نخستين نمايشگاه عكس خبري سوره با معرفي برترينهاي مسابقه، شامگاه گذشته در تهران آغاز شد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم، جايزهي ويژهي سعيد جانبزرگي بهخاطر بهترين مجموعه عكس به اشرف سادات طباطبايي تعلق گرفت.
همچنين مهدي قاسمي - عكاس خبرگزاري دانشجويان ايران-، مصطفي حقگو و حسين فاطمي، بهترتيب نفرات اول تا سوم بخش تكعكس خبري معرفي شدند.
مسابقه سوره را بينالمللي ميكنيم
در اين مراسم كه در تالار انديشهي حوزهي هنري برگزار ميشد، رسول اوليازاده، مدير خانه عكاسان ايران، در سخناني اظهار كرد: اين سومين مراسمي است كه براي يادبود عكاسان شهيد C-130 برگزار ميكنيم. در دومين يادبود، قول راهاندازي خبرگزاري عكس را در خانهي عكاسان دادم، تا از اين طريق حقوق مادي و معنوي عكاسان محفوظ بماند.
وي افزود: امسال در كنار راهاندازي خبرگزاري عكس، اولين مسابقه عكس خبري را برگزار كرديم. طي برگزاري چند دوره از اين مسابقه تلاش ميكنيم تا بهصورت بينالمللي برگزار شود.
بيانيهي خانه عكاسان
در ادامه اين مراسم، محمد قدمعلي، مدير مسابقات و جشنوارههاي خانه عكاسان ايران – بيانيه خانهي عكاسان ايران را خواند.
او گفت: نزديك به هشت سال است كه موجي تازه در عكاسي خبري ايران شكل گرفته است. موجي كه بيش از هر چيز بهدليل پيدايش سختافزار جديد و فضاي ايران است. ظهور پديده ديجيتال و اينترنت از يكسو و تعبير افكار سياسي در سال 76 و به طبع آن شكلگيري خبرگزاريها، رسانههاي خبري و نشريات ازسوي ديگر نياز خبري را چندين برابر كرده است.
او در ادامه عنوان كرد، بهرغم گذشت چند سال از اين رويداد و با گذشت زمان بيشتر از پيدايش عكاسي آكادميك در ايران، همچنان منبع فارسي عكس خبري در ايران هر چند يكسويه، وجود ندارد. در اين احوال برگزاري نخستين مسابقه عكس سوره فارغ از مشكلات برگزاري يك مسابقه عكس به شكل درست با مشكلاتي اين چنين نيز مواجه بود.
وي افزود: از 153 شركت كننده اين مسابقه، افزون بر 30 عكاس مقررات اوليه را رعايت نكرده بودند و مشكلات زيادي را براي دبيرخانه به وجود آورده بودند. با تلاش دبيرخانه، هيچكدام از 153 شركتكننده اين مسابقه با محوريت 10 اثر محروم از داوري، هيات داوران نشدند. در اين راستا تلاش داريم بروشور فراخوان دومين مسابقه عكس خبري سوره را پيش از پايان سالجاري منتشر كنيم، تا با در اختيار گذاشتن زمان مناسب براي عكاسان خبري، مباني مورد پذيرش مسابقه براي داوران و شركت كنندگان صريح و روشن باشد.
عكاسان ايران جمع شدهاند تا از خودشان تقدير كنند!
حسن سربخشيان - دبير نخستين مسابقه عكس خبري سوره -، هم گفت: باعث تاسف است كه ما بهدنبال يك مناسبت اين چنيني از عكاسان خبري تجليل كنيم. ضروري است تعارفهاي معمول عكاسي خبري را كه ميگويند عكاسي ايران در جهان با عكاسي خبري شروع شد، را بايد كنار بگذاريم و براي شناساندن عكاسي خبري تلاشي مستمر داشته باشيم.
وي عنوان كرد: در اين مراسم تعدادي از عكاسان ايران جمع شدهاند تا از خودشان تقدير كنند كه اين مساله مربوط به وضعيت بد فرهنگي جامعه ماست. ضرورت دارد حرفهييتر شويم و اين مسابقات را در حد استانداردهاي بينالمللي برگزار كنيم. اميدوارم نمايشگاه بيستم، با هر عنواني در آينده برگزار شود.
حاصل هشت ساعت داوري
در ادامه مراسم حسين قندي - مدرس ارتباطات -، بهعنوان يكي از داوران نخستين مسابقه عكس خبري سوره متذكر شد: عكس ما را به حقيقت و رويا ميتواند برساند. ميتواند ما را به سر هر صحنهاي ببرد. عكسيهايي كه اگر نبودند بهسختي ميتوان تصور كرد با وجود رسانههاي ديگر، مطبوعات وجود داشتند. تاكنون اين پديده عامل ماندگاري مطبوعات شده است. عكس خبري ميتواند آنها را مجذوب كند.
او اضافه كرد: داوران در زماني حدود هشت ساعت به نظارت و داوري پرداختند. با توجه به اين كه عنصر حركت در اين گونه عكس بيشتر است لازم است عكاسان با نگاهي به حركت، تعمل و تعمق عكس را بالا ببرنند.
قندي تاكيد كرد: در بخش گزارش تصويري عكاسان ميتوانند توجه بيشتري نشان دهند تا ارتباط آنها منسجمتر شود.
انتهاي پيام
نظرات