همايش بينالمللي هنر انقلابهاي دنيا آغاز شد
همايش بينالمللي هنر انقلابهاي دنيا ساعاتي پيش در تهران آغاز بهكار كرد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين همايش كه در پي برپايي نمايشگاه بينالمللي هنر بيداري، با نمايش آثار هنري هشت انقلاب بزرگ دنيا در تهران تدارك ديده شده، رييس حوزهي هنري تاكيد كرد كه انقلاب متعلق به همه است انشاءالله در همايشهاي بعدي ساير نهادها و سازمانها در برپايي چنين همايشها و نمايشگاههايي سهيم شوند.
به اعتقاد حسن بنيانيان، وقتي بحث انقلاب در كشور و يك جامعه مطرح ميشود، به معني آنست كه بخشي كوچكي از آن بسيج تودهها است. وقتي نيروهاي انقلابي موفق ميشوند حاكميت فاسد را از صحنه خارج كنند، بايد يك نظام صالح را مستقر كند.
وي افزود: مردم سالاري جزو لاينفك دين اسلام است و ضروري است يك حكومت ديني در تصميمگيري با مردم مشورت كند.
بنيانيان تصريح كرد: مفهوم مردمسالاري براي يك هنرمند پيامهاي زيادي دارد، همه كساني كه عمرشان را در حوزهي فرهنگ سپري ميكنند مهمترين مسووليتشان آگاهي بخشيدن به تودههاي مردم است.
بنيانيان با تاكيد بر اينكه نقش ما نقش يك رييس دانشگاه است، تاكيد كرد: در دانشگاه عنصر اصلي و كليدي استاد دانشگاه است و روسا در نقش يك خدمتگذار، حلقهي واسط هستند. ما نيز همانند آنها حلقهي واسط هستيم از يكسو، پيامبر درخواستهاي منطقي هنرمندان از تخصيص منابع و از سويي ديگر، انتظارات مسوولان را به جامعهي هنرمندان منتقل ميكنيم.
او يادآوري كرد: كشوري كه ادعاي برپايي تمدن اسلامي را دارد، ضروري است، توجه ويژهاي به هنر انقلاب اسلامي داشته باشد.
بنا بر اين گزارش، در ادامهي اين مراسم، دبير فرهنگستان هنر نيز با اشاره به آثاري كه در مجموعهي صبا به ديوار نصب شده گفت: گوياترين فرياد و بيان از هنر انقلاب اين آثار هستند. چيزي كه هنر انقلاب اسلامي را از ساير هنرها جدا ميكند، وجهي اسلامي بودن آنست.
بهمن نامور مطلق تصريح كرد: انقلاب اسلامي هنر را در جايگاه شايستهي خودش قرار داد، هنر انقلاب زماندار نيست و تاريخ مصرف ندارد و تا انقلاب اسلامي هست هنر انقلاب هم هست.
دبير فرهنگستان هنر اعلام كرد كه براي صيانت از هنر انقلاب پيشنهاد داديم تا موزهاي مرتبط با هنر انقلاب اسلامي تاسيس شود و در آن آثار باقيمانده از هنر انقلاب اسلامي كه در معرض تخريب هستند، جمعآوري شوند.
بهزعم نامور مطلق، آثار انقلاب در فضايي با تمام وجود خلق ميشده و خالقان آن از صميم قلب به آنها اعتقاد داشتند، اين آثار نبايد دچار فراموشي شوند.
در ادامه سخنان دبير فرهنگستان هنر، ناصر پلنگي، هنرمند نقاش كه سالهاست در خارج از كشور بهسر ميبرد، با نمايش تعدادي نقاشي از هنر انقلاب اسلامي دربارهي شناسايي نشانههاي تصويري در نقاشي انقلاب سخنراني كرد.
محمدعلي رجبي نيز از شناسايي نشانههاي تصويري در نقاشي انقلاب گفت و در پي او زهرا رهنورد دربارهي انقلاب ايران و ساير انقلابها و حضور زنان در انقلاب سخنراني كرد.
در ادامهي اين مراسم فيلمي 12 دقيقهاي از هنر انقلاب نمايش داده شد.
لشيا لوپز و مانچلا گونذالز از كشور مكزيك ديگر سخنرانان اين همايش بودند.
در پايان اين همايش، نشست تخصصي با حضور حبيبالله آيتاللهي، حبيبالله صادقي، علي عباسي، احمد قليزاده و عبدالمجيد حسينيراد با موضوع آسيبشناسي هنرهاي تجسمي بعد از انقلاب اسلامي ايران برگزار شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات