سينماي ايران تير ماه 86 را با خبرهاي چون حضور "مايكلمور" و "اليوراستون" در ايران، پژوهش مجلس درمورد لزوم كاهش تصديگري دولت در سينما، عملياتي شدن طرح برخورد با قاچاق سيدي غير مجاز فيلمها، جزييات جشن يازدهم سينما، مصدوم شدن پگاه آهنگراني و مصطفي کرمي فيلمبردار فيلم كوتاه و تعويق اكران "سنتوري" و استعفا سه مدير فرهنگي سپري كرد.
برداشت اول:
عضو كميسيون فرهنگي مجلس:
نيروهاي متعهد در عرصهي هنر اندك هستند
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اوايل تير ماه بود كه عضو کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي يکي از مشکلات توسعه هنر در کشور را نگرانيهاي حاکميت از حضور اندک نيروهاي متعهد در عرصه هنر دانست.
جواد آرينمنش افزود: اگر سينماي امروز شايسته نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران نيست و تئاتر ما انتظارات را برآورده نميکند، به دليل همين امر است.
برداشت دوم:
مشاور هنري رييس جمهور:
اگر فضا سالم باشد، بخش عمدهي از بدنهي سينما علاقهمند، كار خوب هستند
اما جواد شمقدري مشاور هنري رييس جمهور در جلسهي ادواري هيات اسلامي هنرمندان گفت: مشكل ما سينماگران نيستند و بخش عمدهاي از بدنه سينما اگر فضا سالم باشد، علاقهمند هستند كار خوب انجام دهند بنابراين همه بايد تلاش كنيم چون اين رسالت و تعهد ما است.
وي با بيان اينكه دولت نهم يك حرف و گفتمان جديدي را در همه حوزهها آورده است اظهار داشت: متاسفانه هنرمندان ما در حوزه فرهنگ و هنر از خودشان همدلي و همراهي كمي نشان دادهاند و آثار كمي را خلق كردهاند با توجه به اينكه راجع به شخص آقاي احمدي نژاد بيرون از كشور كارهاي زيادي انجام شده است اما خود ما كاري نكرديم و اين توقعي است كه وجود دارد.
و جمال شورجه كارگردان سينما خطاب به مشاور هنري رئيس جمهور گفت: شما انتظار داريد در شاخههاي مختلف هنري حركتهاي مثبتي در ارتباط با آقاي احمدي نژاد صورت بگيرد اما خود دولت در عرض اين دو سال براي هنرمندان چه كرده است؟
وي افزود: شما كه مشاور هنري ايشان هستيد آيا رئيس جمهور را تشويق و ترغيب كردهايد كه همانطور كه به سفرهاي استاني زيادي تشريف ميبرند، ساكنين شهر هنر را هم دستي روي سرشان بكشند تا هنرمندان يك نوع همذاتپنداري داشته باشند و بتوانند حركتي ايجاد كنند. اين كم كاري از طرف شما صورت ميگيرد و توجه ايشان را سوق نداديد كه اين خلع را پر كنند.
و در ادامه شمقدري اظهار اميدواري كرد: در روز ملي سينما امكان چنين ديداري فراهم شود.
برداشت سوم:
اليور استون و مايكل مور به ايران ميآيند؟!
در نشست ادوراي هيات اسلامي هنرمندان بود، كه اعلام شد: «اليوراستون» كارگردان مطرح آمريكايي از دفتر رياست جمهوري تقاضاي ساخت فيلم مستند بلندي دربارهي محمود احمدينژاد را كرده است.
عليرضا سجادپور هم در گفتوگويي به ايسنا گفت: اين تقاضا حدود سه ماه پيش از سوي اين فيلمساز معروف آمريكايي كه فيلمهايي به مايههاي اجتماعي و سياسي متعددي را در چند سال اخير ساخته است مطرح شده، فكر ميكنم پيشنهاد خوبي است و بهعنوان يك فيلم ساز علاقهمندم اين تقاضا مورد پذيرش قرار بگيرد.
اما چند روز بعد مشاور هنري رييس جمهور گفت: اگر آقاي«اليور استون»، شرايطي را فراهم كند كه يك كارگردان ايراني از «بوش» فيلم بسازد، در آن صورت اين امكان بهتر فراهم خواهد شد، كه او از دكتر احمدينژاد رييس جمهور ايران فيلم تهيه كند.
جواد شمقدري به ايسنا توضيح داد: پيشنهاد ساختن فيلم از آقاي دكتر احمدينژاد از سوي جاهاي مختلف مطرح شده و در داخل كشور نيز چندين كارگردان و مستندساز برجستهي چنين تقاضايي را مطرح كردهاند. اليور استون هم پيشنهادش را حدود يك ماه قبل ارايه كرده است.
مشاور هنري رييس جمهور گفت: اليور استون براي ساخت مستندي از دكتر احمدينژاد درخواست كرده بود كه تا اواسط تابستان بيايد، اما اين امكان براي دفتر رياست جمهوري فراهم نبود و تا مقطع مورد نظر اعلام شد كه جواب دفتر رياست جمهوري منفي است.
و چند روز بعد از احتمال حضور مايكل مور براي نمايش فيلم SICKO آخرين ساختهي مستندش در جشنوارهي سينما حقيقت به ايران خبر رسيد.
اما يكي از تهيهكنندگان فيلم «سيكو» خبر سفر "مايكل مور"، مستندساز آمريكايي به ايران را تنها يك شايعه دانست.
برداشت چهارم:
قوانين سينمايي از بازدارندگي به تسهيلكنندگي اصلاح شوند
مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي بر لزوم اصلاح جهت قوانين و مقررات سينمايي از بازدارندگي به سمت تسهيل كنندگي تاكيد كرد.
اواسط تير ماه بود كه دفتر مطالعات فرهنگي مركز پژوهشهاي مجلس ضمن بررسي چالشها وچشماندازهاي هنر ايران طي گزارشي كه در اختيار رسانهها قرار داد: بر لزوم كاهش تصدي دولت در عرصه سينما تاكيد كرد.
به گزارش ايسنا، بهدنبال ارايهي اين پژوهش تعدادي از سينماگران در اظهار نظرهاي مختلفي از اين پژوهش استقبال كردند، اما نكاتي را هم در اين ميان مطرح كردند همچون جهانگير كوثري كه معتقد است: بايد خيلي آرام تصديگري دولت از سينما كم شود.
برداشت پنجم:
جشن سينماي ايران به موزه سعدآباد ميرود
يازدهمين جشن سينماي ايران 21 شهريور ماه سال جاري ـ همزمان با روز ملي سينما ـ در فضاي باز موزهي سعدآباد برگزار ميشود.
پرويز پرستويي دبير اين جشن در نشستي كه ـ 25 تير ماه ـ با خبرنگاران در خانهي سينما داشت، با بيان اينكه برنامههاي خاص و بسيار متنوعي براي اين جشن تدارك ديده شده است اعلام كرد: جشن امسال فقط در يك روز نخواهد بود و شش نشست عصرانه را قبل از مراسم اصلي در موزه سينما خواهيم داشت كه هر كدام دربارهي يك موضوع خواهد بود.
برداشت ششم:
نيكي كريمي فعلا "يكشب" را به نمايش نميگذارم
نيكي كريمي كه قرار بود تير ماه اولين ساختهي سينمايياش در مقام كارگردان در سينماها اكران شود، اعلام كرد: متاسفانه بسياري از لحظات دراماتيك كار حذف شد و ديگر آن تاثيرگذاري لازم وجود ندارد و علي رغم صحبتي هم كه با مسوولان ارشاد داشتيم آنها قبول نكردند تا فيلم كامل به نمايش درآيد، به همين علت تصميم گرفتيم فعلا فيلم را به نمايش درنياوريم.
برداشت هفتم:
هامونبازان هم حذف شد
كارگردان "هامون بازان" از حذف بخش عمدهاي از اين فيلم كه قرار است از تلويزيون پخش شود، خبر داد.
ماني حقيقي در تماس با خبرنگار ايسنا گفت: بخش عمدهاي از فيلم كه شامل يك اپيزود كامل است توسط تهيهكننده و صدا و سيما حذف شده و اين حذف با نظر من نبوده است.
وي از ارايه توضيحات بيشتر در اينباره پرهيز كرد.
برداشت هشتم:
عسگرپور و رضاداد و اربابي استعفا دادند
محمدمهدي عسگرپور معاون هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري، عليرضارضاداد مديرعامل بنياد سينمايي فارابي، محمود اربابي مدير كل ادارهي نظارت و ارزشيابي در تير ماه از سمتهاي خود استعفا دادند.
برداشت نهم:
پگاه آهنكراني مصدوم شد
در پي مصدوم شدن پگاه آهنگراني در صحنهي فيلمبرداري "آتش سبز" منيژه حكمت در نامهي از مديرعامل خانهي سينما درخواست تشكيل كميتهي حقيقت ياب و بررسي كامل ماجراي اتفاق افتاده در صحنهي فيلم "آتش سبز" شد.
برداشت آخر:
"سنتوري" فعلا به نمايش درنميآيد
در حاليكه دو روز به آغاز نمايش فيلم "سنتوري" داريوش مهرجويي باقي مانده بود؛ نمايش اين فيلم به تعويق افتاد.
يك مقام آگاه در معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به خبرنگار سينمايي ايسنا گفت: تعويق اكران فيلم "سنتوري" جدي است و با مناسب شدن شرايط، احتمالا اين فيلم در آينده اكران خواهد شد.
با توجه به اينكه پروانه نمايش براي فيلم "سنتوري صادر شده است، علت اصلي تعويق اكران آن شرايط و فضاي خاص حاكم بر سينماست و فيلم مشكل محتوايي ندارد.
و سرانجام چند ساعت بعد جلسهي فوقالعاد شوراي صنفي نمايش برگزار شد و اعلام شد "محاكمه" ايرج قادري به جاي فيلم "سنتوري" از سوم مرداد ماه در گروه قدس به نمايش درميآيد.
درحالي كه خبرهاي از تعويق اكران فيلم سنتوري منتشر ميشود، تهيهكننده فيلم "سنتوري" هم اظهار كرد: تاكنون اعلام رسمي دربارهي تعويق اكران فيلم "سنتوري" به ما نشده است.
فرامرز فرازمند در گفتوگويي با خبرنگار ايسنا، گفت: زماني كه فيلم پروانه نمايش دارد و حالا به دلايلي ميخواهند اكران آن را به تعويق بياندازند، بايد به ما رسما اعلام كنند، اين درحاليست كه تا اين لحظه، چنين موضوعي به ما اعلام نشده است و آخرين خبري كه روزگذشته داشتهايم اين بود كه مشكل حل شده و فيلم اكران ميشود.
فرازمند مدعي شد: مسلم آنست مسايل و مشكلات ديگري كه هيچ ارتباطي به فيلم "سنتوري" ندارد، به اين فيلم منتقل شده است؛ چگونه ميشود، فيلمي كه از خرداد ماه پروانه نمايش دريافت كرده است و تا روز سهشنبه هفتهي گذشته تمام مجوزهاي لازم براي تبليغات و بيلبورد به آن داده شده به يكباره فضا براي نمايش آن تغيير ميكند.
وي گفت: اگر فيلم مشكلي داشت چرا پروانه نمايش دادند؟! مديران سينمايي به ما اعلام ميكردند كه فيلم را نميتوانيم به نمايش بگذاريم و فيلم توقيف است.
وي با يادآوري اينكه ضروري است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي حافظ منافع اهالي سينما باشد، چنين ابراز كرد كه چرا اين دستگاه دولتي پاي مجوزي كه به فيلم داده، نميايستند.
انتهاي پيام
نظرات