سيماي نيرومند صنايع دستي و توريسم ايران در كنفرانس UNWTO نمايان ميشود
برگزاري كنفرانس جهاني گردشگري و صنايع دستي را كه با حضور عاليرتبهترين مقامات و كارشناسان گردشگري داخلي و خارجي برگزار خواهد شد، بايد نقطه تحولي در صنعت توريم ايران براي پويايي صنايع رو به اضمحالال رفته دستي به شمار آورد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)
در اين كنفرانس كه 23 تا 25 ارديبهشت ماه برگزار خواهد شد، دبير كل سازمان بينالمللي توريسم نيز كه در در حوزهي جهانگردي به ايران توجه ويژهاي دارد، حضور خواهد داشت. پيش از اين نيز فرانچسكو فرانجيالي جذب دو درصد از جهانگردان بينالمللي در چشم انداز 20 ساله توريسم ايران را جاه طلبانه، اما قابل دسترسي خوانده بود.
با توجه به اين كه مشايي نيز به صراحت تاكيد كرده كه استارت ماشين گردشگري زده شده وتحولات در اين صنعت با سرعت بيشتري ادامه خواهد يافت، ميتوان كنفرانس UNWTO را به منزلهي سرفصلي نوين در ورود تورهاي فرهنگي به كشو ر قلمداد كرد.
حضور بيش از 40 تن از وزراء و مقامات عاليرتبه توريسم جهان به منزلهي بازوي اجرايي و تبليغاتي توريسم ايران خواهد بود كه اين امر به نوبه خود ميتواند راهبردهاي زيادي را به منظور نزديك شدن به چشم انداز 20 ساله گردشگري فرا روي مقامات و برنامهريزان صنعت توريسم كشور قرار دهد.
حضور دهها تن از خبرنگاران جهان نيز كه در خلال كنفرانس به مدت يك هفته از 15 ارديبهشت به ايرانگردي ميپردازند، به همين منظور صورت پيشبيني شده است.
پيش از اين هر چند كه دست اندركاران امر به تاكيد از تاثيرات متقابل صنايع دستي و گردشگري بر يكديگر سخن گفته بودند، اما هيچ سازمان يا نهاد ديگري براي بررسي علميو آكادميك اين امر پيشگام نشده بود.
به اين ترتيب پيشگاميسازمان ميراث فرهنگي وگردشگري در برگزاري كنفرانس جهاني UNWTO اهميت مضاعفي به خود ميگيرد به ويژه آنكه بدانيم اكنون در كشورهاي برخوردار ازغناي تاريخي و فرهنگي راه اندازي تورهاي فرهنگي وصنايع دستي شكل نويني به خود گرفته و اقتصاد اين حوزه را به شكل عجيبي با اقتصاد توريسم پيوند داده است.
كارشناسان ايراني ميگويند: اگر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي سفر توريستها به نقاط مختلف كشور بستر سازي كنند و شرايطي مهيا شود كه گردشگران خارجي و داخلي بتوانند به سهولت به همه نقاط كشورسفر كنند آن گاه شاهد توسعه صنايع دستي در استانهاي محروم نيز خواهيم بود.
شايد بتوان از راهاندازي تورهاي صنايع دستي به ويژه در مناطق عشايرنشين به عنوان عاملي تاثيرگذار در گسترش و توسعه صنايع دستي محلي و ملي نام برد.
اين امر هر چند تاكنون تجربه نشده است، اما با توجه به تكثير فرهنگهاي بوميايران و صنايع مختف دستي، راه اندازي اين تورها ميتواند تا حد زيادي منجر به توسعه اقتصاد بوميشود.
دبير كل UNWTO در همين راستا با تاكيد بر اشتغالزايي توريسم و صنايع دستي اميدوار است كه برگزاري كنفرانس در ايران بتواند سيمايي نيرومد از توريسم و صنايع دستي ايران را در انظار جهاني ترسيم كند.
امروزه به گواهي آمار، ميليونها به سرتا سر جهان سفر ميكنند، و گردشگري به صورتي ناباورانه به پوياترين بخش اقتصادي جهان تبديل شده كه اميد ميرود ت ا 2010 در صد صنايع دستي جهان قرار گيرد.
آمار مويد آن است كه اكنون در سبد جهاني توريسم 700 ميليارد دلار در حال مبادله بوده و بخش اعظمياز اين رقم عايد كشورهايي ست كه در حوزهي توريسم دست به نوآوري و ابتكارات زده و مراكز عرضه خدمات را با استاندارد ترين امكانات روز مجهز سازند.
در اين ميان يكي از اركان اصلي جذب توريست صنايع دستي است كه بايد ازآن به عنوان يادمان سفر نام برد. صنايع دستي به ويژه در كشورهايي چون ايران ضبط زيباييهايي است كه ضمير هنرمندان آن را بازيافته و درفرهنگ ايراني متبلورش كرده است.
از اين رو صنايع دستي يكي از مهمترين پتانسيلهاي توريسم در ايران به شمار ميرود كه در كنار مزاياي فرهنگي از سودآوري و اشتغال بالايي نيز برخوردار است.
همزمان با برگزاري كنفرانس UNWTO كارشناسان ابراز ميدارند برگزاري نمايشگاه فرهنگها كه توريسم بستر اصلي آن است، ميتواند صنايع دستي ايران را به زيباترين و گويا ترين سفيران فرهنگي تبديل كرده و اوج هنر و تمدن ايران را بار ديگر به رخ جهانيان بكشد.
تورويستي كه يكي از صنايع دستي ايران را به همراه ميبرد خواسته يا ناخواسته در نقش يك مبلغ فرهنگي ظاهر خواهد شد و اين سود آورترين روش تبليغ درصنعت توريسم است.
استانهاي توسعه نيافته ايران علي رغم برخورداري از جاذبههاي بكر توريستي هنوز بامشكلات زيرساختاري مواجه هستند، همين عاملي شده تا دامنهي پراكنش جهانگردان به استانهاي محدودي منتهي شود.
در كنار محدوديت و حتي سطح پايين بازاريابي، هالهاي از فراموشي به روي صنايع دستي مناطق محروم سايه افكنده و برگزاري كنفرانس UNWTO تجربه جديدي را در برنامهريزي تورهاي سفر و سياستهاي تشويقي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خواهد گشود.
واقعيت گوياي آن است كه رگ حيات صنايع دستي ايران به توسعه صنعت توريم وابسته شده و برگزاري كنفرانس UNWTO سرآغازي جديد براي احياي صنايع دستي و گردشگري ايران خواهد بود.
سرآغازي كه در صورت مشاركت ديگر دستگاههاي مسوول منجر به ارايه برنامههاي راهبردي و كاربردي به منظور تحقق چشم انداز 20 ساله صنعت توريسم خواهد شد.
هدفي كه در دورنماي برنامه كلان خود توسعه ديگر اركان فرهنگي چون ميراث مادي ومعنوي صنايع دستي، فرهنگ فولكولوريك،... را مبناي كاري قرار داده است.
حضور بزرگان و مقامت سازمان جهاني گردشگري و وزراي توريسم در اين اجلاس نيز به طور حتم عزم و جزم كرده ايران را براي توسعهي جهانگردي و جايگاه ترسيم شده اين صنعت، در توسعهي اقتصاد ملي و كلان ترسيم خواهد كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات