• جمعه / ۲۶ مرداد ۱۳۸۶ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8605-08787.58431
  • خبرنگار : 71191

يخچال و برج و باروي زواره مرمت مي‌شوند

يخچال و برج و باروي زواره مرمت مي‌شوند

مدير اداره‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري شهرستان اردستان و بخش زواره گفت: تعدادي از بناهاي بافت تاريخي زواره در دست مرمت‌اند.

محمدرضا صدوقي در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يخچال و برج و باروي زواره را با سازه‌هاي خشتي، دو بناي تاريخي مهم و داراي حساسيت دانست و ادامه داد: ديواره‌ي اين بناها داراي چينه‌هاي گلي است و مرمت آن‌ها با مصالح اصلي هم‌خوان مي‌شود.

وي حسينيه‌هاي بزرگ و كوچك، خانه‌ي هشت بهشت، خانه‌ي ميربهاالدين حيدر، خانه‌هاي بني هاشمي، ساباط‌هاي زواره، مسجد سام‌الدين، آب‌انبارها و مسجد جامع زواره را از ديگر بناهاي درحال مرمت اعلام و بيان كرد: اعتبار درنظر گرفته‌شده براي مرمت اين بناهاي تاريخي حدود 250 ميليون تومان است.

ناظر پروژه‌هاي مرمتي شهرستان اردستان و بخش زواره نيز در اين‌باره به خبرنگار ايسنا توضيح داد: بيشتر كارهاي مرمتي بناهاي بافت تاريخي بخش زواره به‌صورت اماني و با همكاري هيات امناي اين بخش انجام مي‌شوند.

حامد هاشمي اظهار داشت: بعد از سفر رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان به اردستان، حدود 300 درصد كارها به‌صورت پيماني انجام مي‌شوند.

وي درباره‌ي چگونگي مرمت برج و باروي زواره، گفت: ‌مرمت اين برج و بارو از دو سال پيش و در دو مرحله آغاز شده و چون اين بنا پيوندي است، در اين دو مرحله، ديوارچيني، سفت‌كاري و كاهگل مختصري انجام شده و هنوز ظريف‌كاري‌هاي آن باقي مانده‌اند. اگر اعتبار سازماني سال 1386 پرداخت شود، تزيينات آن هم انجام مي‌شود.

او ميزان اعتبار مرمتي اين بنا در سال 1384 و 1385 را هر كدام 10 ميليون تومان اعلام كرد.

ناظر پروژه‌هاي مرمتي شهرستان اردستان و بخش زواره ميزان اعتبار يخچال‌ تاريخي زواره را در سال 1384، پنج ميليون تومان و سال 1385، 10 ميليون تومان دانست و افزود: مرمت اين يخچال نيز كه از دو سال پيش آغاز شده است، تا اواخر مردادماه امسال ادامه دارد. مرمت مخزن داخلي يخچال در سال 1384 و ديوارچيني و كارهاي تزييناتي آن در سال 1385 بوده است.

او با اشاره به اين‌كه ميزان اعتبار همه‌ي پروژه‌هاي بخش زواره در سال 1386، 400 ميليون تومان است، ادامه داد: مرمت هر كدام از بناهاي زواره با توجه به ضرورت‌هاي پيش‌آمده‌ي آن‌ها در دست انجام است.

بافت تاريخي بخش زواره باقي‌مانده از دوره‌ي سلجوقيان در سال 1381 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. بناهاي اين بافت از حدود سال 1315 تاكنون ثبت شده‌اند. قدمت اين آثار از دوره‌ي سلجوقي تا قاجار ارزيابي شده است.

بخش زواره با 55 هزار نفر جمعيت و چهارهزار اثر تاريخي و طبيعي در حاشيه‌ي جنوبي كوير مركزي ايران با سطحي هموار در بستر حاشيه‌يي كوير قرار دارد و از جنوب شرقي به شهرستان نايين و رشته‌كوه‌هاي متعدد كوهرنگ، از جنوب غربي به اردستان، از شمال به كوير نمك و از شرق به كوير و تپه‌هاي ماسه‌يي منتهي مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha