بافت قديمي كرمان در محاصرهي آب؛ رطوبت از كف مسجد جامع بالا ميآيد!
سطح آبهاي زيرزميني در بافت قديمي كرمان درحال بالا آمدن است.
معاون حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان كرمان در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب توضيح داد: مشكلي كه اكنون در كرمان وجود دارد، بالا آمدن سطح آبهاي زيرزميني است. بيشتر بناهاي تاريخي مانند مجموعههاي بزرگ و مشهور كرمان كه در سطح ملي شناخته شدهاند، در بافت قديمي كرمان هستند و مجموعهي وكيل و گنجعليخان نيز جزو آنها محسوب ميشوند.
محسن موحدي بيان كرد: در سازههاي تاريخي كه در عمق قرار دارند، مانند آبانبارها و حمامها، آب بهشدت به كف بناها نفوذ كرده است و حتا در بعضي آبانبارها مانند گنجعليخان از پاگردشان آب تراوش ميكند.
او افزود: مهمتر از همه، مسجد جامع كرمان است كه همسنگ با مسجد جامع يزد و سردر آن داراي خصوصيات منحصربهفرد است، ولي با اين حال، آب از كف مسجد بالا ميآيد. اكنون پشت مسجد جامع چاه زدهاند و هرچند وقت يكبار، آب چاه را با تانكر ميكشند، چون اگر اين كار انجام نشود، آب تمام كف مسجد را فرا ميگيرد و اين كار بهشكل مرتب ادامه دارد.
وي بيان كرد: مشكل آبهاي زيرزميني در بافت قديم كرمان مشكلي نيست كه ميراث فرهنگي بهتنهايي آنرا بتواند حل كند. اين كار به عزمي ملي و هماهنگي و همكاري همهي ارگانهاي مربوط نياز دارد.
معاون حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان كرمان با اشاره به اينكه بخشي از اين مشكل به قناتهايي كه در بافت قديم وجود دارند، مربوط ميشود، گفت: مقبرهي مشتاقيه در كرمان يكي از بناهايي است كه بهدليل وجود قناتهايي كه مسدود شده و آبهايي در آن باقي ماندهاند، دچار مشكل شده است، زيرا باقي ماندن آب در اين قناتها سبب ايجاد رطوبت ميشود كه براي رفع آن، عمليات مقاومسازي در آنها انجام شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات