/نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها/ مدير مسوول روزنامهي اعتماد در غرفهي ايسنا: نقش دولت در ايجاد فضاي امن و كمك به دوام رسانه بسيار موثر است
دسترسي راحتتر به مكان نمايشگاه، حضور رسانههاي خارجي در آن و برگزاري مستقل نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها از جمله محاسن نمايشگاه امسال و تبليغ نامناسب و ناكافي و جداكردن برخي نشريات با عنوان موسسهي مطبوعاتي از سايرين نيز از جمله معايب آن است.
الياس حضرتي - مديرمسوول روزنامهي اعتماد - با حضور در غرفهي خبرگزاري دانشجويان ايران در چهاردهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها با بيان اين مطلب و با تاكيد بر اين كه رسانههاي داخلي براي داشتن حداقلهايي كه بتوانند رسالت رسانهيي خود را به انجام برسانند، با مشكل مواجهند، اظهار عقيده كرد كه برخي تنگنظريها، كجپنداريها و گاه رسانهها را رقيب دولت فرض كردن به مصيبتي تبديل شده كه خسارتش دامنگير همه شده است.
وي با اشاره به اظهارات برخي مسوولان درباره مطبوعات و احزاب و بيسابقهخواندن اين اظهارات تصريح كرد كه اين امر موجب گله بسياري شده و به زعم وي، اين يعني نگاه فعلي به رسانهها نگاهي همراه با سوءظن است.
او ادامه داد: طبيعي است هر چه كه به انتخابات كه يك حركت سرنوشتساز در كشور است، نزديكتر ميشويم، فرصت بهتري براي رسانهها، جريانها، اشخاص و صاحبنظران براي نقد دولت و ارايهي ايدههاي جديد فراهم است و دولت هم بايد اين انتقادات را با اقبال باز و به عنوان يك هديه بپذيرد؛ در صورتي كه در حال حاضر فضا به گونهاي شده است كه رسانهها، به بيثباتترين مكان و منطقه براي فعاليت و سرمايهگذاري تبديل شدهاند.
اين فعال مطبوعاتي تعطيلي رسانه را بدترين نوع برخورد با آن دانست و تصريح كرد: حتي اگر رسانهاي جرمي نيز مرتكب شده باشد، بايد با مدير مسوول آن برخورد شود نه اين كه با تعطيلي آن تعداد زيادي از افراد و خانوادهها با مشكل روبهرو شوند.
به گفتهي وي نبود امنيت شغلي در حوزهي روزنامهنگاري باعث شده است كه افراد معمولا آن را به عنوان شغل دوم خود انتخاب كنند و در نتيجه حرفهييگرايي در مطبوعات پايين بيايد.
وي خاطرنشان كرد: از آن جا كه بخش اعظمي از فعاليتهاي كشور به ويژه در عرصهي خبررساني در دست بخش دولتي است؛ بنابراين ميتوان گفت كه نقش دولت در ايجاد فضاي امن و كمك به رسانه براي دوام بسيار موثر خواهد بود؛ اما، رسانهها هم ميتوانند با آموزش، انتقال صريح، سريع و روشن پيامها در ايجاد فضاي امن براي خود نقش اساسي ايفا كنند.
حضرتي با اشاره به اين كه رسانهها هميشه و در همه حال بايد در انعكاس وقايع و اتفاقات دقت نظر داشته باشند، اضافه كرد: چند خط قرمز مهم و اساسي بايد تحت عنوان اخلاق رسانهيي توسط رسانهها رعايت شود كه از آن جمله ميتوان به رعايت حيثيت و آبروي انسانها، رعايت مباني ديني و توجه به مصالح و منافع كلي كشور اشاره كرد كه در ايام انتخابات هم با توجه به تنشهاي موجود، رعايت اين موارد مهم به نظر ميرسد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات