درحاليكه سازمان حج و زيارت پيش از اين اعلام كرده بود، از توزيعكنندگان و عاملان خريد و فروش غير قانوني فيشهاي حج و عمره به دستگاه قضايي شكايت كرده است، اما همچنان آگهيهاي تبليغاتي خريد و فروش آزاد فيشهاي حج و عمره بر ديوارهاي شهر جا خشك كردهاند و عاملان آن نيز به فعاليت خود ادامه ميدهند!
به گزارش خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با توجه بهمدت انتظار براي حج كه حدود 11 سال است و حجم متقاضيان سفرهاي حج و عمره، انتشار آگهيهاي تبليغاتي خريد و فروش آزاد فيشهاي حج و عمره با ذكر مراحلي كه بهنظر قانوني ميآيند، با دريافت هزينههاي چند برابر مبلغ اصلي ثبت نام در بانكهاي ملي و وعدهي انجام اين سفر معنوي در كوتاهمدت، شايد يك راه حل براي انجام سريع اين سفر و حذف مدت انتظار طولاني بهنظر برسد.
اما براساس آييننامهي انتقال فيشهاي حج و عمره در سازمان حج و زيارت، اين انتقال حتما بايد از طريق سازمان حج و زيارت صورت گيرد و طبق بخشنامهي موجود، فقط بستگان درجهي يك دارندهي فيش، انتقال را در دفاتر اسناد رسمي كشور ميتوانند انجام دهند، در غير اين صورت، واگذاري فيشهاي حج و عمره بايد با نامهاي رسمي از سازمان حج و زيارت باشد.
سازمان حج و زيارت پيش از اين اعلام كرده بود كه براي افراد بالاي 65 سال، اعزام به حج و عمره خارج از نوبت امكان ندارد و نشر مطلبي برخلاف اينرا شايعه دانست. تاكنون نيز پس از بررسي تعداد افراد مسن متقاضي سفر حج، تنها شرط سني 85 سال به بالا را براي اعزام خارج از نوبت تعيين كرده و اين درحالي است كه در اينگونه آگهيها حتا به افراد بالاي 65 سال براي اعزام خارج از نوبت وعده داده ميشود!
عاملان خريد و فروش آزاد فيشهاي حج و عمره با اطمينان دادن به متقاضي از اينكه سفر با توجه به انتظار طولاني براي اعزام در صورت طي مراحل معمول، در مدت كوتاهي و با طي مراحل قانوني، امكانپذير است، هزينههايي چند برابر كه گاه تا چهار و شش ميليون تومان ميرسد، دريافت ميكنند و در ظاهر بدون هيچ مشكلي، واگذاري فيشها را انجام ميدهند.
با وجود اينكه سازمان حج و زيارت اعلام كرده بود، عاملان اين اقدامات را شناسايي و از اين افراد به دستگاه قضايي شكايت كرده است، بهنظر ميرسد، اين افراد بهراحتي و بدون هيچ مشكلي به فعاليت خود ادامه ميدهند و در طي كردن مراحل اداري نيز مشكل خاصي ندارند.
يكي از عاملان خريد و فروش آزاد فيشهاي حج و عمره در تماس خبرنگار ايسنا، گفت: اين فيشها به افرادي كه براي تشرف مستطيع نبودهاند يا به دلايل پزشكي يا ورثهي دارندهي فيش كه در قيد حيات نيستند و امكان سفر ندارند، تعلق دارد.
هنگام تشريح مراحل انتقال فيش ازسوي اين فرد، بهنظر ميرسد كه هيچ مشكل قانوني وجود ندارد و از متقاضي درخواست ميشود، به سازمان حج و زيارت براي دريافت مجوز انتقال فيش، مراجعه كند و در صورت وجود مشكل، متقاضي به دفتر يادشده براي انجام اين كار وكالت ميدهد.
اين فرد، وعده ميدهد كه در صورت دريافت هزينهي مورد نياز براي سفر حج كه دو و نيم ميليون تومان است، تا 10 روز ديگر، نام شما در فهرست ثبت نام كنندگان حج امسال قرار ميگيرد.
سازمان حج و زيارت پيش از اين گفته بود، فيشهايي كه خارج از اين سازمان منتقل ميشوند، قابل شناسايياند. بنابراين بهراحتي از اعزام اين افراد به عربستان براي حج و عمره ميتوان جلوگيري كرد.
به گزارش ايسنا، آگهيهاي تبليغاتي خريد و فروش فيشهاي حج و عمره بهآساني و بدون هيچ محدوديتي حتا در مقابل سازمان حج و زيارت كه همواره دربارهي اين موضوع هشدار داده است، توزيع ميشوند!
مدير روابط عمومي سازمان حج و زيارت در اينباره به خبرنگار ايسنا، گفت: اين افراد به دروغ تبليغ ميكنند و سازمان دربارهي اين افراد به دستگاه قضايي شكايت كرده است.
عبدالله نصيري افزود: چندبار توزيعكنندگان اين آگهيها از مقابل سازمان حج و زيارت جمع شدند؛ اما همچنان به فعاليت خود ادامه ميدهند.
وي تاكيد كرد: سازمان حج و زيارت شكايت كرده است و اكنون دستگاه قضايي بايد اين موضوع را پيگيري كند.
حتا بعضي مديران كاروانها و دفاتر خدمات زيارتي نيز هنگام درخواست متقاضي براي اعزام سريعتر به حج و عمره و يا انتقال فيشها، خريد و فروش آزاد يا مراجعه به عاملان فروش غير قانوني فيشهاي حج و عمره را پيشنهاد ميدهند، چون معتقدند، اگرچه هزينهي چند برابر پرداخت ميشود، اما سريعترين راه است.
مدير يكي از اين دفاتر در پاسخ به اين پرسش كه آيا چنين راهي قانوني است، بيان كرد: اين راه وجود دارد، ميتوانيد امتحان كنيد. در غير اين صورت، چند سال منتظر باشيد، تا نوبت شما برسد!
يكي ديگر از مديران دفاتر خدمات زيارتي نيز گفت: اين فعاليتها بيشتر در ميان مديران كاروانها بهدليل دسترسي به فيشها و متقاضيان صورت ميگيرند و سازمان حج و زيارت اگر اين كار را غير قانوني ميداند كه بايد نظارت بيشتري داشته باشد.
او اظهار داشت: در بعضي قراردادهاي بستهشده ميان متقاضي و عاملان خريد و فروش آزاد فيشهاي حج و عمره ذكر ميشود كه در صورت امكانپذير نشدن سفر، كل هزينه بازگردانده ميشود كه اين اطمينان را در متقاضي براي انجام اين كار، بيشتر ميكند و گاهي در ميان اين فيشها، فيشهاي تقلبي نيز وجود دارند كه ديگر مسؤوليتي براي آن وجود ندارد و رسيدگي به اين موضوع از طريق سازمان حج و زيارت بهدليل غير قانوني بودن اصل انتقال دشوار ميشود.
در سالهاي اخير، حجم بالاي متقاضي و مدت طولاني انتقال نهتنها خريد و فروش آزاد فيشهاي حج و عمره را كه به اعتقاد سازمان حج و زيارت غيرقانوني است، موجب شده، بلكه مسير كشورهايي مانند آذربايجان، سوريه و امارات را براي افرادي كه توانايي پرداخت هزينههاي بيشتر دارند، باز كرده و از اين طريق، بازار سياهي ايجاد شده، تا اين هم راه ديگري براي انجام سريعتر چنين سفرهايي باشد!
انتهاي پيام
نظرات