سرپرست دادگاههاي تجديدنظر و كيفري تهران درگفتوگوباايسنا: ازمتواريشدن جزايري متاسفم وقتي بودجه قوه قضاييه كاهش مييابد، درسازماندهي مناسب دچارمشكل ميشويم
سرپرست دادگاههاي تجديدنظر و كيفري استان تهران با بيان اينكه از متواري شدن شهرام جزايري متاسف است، گفت كه وقتي بودجه قوهي قضاييه كاهش مييابد، اين قوه در سازماندهي مناسب دچار چالش ميشود.
محمدعلي ابراهيمخاني، سرپرست دادگاههاي تجديدنظر و كيفري استان تهران در گفتوگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) درمورد متواري شدن شهرام جزايري و ارتباط آن با عملكرد قاضي رسيدگي كنندهي پرونده، اظهار داشت: انتقال متهم توسط قاضي به عمل نميآيد و انتقال متهم ساز و كار معيني طبق قانون دارد، اما قضاوت بدون بررسي جوانب امر درست نيست.
وي دربارهي افراد رسيدگي كننده به پروندهي شهرام جزايري گفت: هر كدام از افراد مرتبط با اين پرونده، ساليان دراز در قوهي قضاييه فعاليت داشتند و عناصر شناخته شده هستند و افراد بيتجربه نيستند و با مخاطرات بيشتر از اين قبيل مواجه شدهاند.
ابراهيمخاني با تاكيد بر اينكه متواري شدن متهمان در بسياري از كشورها اتفاق ميافتد و ناخواسته ممكن است در مواردي اتفاق بيفتند و نميخواهيم در مورد اين قضيه داوري كنيم، افزود: اكنون از اينكه متهمي در دسترس دستگاه قضايي نيست من هم خوشحال نيستم و ابراز تاسف ميكنم.
سرپرست دادگاههاي تجديدنظر و كيفري استان تهران با اشاره به اينكه در دادگاه كيفري تعداد زيادي حكم محكوميت صادر و اجرا ميشود و ماموران در انتقال متهم دچار مشكل نميشوند، گفت: به خاطر يك مورد نبايد زحمات و مساعي ديگران را به هدر داد.
وي، ورود، پيگيري و جديت رييس حفاظت اطلاعات قوهي قضاييه را نشاندهندهي حساسيت قوهي قضاييه به مسالهي متواري شدن جزايري عنوان كرد و افزود: استثناها و اتفاقات نادر را نبايد به جريان عمومي تعميم داد و اميدوارم جزايري دستگير شود و دادرسي بر مبناي موازين قانوني ادامه پيدا كند و قاضي محكمه هر حكمي را با توجه به قوانين و ادلهي موجود در پرونده صادر كند.
ابراهيمخاني با بيان اينكه متواري شدن متهمان در بسياري از كشورهاي دنيا اتفاق ميافتد، اظهار داشت: بعد از متواري شدن متهمان، قوهي قضاييه آن كشور با جديت موضوع را پيگيري ميكند و در بسياري از مواقع اين قوه توانسته اوضاع را به وضع اوليه برگرداند.
وي دربارهي مطرح شدن مباحثي مبني بر گره خوردن مسايل سياسي با متواري شدن شهرام جزايري، به ايسنا گفت: در شرايط حساس كشور كه مسايل مهمتري در عرصه بينالمللي وجود دارد نبايد جو داخلي را ملتهب كنيم بلكه بايد همه دست به دست هم دهيم تا در هيچكدام از قواي سه گانه چنين اتفاقي نيفتند.
سرپرست دادگاههاي تجديدنظر و كيفري استان تهران دربارهي ماموران بدرقه كنندهي شهرام جزايري گفت: سازمان زندانها در نگرش جديد بر مبناي وظايف و اختيارات، آموزش بسيار عميقي را شروع كرده كه در قوه قضاييه سرباز به عنوان بدرقه كننده شناخته نميشود و احتمالا يكي از مجموعه بدرقه كننده به تناسب ضرورتها و موقعيتها به كار گرفته ميشود بلكه يگان ويژهاي براي بدرقه تشكيل شود كه اين يگان براي بقاي خودش نيازمند سرباز و افراد متخصصتر است.
وي با اشاره به تلاشهاي فراوان سازمان زندانها با توجه به تنگناها و كمبود بودجه افزود: زماني كه بودجه قوهي قضاييه كاهش مييابد اين قوه در سازماندهي مناسب بر اساس برنامههاي تدويني، دچار چالش ميشود. در تفكري همهجانبه، اگر امكانات لازم در اختيار قوهي قضاييه قرار گيرد با توجه به شدت مسايل پيرامون اين قوه، ما كمتر شاهد چنين وقايعي خواهيم بود.
ابراهيمخاني با تاكيد بر اين كه اگر متناسب با حجم وارده نتوان امكانات فراهم كرد، احتمال بروز چنين مسايلي وجود دارد، گفت: مسايل مربوط به سازمان متولي چنين امري را بايد با واقعبيني بيشتري در نظر گرفت تا آنها را دچار تنگنا نكرد و بودجه با توجه به لمس مشكلات و آيندهنگري تدوين شود و اين توقع را داريم كه قواي ديگر نيز توجه داشته باشند.
وي گفت: اميدواريم اين آخرين باري باشد كه متهمان ميتوانند از چنگال عدالت فرار كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات