/مراسم معارفهي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان/ نمايندهي مردم اصفهان در مجلس: ميراث فرهنگي اصفهان طلسم شده است
مراسم توديع و معارفهي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان با حضور قائم مقام سازمان، نمايندهي مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي و برخي از هنرمندان در كاخ موزهي چهلستون برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اصفهان، حسينعلي وكيل ـ رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان ـ در اين مراسم به بيان اقدامات و فعاليتهاي اين سازمان پرداخت: تاكنون 14 هزار اثر تاريخي و جاذبههاي طبيعي استان شناسايي و شناسنامهدار شدهاند كه با ادامهي اين روند پيشبيني ميكنيم، اين تعداد به بيش از 20 هزار اثر برسد.
وي با اشاره به ثبت 462 اثر تاريخي استان اصفهان در فهرست آثار ملي در سال 1384، افزود: به لحاظ تعداد آثار فرستادهشده براي ثبت در فهرست آثار ملي، استان اصفهان رتبهي نخست را كسب كرد و در تعداد آثار ثبتشده نيز رتبهي دوم كشور را بهدست آورد.
او با اشاره به ثبت دوهزار اثر در فهرست آثار ملي در سال 1385، تصريح كرد: با تشكيل ادارهي حفاظت از اموال منقول در ميراث فرهنگي اصفهان، شناسايي اموال و اشياي تاريخي استان در دستور كار قرار گرفت كه براي بيش از 14 هزار شيء و اثر تاريخي شناسنامه صادر و بانك اطلاعاتي اشياي تاريخي طراحي شد كه همهي اطلاعات مربوط به اين آثار در اين بانك جمعآوري شدهاند.
وكيل، انجام مردمنگاري كلان شهر اصفهان را براي نخستينبار در كشور مهم دانست و اظهار داشت: مردمنگاري 11 شهرستان استان انجام شده است و بهزودي شاهد چاپ كتاب مردمنگاري اصفهان نيز خواهيم بود.
وي در ادامه با اشاره به تشكيل ادارهي باستانشناسي، توضيح داد: در سال 1384 هشت سايت تاريخي، باستانشناسي شد كه از آن جمله به شهر صبا در كنار گاوخوني ميتوان اشاره كرد كه در نخستين مرحلهي كاوش 96 سايت تاريخي در اين منطقه شناسايي شدند. همچنين غار حسنآباد كه با همكاري دانشگاه اصفهان كشف شد و حدود 60 هزار سال سابقهي حيات بشري در آن وجود دارد و چند تپهي تاريخي ديگر كه در پشت سد زايندهرود كشف شدهاند و نتايج بهدست آمده، حاكي از اين است كه تمدن حاشيهي زايندهرود از نيل و فرات كمتر نيست.
او با بيان اينكه سيصد پروژهي مرمتي در سال 1384 اجرا شدند كه بيش از 50 مورد به مساجد اصفهان مربوط بودند، فعاليت 80 انجمن دوستدار ميراث فرهنگي را مورد توجه دانست و گفت: با تجهيز 40 انجمن از اين تعداد، چهار موزهي تخصصي توسط انجمنها ايجاد شدند.
وي در ادامه بيان كرد: همچنان در بخش ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دچار چالشهاي جدي هستيم و تنها 10 درصد شاخصهايي كه تعريف كرده بوديم، تحقق يافتهاند.
وكيل با اشاره به غفلت در بخش ميراث فرهنگي، ادامه داد: اعتبار تخصيصيافته به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري رشدي معادل 10 برابر داشته است؛ اما با وجود افزايش اعتبارات همچنان با نقطهي ايدهآل فاصله داريم.
رييس پيشين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان به تعديل جهاننما اشاره كرد و اين اقدام را حاصل تدبير خوب رييس سازمان، حمايت هيات دولت، استاندار، شهردار و شوراي شهر اصفهان ارزيابي و اضافه كرد: برج جهاننما در حال تبديل شدن به يك تهديد جدي بود؛ ولي امروز به فرصت تبديل شده و اصفهان اين پيام را ميدهد كه براي حفظ آثار تاريخي خود حاضر است، آثار جديد را تخريب كند و طي سفري هم كه باندرين به اصفهان داشت، از اين اقدام اظهار رضايت و خرسندي كرد.
وي در پايان تاكيد كرد: همان تدبيري كه دربارهي جهاننما بهكار برده شد، براي چهارباغ نيز بهكار خواهد رفت، تا نام اصفهان در دنيا باقي بماند.
به گزارش خبرنگار ايسنا در اصفهان سعيد بكتاش ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان ـ نيز در مراسم معارفهي خود، گفت: مردم پيگير مطالبات خود هستند كه اين امر، تعهد ما را دوچندان ميكند و در اين ميان، وجود فرهيختگان و صاحبان فكر به ما قوت قلب ميدهد.
وي با بيان اينكه غناي فرهنگي كشور از زمان ايلاميان تاكنون سند برجستهاي از تمدن و فرهنگ اصيل ايران است، اظهار داشت: اگر مردم، گذشتهي خود را بفهمند به خود ميبالند و فريب ظاهر و تجملات غرب را نخواهند خورد.
بكتاش تصريح كرد: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بهعنوان يك نهاد، جايگاه والايي در نظام دارد و با تمدن هشتهزار سالهي كشور، اميدواريم گامهاي توسعه و پيشرفت را برداريم و در راستاي تقويت اقتدارهاي ذهني و ابزاري تلاش كنيم.
وي صنعت گردشگري را صنعتي پيچيده، علمي و كارشناسي دانست و افزود: بايد نسبت به گردشگري نگاه فكري و فرهنگي داشت و با مدلسازي همراه با آميختههاي اقتصادي خود به وارد كردن تمام نخبگان، مجامع دانشگاهي و مسؤولان مذهبي شهر به امر گردشگري مبادرت ورزيد.
بكتاش در ادامه به سوابق فعاليتهاي خود اشاره كرد: پس از تحصيل در رشتهي مهندسي عمران و معماري با حضور در دوران دفاع مقدس افتخار همرزمي با بزرگاني را چون خرازي، روانيپور و كاظمي داشتم و سپس در عرصهي سازندگي در بخشهاي مهندسين و مشاورهي حوزهي نفت و گاز بهعنوان مدير پروژههاي اين بخش فعاليت كردم كه در حوزهي كاري در موضوعهاي مربوط به مباحث فني و تخصصي دربارهي پدافند غير عامل به دستاورهاي خوبي رسيديم و اميدواريم با كسب اين تجربهها در پست جديد خود به مردم خدمت كنم.
بهروز نادرينسب ـ مدير كل امور مجلس و هماهنگي استانها ـ نيز در اين مراسم با اشاره به ادغام سازمانهاي ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، اظهار داشت: اين ادغام در استان اصفهان با توجه به گستردگي كار و شرايط خاص آن، امر بسيار مهمي است.
وي افزود: در اعتبارات تبصرهي 12 كه 10 درصد بودجه به امور فرهنگي اختصاص داده شده است، به استان اصفهان سهم قابل توجهي معادل دوميليارد تومان اختصاص يافت.
او اضافه كرد: تلاش خواهيم كرد، در بررسي لايحهي متمم بودجهي 1385 كسريها را جبران كنيم.
شمس ـ معاون عمراني استانداري اصفهان ـ نيز با بيان اينكه يكي از شاخصههاي موثر دربارهي اصفهان بحث گردشگري است، گفت: يكي از معضلات ميراث فرهنگي اصفهان خانههاي تاريخي آن است كه در تملك افراد حقيقياند و وضعيت بسيار بدي دارند؛ چراكه كه نه مالكان قادر به مرمت اين خانهها هستند و نه سازمان توانايي خريد و تملك اين خانههاي تاريخي را دارد كه اين امر، مشكلات زيادي را براي شهر اصفهان بهوجود آورده است.
وي از مسؤولان شهر اصفهان خواست كه حريم آثار تاريخي را حفظ كنند و ادامه داد: حريم حفاظتي پل تاريخي شهرستان بهدليل بيتوجهي به آن مخدوش شده است و در اطراف اين پل ساختمانهاي بلندمرتبهاي ساخته شدهاند.
معاون عمراني استانداري اصفهان در ادامه با انتقاد از انتخاب استان فارس بهعنوان قطب گردشگري كشور، تصريح كرد: تعداد آثار تاريخي اصفهان بيشتر از ديگر استانهاست. لذا اولويت انتخاب قطب گردشگري نيز بايد اصفهان باشد.
به گزارش ايسنا، حسن كامران ـ نمايندهي مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي ـ با انتقاد از حضور نيافتن رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در اين مراسم، گفت: معتقدم اصفهان در امر ميراث فرهنگي طلسم شده است؛ بهگونهاي كه در بازار اصفهان در برخي مكانها گنجشكها لانه كردهاند و بازار در حال تخريب است.
وي با بيان اينكه فعاليت بخش خصوصي در امر گردشگري نبايد منوط به اين باشد كه صاحبان ثروت و قدرت با قبضه كردن امكانات و فرصتها مجالي براي ديگران باقي نگذارند، به فعاليت بنياد مستعضعفان و جانبازان در امر گردشگري اشاره و تصريح كرد: با ادغام سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي، مشكلات اين بخشها حل نميشوند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات