هاشم اكبرياني: جايزههاي شعر در بهبود وضعيت شعر مؤثرند
هاشم اكبرياني گفت: برگزاري جايزههاي شعر، حتا به تعداد اندك، در بهبود بخشيدن به وضعيت شعر مؤثر است.
دبير جايزهي شعر خبرنگاران در گفتوگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: ممكن است عدهاي اعتقاد داشته باشند كه اين جشنوارهها از محتواي كمي برخوردارند و يا داوري آنها ضعيف است؛ اما همهي اينها دلايلي غيرقابل توجيهاند.
او با بيان اينكه تعداد اين جايزهها به هر اندازهاي كه باشد، هيچ ايرادي ندارد، گفت: بايد اجازه داد تا هر گروه و جريان فكري جايزههاي خود را برگزار و برگزيدگان مورد نظر خود را اعلام كند.
اكبرياني دربارهي حمايتهاي دولتي از اين جايزهها، گفت: چون دولت نهادي عمومي است و به همهي مردم تعلق دارد، حمايتهاي آن نيز بايد از همهي جايگاههاي شعري باشد.
او در ادامه اظهار كرد: هر جريان شعري داراي ويژگيهاي خاص خود است، كه هر كدام از اين جريانها ميتوانند خواستهاي خود را از طريق برگزاري جوايز برآورده كنند؛ بنابراين برگزاري اين جوايز در هر جريان شعري ميتواند به آن جريان كمك بسياري كند.
او با اشاره به خردهگيري برخي افراد از اينكه اين جوايز شعرهاي غيرشاعرانه و يا شعرهايي را كه جنبهي تخصصي ندارند، ترويج ميدهند، بيان كرد: بايد اجازه داد حتا عامهي مردم نيز جريانهاي شعري مورد نظر خود را انتخاب كنند و به آنها جايزه دهند.
اين شاعر همچنين بر اينكه مشكلات و ضعفهاي اين جايزهها از درون اين جريانهاي فكري نيست، تأكيد و تصريح كرد: مشكلات مالي و همچنين مسائل مربوط به داوري اين جايزهها مسائلي هستند كه از عوامل بيروني ناشي ميشوند.
اكبرياني افزود: ضعفهايي كه در داوري وجود دارند، بهعلت بسياري از مسائل مالي هستند، كه داوران با آنها روبهرو هستند؛ چرا كه بسياري از داوران براي حل مشكلات مالي ناچارند كارهاي مختلفي انجام دهند و در كنار اين كارها نيز به امر رايگاني چون داوري بپردازند و در اين حالت است كه داوري دقت لازم را نخواهد داشت.
او در ادامه عنوان كرد: اگر جايزهي شعري از نظر مالي داراي امتيازاتي باشد، داوران ميتوانند از دغدغههاي فكري خود كم كنند و تنها به مسألهي داوري بپردازند.
هاشم اكبرياني با تأكيد بر اينكه اعتقاد به فراگروهي بودن جايزههاي شعري بسيار غلط است، اظهار كرد: هر داور و هر جريان شعرياي به معيارها و شاخصهاي خاص گرايش دارد و با همان معيارها و شاخصها به سراغ گزينش آثار ميرود؛ بنابراين نبايد انتظار داشت جريانهاي شعري فراگروهي عمل كنند؛ بلكه بايد اجازه داد تا هر جرياني در حوزهي علايق خود، آثار برگزيده خود را انتخاب كند.
او برگزاري جايزههاي ادبي را در حوزهي داستان نسبت به شعر، فراگيرتر دانست و افزود: در عرصهي داستاننويسي جايزههاي مستقل بسياري داشتهايم و طبيعتا در عرصهي داستان موفقيت در جوايز ادبي بيشتر بوده؛ اما در كل هر جايزهاي در حوزهي خود تأثيرگذار است.
اكبرياني در پايان اظهار كرد: اگر يك جايزه در سطح وسيعي برگزار شود و از امكانات دولتي نيز برخوردار باشد، اما نتواند با جامعهي خود ارتباط برقرار كند، تأثيرگذار نخواهد بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات