مراسم معارفهي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان برگزار شد
قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: آنچه بهعنوان اعتبارات امسال براي سازمان در نظر گرفته شده، تنها 20 ميليارد تومان است كه اين يعني هيچ.
به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اصفهان، حميد بقايي در مراسم توديع و معارفهي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان با بيان اينكه بحث ميراث فرهنگي و گردشگري امروزه به دغدغهي اجتماعي و عمومي تبديل شده است، افزود: اگر در گذشته به ميراث فرهنگي با ديد خاصي نگاه ميشد، اكنون تمام بخشهاي جامعه دربارهي آن درگيرند.
وي ادامه داد: متاسفانه امسال با وجود گستردگي بحثهاي ميراث فرهنگي و گردشگري اعتبارات سازمان 30 درصد كاهش يافته است كه اميدواريم در متمم بودجه، اين ميزان برگردانده شود.
او بيان كرد: تنها در بحث حرايم و ثبت آثار تاريخي سازمان در سال 1384، 400 ميليارد تومان اعتبار نياز بود؛ تا حريمهاي آثار تاريخي را فقط بتواند آزاد كرد و اين ميزان، امسال قطعا به بالاي يكهزار ميليارد تومان خواهد رسيد.
بقايي با اشاره به آزادسازي حريم توس، تصريح كرد: آزادسازي حريم توس، تپهي هگمتانه و ديگر آثار تاريخي در تهران، اصفهان و شهرهاي ديگر به ميلياردها تومان بودجه نياز دارد.
وي با اشاره به مذاكراتي كه با رييس جمهور و ديگر دستگاههاي ذيربط دربارهي تملك آثار تاريخي انجام شده است، اظهار داشت: در بحث كمك و مديريت ثبت به سمتي ميرويم كه اين موضوع را دغدغهي ملي كنيم و طي مذاكرات صورت گرفته، مقرر شد به ازاي تملك آثار تاريخي كه در دست افراد حقيقياند، زمينهاي معوضه داده شوند.
بقايي با اشاره به ميدان نقش جهان و خطر حذف آن از فهرست ميراث جهاني يونسكو و همچنين بحث چهارباغ و عبور مترو از اين خيابان، گفت: زماني كه اين مسايل با كمك افكار عمومي، گروههاي مردمي و نمايندگان آنان مطرح شدند، بسيار مورد توجه قرار گرفتند كه در گذشته، كمتر شاهد چنين اتفاقاتي بودهايم.
وي گردشگري را داراي اهميت دانست و اضافه كرد: اكنون مسافرت بهعنوان سبد اقتصادي خانوادهها مورد توجه قرار گرفته و براي آن فرهنگسازي شده است.
بقايي با بيان اينكه چنانچه بتوانيم به سمتي برويم كه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به موضوعي عمومي و ملي تبديل شوند، قطعا موفق خواهيم بود، متذكر شد: بايد بتوان از بخش خصوصي سرمايهگذار جذب كرد و بهعنوان مثال، اگر يك سرمايهگذار وارد اصفهان، شيراز و يا كرمانشاه شد، نبايد با يك برخورد نامطلوب اداري دفع شود و نوع برخوردها در نگاه سرمايهگذاران بسيار تاثير دارد و بايد به آن توجه شود.
وي با اشاره به تاسيس صندوق مرمت و احيا، اظهار كرد: هدف از تاسيس اين صندوق، وارد شدن بخش خصوصي به صحنه است، براي آنكه بناي تاريخي مرمت و سپس به اقامتگاه موقت تبديل شود كه در اينباره تازه در اول راه هستيم.
بقايي ادامه دارد: هيچ عقل سليمي نميپذيرد كه پس از مرمت آثار، آنها را رها كنيم و ما خوشحاليم كه فعاليتها و اقدامات انجامشده، نقد و حتا به چالش هم كشيده شوند و هيچ نگراني در اينباره نداريم.
وي فعاليت NGOها را در حوزههاي ميراث فرهنگي و گردشگري داراي اهميت خواند و تصريح كرد: فعاليت NGOها بسيار تاثيرگذار بوده است و قصد داريم در آينده، تعدادي از موزهها را به NGOها واگذار كنيم و اين اقدام را در دستور كار قرار دادهايم.
او با اشاره به اهميت اصفهان و تاريخي بودن اين شهر، اظهار داشت: يكي از مسائلي كه اصفهان را بيش از پيش مطرح ميكند، تبليغات و اطلاعرساني است و اين اطلاعرساني بايد در راستاي تبليغ براي ورود گردشگران باشد، نه رپورتاژ خبري.
قائم مقام رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري انتخاب رييس جديد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اصفهان را مهم دانست و اضافه كرد: افراد زيادي براي مسؤوليت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان مطرح بودند كه پس از شناسايي، مديريت قوي به لحاظ تحصيلات فني، نگاه فرهنگي و نيروي انقلابي در نظر گرفته شد؛ چراكه معتقديم، اگر اصفهان بدرخشد، ايران ميدرخشد و اگر اصفهان موفقيت چشمگيري كسب كند، سربلندي براي همه ايرانيان خواهد بود.
در اين مراسم، سعيد بكتاش بهعنوان رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان معرفي و از اقدامات حسينعلي وكيل قدرداني شد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات