حراجي 26 اکتبر شهر لندن نيز شب گذشته بهپايان رسيد و اشياي تاريخي که بخشي از ميراث با ارزش فرهنگي ايران را تشکيل ميدادند، در دستان دلالان آثار تاريخي و هنري در نقاط مختلف جهان قرار گرفتند.
به گزارش بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پس از حراج شدن نقشبرجستهي سر سرباز هخامنشي، شهر لندن شاهد فروش 384 اثر هنري ـ تاريخي از ايران بود. اين آثار به دورههاي مختلف تاريخي مانند قاجار، غزنوي، صفوي و ... متعلق بودند.
کريستي اعلام کرد كه در حراجي شب گذشتهي لندن که با عنوان «آثار هنري اسلامي و هندي» برپا شد، مجموع آثار به قيمت 406 هزار و 425 پوند انگليس فروخته شدند.
برخي از آثار تاريخي ايران كه در حراج روز گذشته بهفروش رفتند، به اين شرحاند:
كتاب عمر خيام شامل رباعيات و ديگر اشعار او؛ اين كتاب به دورهي قاجار متعلق است و تاريخ امضاي آن به ماه شوال سال 1297 هجري قمري ميرسد، نرخ پيشبينيشده براي آن ازسوي کريستي 400 تا 600 پوند بود كه شب گذشته به قيمت 500 پوند فروخته شد.
كتاب منشآت، اثر عبدالله شهابالدين مرواريد كرماني که به قرن شانزدهم ميلادي تعلق دارد و قيمت پيشبينيشده براي آن از 700 تا 1000 پوند انگليس مشخص شده بود و به قيمت 700 پوند بهفروش رسيد.
تحفةالوزرا؛ كتيبهاي فارسي روي كاغذ كه به دورهي قاجار متعلق است، شب گذشته با 250 پوند چوب حراج خورد.
پايهي چراغ برنز از قرن دوازدهم ميلادي كه نرخ اعلامشده براي آن 600 تا 800 پوند انگليس بود، به قيمت 750 پوند فروخته شد.
يک کاشي بزرگ که متعلق به دورهي قاجار كه نرخ پيش بيني شده براي آن 1500 تا 2000 پوند بود، به قيمت 1250 پوند حراج شد.
علاوه بر آثار ذکرشده، تعداد بسياري از آثار با ارزش تاريخي و هنري ايراني، شب گدشته در لندن به دست دلالان افتادند.
سوم آبانماه نيز نقشبرجستهي سر سرباز هخامنشي در حراجي کريستي به قيمت 580 هزار و 500 پوند معادل حدود يك ميليون و 200 هزار دلار فروخته شد و در اختيار مردي ناشناس قرار گرقت که مدعي شده است، قصد دارد اين اثر را به يك مركز اروپايي كه تاريخ، فرهنگ و هنر ايران را اشاعه ميدهد، اهدا کند.
انتهاي پيام
نظرات