• چهارشنبه / ۲۱ آذر ۱۳۸۶ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8609-12457
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نيمي‌از جايزه‌ها را ايران برد بقيه‌اش را همه‌ي دنيا؛ هشتمين دوسالانه‌ي كاريكاتور تهران برگزيدگانش را شناخت

نيمي‌از جايزه‌ها را ايران برد بقيه‌اش را همه‌ي دنيا؛ 
هشتمين دوسالانه‌ي كاريكاتور تهران برگزيدگانش را شناخت

/تكرار/

با معرفي برگزيدگان هشتمين دوسالانه بين‌المللي كاريكاتور تهران، حدود نيمي از جايزه‌ها به كاريكاتوريست‌هاي ايراني رسيد.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عصر روز سه‌شنبه، مراسمي در محل موزه‌ي هنرهاي معاصر تهران برپا شد كه از ميان 505 اثر منتخب نمايشگاهي از 67 كشور جهان در نمايشگاه دوسالانه هشتم، برترين‌هاي هر بخش معرفي شدند.

در اين مراسم كه توسط عليرضا خمسه با اجرايي طنز همراه بود، ‌اعلام شد، در بخش موضوعي - پول - جايزه بزرگ به "جيت كوئستانا" از اندونزي اختصاص يافت، به‌همين ترتيب جايزه ‌اول به "الساندرو گاتو" از ايتاليا، جايزه‌ي دوم به "سيران جفرلي" از آذربايجان و جايزه‌ي سوم به "حميد بهرامي" از ايران تعلق گرفت.

در بخش "آزاد" هم جايزه اول به "دي دي سو" از اندونزي، جايزه‌ي دوم به "ميكيو ناكاهارا" از ژاپن و جايزه‌ي سوم به "كي كوچي" از ژاپن اختصاص يافت.

اما در بخش "كميك استريپ"، جايزه‌ي اول تا سوم به‌ترتيب به "بهمن عبدي"، "مهدي علي‌بيگي" و "ابوالفضل محترمي" از ايران رسيد.

همچنين در بخش "چهره"، جايزه اول و دوم به بزرگمهر حسين‌پور و آرش فرخي از ايران و جايزه سوم به فيگورا تورسيوس از اسپانيا اختصاص يافت.

جايزه ويژه "پاواراتي" هم به شيوا زمانفر - كاريكاتوريست ايراني - رسيد.

همچنين هيات داوران در هر بخش يك برگزيده انتخاب كردند كه جايزه آن‌ها از سوي حامي مالي اين دوسالانه، در بخش موضوعي به ميخائيل كونتوريس از يونان، بخش آزاد، زنگ ژي دانگ از چين، بخش چهره، محمدرضا دوست‌محمدي از ايران و بخش كميك استريپ، علي رادمند از ايران اهدا شد.

مركز هنرهاي تجسمي حوزه هنري نيز جايزه ويژه خود را در بخش موضوعي به الساندرو گاتو از ايتاليا اهدا كرد.

همچنين هيات داوران فرهنگستان داور بر اساس توجه اين فرهنگستان به روابط انساني و معنويت فرهنگ و هنر و ماهيت اخلاقي در بخش آزاد اثر "دالسيو ماچادو" از برزيل را به‌خاطر هوشمندي، خلاقيت و درك روابط انساني در مقابل نظام سرمايه‌داري را مورد تقدير قرار داد.

مبلغ جايزه بزرگ اين دوره از دوسالانه كاريكاتور 8000 دلار بود؛ جايزه اول 2000 دلار، جايزه دوم 1500 دلار و جايزه سوم 1000 دلار در نظر گرفته شده بود.

دبير دوسالانه اظهار كرد: كاريكاتور اينك حركتي به سوي جهاني شدن دارد، جهاني شدن مفاهيمي كه مخاطبان بي‌شماري دارند. مخاطباني كه نيازي به يادگيري زبان‌هاي همديگر احساس نمي‌كنند. زيرا اين زبان زبان مليت نيست، بلكه زبان انديشه انساني است.

مسعود شجاعي طباطبايي تصريح كرد، كاريكاتور در آغاز بدون ادعا بود و موقعيتي همچون چاشني داشت، اما اغراق نيست اگر بگوييم با خلق و ايجاد نقش‌هاي بسيار كليدي و حساس در عرصه‌ي بين‌الملل، از پيشروان بدون رقيب انواع تصوير شد. بي‌شك كاريكاتورهاي نمايشگاهي بيش از انواع ديگر آن توانست جايي براي خود در رسانه‌هاي تصويري داشته باشد.

او گفت: دوسالانه بين‌المللي كاريكاتور تهران در طي هفت دوره برگزاري منظم و موثر خود هم اكنون هشتمين دوره را پشت سر مي‌گذارد و توانسته است به موقعيت‌هاي ويژه‌اي دست يابد كه پيش از اين چنين انتظاري متصور نبود. حضور هنرمنداني از 84 كشور دنيا خود شاهدي بر اين مدعاست.

در ادامه غلامعلي لطيفي در باره‌ي بهمن عبدي و محمدرفيع ضيايي - دو هنرمند باسابقه‌ي كاريكاتور ايران - عنوان كرد: همه مي‌دانند كه ضيايي و عبدي از بهترين كاريكاتوريست‌ها هستند كه در استحكام قلم، شيريني طنز و سهولت ارتباط تصويري با مخاطب هر دو مثل هستند و به اوج حرفه‌يي خود رسيده‌اند.

وي در ادامه افزود: ضيايي و عبدي هر كدام تفاوت‌هايي با ديگري دارند و هر يك سبك و سياق خود را دارند. ضيايي از حال و هواي خيالي و فانتزي و تكنيك هاشور استفاده مي‌كند و در اين كار تواناست؛ عبدي هم خطوط و تصاوير را به خط بيان مي‌كند كه اين يكي از مشكل‌ترين شيوه‌هاي كاريكاتور است كه عبدي در اين كار مهارت لازم را دارد.

لطيفي ابراز كرد: ضيايي و عبدي در كارشان و تفكرشان با هم متفاوتند و هر كدام طنز را به طريقي بيان مي‌كنند. طنز ضيايي مخفي است در حالي كه طنز عبدي ملموس و سريع‌الانتقال است.

وي در پايان ضيايي و عبدي را از ستون‌هاي امروز كاريكاتور ما در اين عرصه دانست.

بهمن عبدي هم عنوان كرد، از زماني كه اولين شماره‌ي مجله‌ي كاريكاتور به دستم رسيد و با اسامي و غول‌هاي كاريكاتور ايران آشنا شدم، 39 سال مي‌گذرد. اين آثار در من ايجاد انگيزه كردند و به اين‌گونه شد كه به سوي كاريكاتور رفتم. به همين ترتيب جوانان حرفه‌اي امروز ما هستند كه باعث مي‌شوند عده‌اي از آنها تاثير بگيرند و به سمت اين هنر كشيده شوند.

در ادامه محمدرفيع ضيايي گفت: فكر مي‌كنم همين كه كنار اسطوره‌هاي كاريكاتور ايران هستم اوج پيشرفت من است و به خودم افتخار مي‌كنم.

وي گفت: جا دارد براي كاريكاتوريست‌هايي كه در ايران زندگي مي‌كنند يك جايگاه كاري را هم در جامعه قائل باشيم چرا كه در كشور ما كاريكاتور به عنوان شعل حساب نمي‌شود.

به گزارش ايسنا، لوح تقدير و يك سفر حج عمره از سوي فرهنگستان هنر به بهمن عبدي و محمدرفيع ضيايي اهدا شد.

در ادامه مراسم محمدحسين ايماني خوشخو با بيان اينكه سال به سال شاهد شكوفايي هر چه بيشتر كاريكاتور تهران هستيم، اظهار كرد: حضور چهره‌هاي جوان از ويژگي‌هاي برجسته دوسالانه كاريكاتور است. كاش در ديگر جشنواره‌هاي هنري اين جايگاه خوب جوانان را مي‌ديديم.

معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: ويژگي هنر كاريكاتور اين است كه به‌عنوان حلقه‌ي اتصالي بين مردم ما و ايده‌هاي مطرح كشور ما با ديگر كشورها شده است.

وي در پايان متذكر شد: وزارت فرهنگ مفتخر است كه زمينه‌هاي مختلفي را در جهت توسعه اين هنر فراهم مي‌كند.

در ادامه‌ي اين مراسم، جواد عليزاده - عضو هيات داوران - بيانيه‌ي هيات داوران دوسالانه كاريكاتور بين‌المللي تهران را خواند.

نمايشگاه دوسالانه‌ي كاريكاتور تهران تا فردا در مجموعه‌ي صباي فرهنگستان هنر برپاست.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha