاكيد كرد و ادامه داد: بر امور مراكز اقامتي، خدماتي، مؤسسهها و دفاتر خدمات مسافرتي و حتا مواردي كه در آييننامه به آنها اشاره نشده است، اما جزو حوزهي گردشگري محسوب ميشوند، نظارت عام صورت ميگيرد.
فرهيخته اضافه كرد: معاونان گردشگري در استانها بهعنوان مسؤولان نظارتي در ستادهاي تسهيلات سفرهاي نوروزي فعاليت ميكنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات