• چهارشنبه / ۲۴ بهمن ۱۳۸۶ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8611-13655

پس از چهار سال، دوسالانه‌ي نقاشي معاصر ايران هفت دوره‌ شد

پس از چهار سال،
دوسالانه‌ي نقاشي معاصر ايران هفت دوره‌ شد

هفتمين دوسالانه‌ي نقاشي معاصر ايران، نگارخانه‌هاي مجموعه‌ي صبا را دربر گرفت.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مراسم گشايش اين دوسالانه كه عصر روز گذشته برگزار شد، حياط صبا مملو از هنرمندان نقاش، دانشجويان و برخي مسوولان فرهنگي كشور شده بود كه براي بار دوم در يك روز، گردهم جمع شده بودند و همزمان عوامل اجرايي، آخرين ميخ‌ها را بر ديوار محكم مي‌كردند.

احمد اسفندياري، قديمي‌ترين هنرمند نقاش مدرنيست ايران، با قامتي خميده و دستاني لرزان، قيچي آغاز دوسالانه را به‌كار گفت و چراغ دوسالانه‌اي را كه به چهارسالگي رسيده بود، روشن كرد.

در اين نمايشگاه 500 اثر از 430 هنرمند ديوارهاي گالري‌هاي صبا را دربر گرفته و 30 هنرمند هم عنوان ميهمان دوسالانه‌ي هفتم را دارند.

حبيب‌الله صادقي - سرپرست موزه هنرهاي معاصر تهران - در سخناني از هنرمندان و كساني ‌كه پي‌گير رساندن پرنده هفتمين دوسالانه‌ي نقاشي به آشيانه بودند، تشكر به به هفت نمايشگاه و دوسالانه‌اي كه در رشته‌هاي گوناگون تجسمي ظرف يك‌سال‌ونيم گذشته برگزار شده است، اشاره كرد.

از اين پس به‌موقع!

وي افزود: دوسالانه‌هاي ملي را كه يك‌ دوره پس از نخوت و تعطيلي برگزار كرديم دفتر دوران برگزاري‌ها آمادگي جدي دارد تا از اين پس همه اين دوسالانه‌ها به‌موقع برگزار شود.

وي در ادامه خاطرنشان كرد: جا دارد كه در آغاز سي‌امين سالگرد پرشكوه و سرفرازانه مردم با ايمان و فرهنگي و عزت‌خواه ايران، كه شما حافظان معرف بصري اين مردم و ملت با فرهنگ و با فضيلت ايران هستيد، با تلاش و محبت و عشق و بردباري، بر بام باسمه و رنگ، تنبور عشق و شيدايي را بنوازيد و زورق كاوش‌گر خود را بر درياي پرتلاطم و طوفاني تاريخ معاصر به‌درستي و هوشمندانه هدايت كرده و هنر زيبا، ناب و حيات‌بخش معنوي و معرفتي اين ملت و فرهنگ را به تشنگان هنر زيبا، ناب و اصيل جهاني نمايش دهيد.

صادقي اعلام كرد كه اين نمايشگاه به نام و ياد هنرمندان پيشكسوت و بزرگي چون استادان ضيا‌پور، قندريز، اصغر محمدي، سهراب سپهري، ماركو گريگوريان،‌ حسين كاظمي، فرامرز پيلارام،‌ يكتايي، مام‌بيگي، روح‌بخش، شهبق، اسپهبد، اسماعيل‌زاده، ايرج كريم‌خان‌زند و زنده‌ياد تازه گذشته ژازه طباطبايي برگزار مي‌شود.

به گفته‌ي او، در اين نمايشگاه مجموعه آثاري با همت نقاشان تراز اول كشور با عنوان حمايت از ملت مظلوم فلسطين و دليرمردان پيروز حزب‌الله لبنان با موضوع هنر مقاومت به نمايش درآمده و محورهاي ارزشي و اصلي نمايشگاه هم "ايران سرزمين مهر"، "رابطه تاريكي و روشنايي" و "بخش آزاد" است.

با دست ‌خالي كار كردم

سپس حبيب‌الله آيت‌اللهي - دبير هفتمين دوسالانه‌ي نقاشي معاصر ايران - گفت: اين دوسالانه يك‌سال‌و‌نيم به تأخير افتاد و ما از مسوولان خواستيم كه برگزاري آن را به ما بسپارند و آن‌ها هم موافقت‌شان را شش ماه پيش به ما ابلاغ كردند.

وي تأكيد كرد: ما با دست خالي كار كرديم و كساني كه بايد ما را حمايت مي‌كردند اين كار را نكردند تا اين دوسالانه با همت شما هنرمندان و دفتر هنرهاي تجسمي و همكاري زارع و صادقي برگزار شود.

او از كارهاي ارايه‌شده به دبيرخانه گفت و تصريح كرد: همه داوران متفق‌القول بر اين باورند كه هنرمندان جوان ما حتا از هنرمندان و استاداني كه در غرب صاحب‌نام هستند، بهتر بوده‌اند و حتا كارهايي را كه مجبور بوديم كنار بگذاريم كارهايي بهتر از هنرمندان كشورهاي همسايه ايران به‌شمار مي‌رفتند.

آيت‌اللهي از قول يك هنرمند غربي گفت: انقلابي كه در همه شئون هنرهاي تجسمي در فرانسه در قرن بيستم به وجود آمد در قرن شانزدهم در ايران به وجود آمده بود و همچنين از يكي از مجله‌هاي پرفروش غرب عنوان كرد، اگر تمام نقاط جهان را جست‌وجو كنيد ضرب‌شست هنرمندان ايران را در آن‌جا مي‌يابيد.

 

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha