• شنبه / ۳۱ شهریور ۱۳۸۶ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8606-17407
  • خبرنگار : 71091

سينماي ايران در بهار و تابستاني كه گذشت

سينماي ايران در بهار و تابستاني كه گذشت

سينماي ايران در سه‌ ماهه‌ي سال 86 با معضل قاچاق فيلم دست‌و پنجه نرم ‌كرد و اين معضل آنقدر فراگير شد كه اهالي سينما در اواخر خرداد ماه در موزه‌ي سينما گردهم آمدند تا بي‌سابقه‌ترين گردهمايي را در تاريخ سينماي ايران ثبت كنند و سه ماهه‌ي دوم سال با فروكش كردن بحث قاچاق فيلم، با خبرهايي مربوط به جشن سينما، اختلافات صنفي بر سر موضوع تهيه‌كنندگي در سينماي ايران، استعفا سه مدير فرهنگي، مستند اليوراستون ، مصدوميت پگاه آهنگراني، مصطفي كرمي و بازتابهاي تعويق اكران سنتوري و ... سپري شد.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با سپري شدن شش ماهه‌ي اول سال 86، سينماي ايران را در بهار و تابستاني كه گذشت مرور مي‌كنيم.

خبر رسيد: فدراسيون تهيه‌كنندگان تشكيل مي‌شود

خبر آمد: موافق هستيم، مخالف هستيم

سرانجام در مرداد ماه فدراسيون تهيه‌كنندگان و توزيع‌كنندگان سينماي ايران به عنوان تنها صنف قانوني و رسمي در اين حوزه تشكيل شد و خانه سينما و اداره‌ي ارزشيابي و نظارت بر سينماي حرفه‌اي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي طي بيانيه‌ي مشتركي رسميت اين تشكل صنفي را اعلام كردند.

با اعلام اين فدراسيون بحث‌ها و گفت‌و گوها و اختلافاتي كه ريشه در گذشته‌ها داشت سر باز كرد. كانون تهيه‌كنندگان و مجمع فيلم‌سازان اعضا خود را براي تشكيل فدراسيون به وزارت ارشاد معرفي كردند، اما اتحاديه‌ي تهيه‌كنندگان كه روند اين فدراسيون را غير قانوني مي‌دانست، اعضا خود را معرفي نكرد.

و طي دو ماه گذشته مرتضي شايسته رييس اتحاديه‌ي تهيه‌كنندگان و توزيع فيلم ايران نسبت به انجام مناظره با مديركل اداره‌ي نظارت و ارزشيابي معاونت سينمايي اعلام آمادگي كرد.

مرتضي شايسته با دعوت از محمود اربابي براي حضور در جلسه‌اي براي مناظره گفت: ايشان در هر كجا كه آمادگي داشته باشند، من قبول خواهم كرد تا درباره‌ي اين قضايا و عملكرد و حركاتشان در ضعيف كردن بخش خصوصي و ناامن شدن فعاليت در سينماي ايران با ارايه‌ي مستندات و مدارك مناظره داشته باشم.

مجيد شاه حسيني آمد؛ عليرضا رضاداد رفت

دکتر مجيد شاه‌حسيني به‌عنوان مديرعامل بنياد سينمايي فارابي انتخاب شد.

مجيد شاه حسيني مديرعامل جديد فارابي در مراسم معارفه‌اش يافتن مخاطبين جهاني براي سينماي ايران را از مهم‌ترين برنامه‌هايش برشمرد و گفت: بايد انديشيد كه اين سينماي ملي را چگونه مي‌توان بين‌المللي كرد؟ ظهور و بروز فيلم‌هاي ما تاكنون در حد جشنواره بين‌المللي بوده كه اين حد كافي نيست و بايد اكران فيلم‌هاي ايراني را در جهان در دستور كار قرار دهيم.

وي افزود: ببينيم شان ايراني و ايراني چيست و چگونه تصويري را قرار است، در آينه چشم جهانيان ارايه كنيم و اميدواريم قطار سينماي ايران به كشتي اقيانوس پيمايي تبديل شود، كه همه سرنشينان سينما داخل آن نشسته باشند.

كامران شيردل به آمريكا نرفت

كامران شيردل ـ كارگردان سينماي مستند ايران ـ با انتشار نامه‌اي خطاب به برگزاركنندگان برنامه‌ي بزرگداشت و نمايش آثارش در آمريكا، اعلام كرد كه به اين كشور، سفر نخواهد كرد.

شيردل خطاب به برگزاركنندگان برنامه يادشده در بخشي از نامه‌اش با اشاره به ويژگي‌هاي مثبت نمايش آثارش در كشوري همچون آمريكا، به‌عنوان فيلمسازي داراي نقطه نظرهاي مشخص در مورد سياست‌هاي دولت آمريکا و نيز فيلمسازي كه آثارش سالها فرصت ديده شدن نداشته‌اند، آورده است: اگر قرار بر اين باشد ـ و طبعا قرار من با خودم همواره بر اين مدار بوده است ـ تا شرايط و روند سياست بازي و سياست‌گذاري رايج امروز را در جهان‌مد نظر آوريم و بويژه تاکيد و نگاه موکد خود را معطوف به بحران‌ها، درگيري‌ها و جنگ‌هاي آغاز شده و ادامه يافته توسط دولت آمريکا ساخته و آنها را مورد دقت و تحليل قرار دهيم، متوجه مي‌شويم که کل اين رويداد، يعني برنامه‌ي هنري و نمايش فيلم و برگزاري بزرگداشت و قس عليهذا را بايد در چارچوبي کلان‌تر، فراگيرتر و گسترده‌تر بررسي کرد و در قبال آن تصميمي درخور و عاجل اتخاذ نمود، خصوصا که مکان و جغرافياي اين «جشنواره» خاک آمريکاست.»

 هشدار: انيميشن رستم و سهراب عربي شد

در پنجاهمين سالگرد تولد انيميشن در ايران، هيات مديره‌ي آسيفاي ايران با نقش "ملانصرالدين" و "بز دونده" تنديس و لوح تقديري را به "اسفنديار احمديه" 79 ساله ـ آغازكننده‌ي انيميشن در ايران ـ اهدا كردند.

احمديه در اين ديدار با گلايه از فروش راش‌هاي انيميشن "رستم و سهراب" به كشور عربستان گفت: اين انيميشن 90 دقيقه‌اي كه بيش از 5 سال بر روي آن كار كردم با مونتاژ ديگري كه داستان آن به طور كامل تغيير كرده است به عربي دوبله شده و در 45 دقيقه بر روي سي‌دي بنام "سواران عدالت" با قيمت 500 تومان در عربستان عرضه مي‌شود كه يكي از اين نسخه‌ها را از آنجا براي من آورده‌اند.

انيميشن "رستم و سهراب" از سال 76 تا 81 در مركز انيمشن‌سازي صبا ساخت آن به‌طول انجاميد و تا امروز در ايران به نمايش درنيامده است.

اربابي:

سنتوري براي مراقبت از سينما اكران نشد

پس از اعتراضاتي كه از سوي برخي كارگردان تهيه‌كنندگان نسبت به عملكرد شوراي صنفي نمايش وجود داشت، محمود اربابي مدير كل اداره نظارت و ارزشيابي معاونت سينمايي ارشاد در نشست رسانه‌اي در وزارت ارشاد حضور پيدا كرد و درباره ابلاغ آيين‌نامه شوراي صنفي نمايش كه قرار بود از اوايل امسال اجرايي شود، با ذكر دلايلي گفت: همان آيين‌نامه سال قبل اجرايي شده است.

اربابي در بخش ديگري از اين نشست درباره اكران فيلم‌هاي "سنتوري" و "به رنگ ارغوان" گفت: توضيحاتي كه آقاي وزير درباره‌ي "سنتوري" دادند، كاملا قانع كننده است. من وظايف خودم را انجام مي‌دهم و مافوق من هم وظيفه خودش را انجام مي‌دهد و اين اقتدار وزارت را نشان مي‌دهد.

وي ادامه داد: اكران اين فيلم به دلايلي كه بحث مراقبت از سينما مطرح است، به تعويق افتاد و اين نشان مي‌دهد منطق و دقت نظر وجود داشته است.

اربابي مشكل فيلم "به رنگ ارغوان" را متعلق به دوره قبل دانست و گفت: مساله فعلي ما نيست.

 اهالي سينما جشن‌هاي روز ملي سينما راگرفتند

چهار روز مانده به روز ملي سينما، شانزدهم شهريورماه در فرهنگستان هنر (آسمان)، اهالي سينما از سيد محمد بهشتي، علي كسمايي، فرهاد فخرالديني و زنده‌ياد رسول ملاقلي‌پور تقدير كردند و چهار معاون سينمايي كه سكان سينماي ايران را در 25 سال اخير در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي داشتند، با هم عكس يادگاري گرفتند.

"اتوبوس شب" كيومرث پوراحمد اغلب تنديس‌هاي جشن سينما را گرفت و اهالي سينما در 21 شهريور ماه به كاخ سعدآباد رفتند، روز ملي سينما را جشن گرفتند و سرود اي‌ايران را خواندند.

كيارستمي از برناردو برتولوچي تقدير كرد

كرامتي به فرانسه رفت

مهرجويي رييس بوسان شد

"برناردو برتولوچي"، كارگردان پيشكسوت سينماي ايتاليا در مراسم اختتاميه جشنواره فيلم ونيز، جايزه افتخاري شير طلايي براي يك عمر دستاورد سينمايي را از "عباس كيارستمي" و "جاناتان دمي" گرفت.

پس از جشن خانه‌ي سينما خبر رسيد كه مهتاب كرامتي به عنوان نماينده‌ي زنان سينماي ايران در اوايل مهر در پاريس تقدير مي‌شود.

وي اين برنامه در قالب هفته‌ي فرهنگهاي خارجي در پاريس و توسط رايزني‌هاي فرهنگي حدود شصت كشور كه در پاريس خانه فرهنگ دارند برگزار مي‌شود و طي آن مهتاب كرامتي به عنوان نماينده‌ي زنان سينماي ايران، مورد تقدير قرار مي‌گيرد.

داريوش مهرجويي ـ كارگردان ـ به‌عنوان رييس هيات داوران دوازدهمين جشنواره‌ي بين‌المللي فيلم بوسان كره جنوبي انتخاب شد.

 اليوراستون به ايران دعوت شد

سرانجام مرداد ماه محمود احمدي‌نژاد رييس جمهور درباره‌ي در خواست اليوراستون براي ساخت مستند گفت: من به طور اصولي مخالفتي با ساخت فيلم ندارم، ولي چارچوب آن بايد با همكاران ما هماهنگ شود.

طي چند روز گذشته مشاور رئيس جمهور در امور هنري نيز گفت: "اليوراستون" درباره‌ي چگونگي ساخت فيلم درباره‌ي رييس جمهور به ايران سفر كند.

مجموعه‌ي سينماي رازي افتتاح شد

شهريور ماه مجموعه سينمايي "رازي" با حضور هنرمندان، معاون سينمايي، شهردار تهران با ظرفيت 500 صندلي در خيابان هلال احمر تهران به بهره‌برداري رسيد.

سينماي ايران نمايندگانش را به آسياپاسفيك معرفي كرد

اواخر شهريور ماه سينماي ايران نمايندگان خود را به جايزه‌ي آسياپاسفيك معرفي كرد

فيلم‌هاي "خون بازي"، "اتوبوس شب"، "به همين سادگي" ، "پاداش سكوت"، "آن سه" و "پابرهنه در بهشت" در بخش فيلم‌هاي بلند سينمايي، فيلم "قفل‌ساز" در بخش فيلم‌هاي كودكان و فيلم "سرزمين گمشده" در بخش فيلمهاي مستند به نمايندگي از سينماي ايران براي اولين دوره‌ي جايزه‌ي سينما آسياپاسفيك معرفي شدند و تا 10 روز آينده با نماينده‌ي خود را به اسكار معرفي كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha